Torn From Oblivion

Inmiddelsis de festivalzomer alweer op zijn eind, maar niet getreurd. Afgelopen zaterdag barste Popronde weer los met een dikke kick-off in Nijmegen!  Weer volledig kopje onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Het was vorig jaar al uitermate genieten, en in 2023 doen we dat gewoon weer over. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we eveneens onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met de Profiles in Popronde gaan we de komende zoveel mogelijk van de 13 bands uit onze Talentselectie voorstellen. Zaterdag schenen we het licht op de progressive groove van ENMA, vandaag introduceren we de deathcore donderslag van Torn From Oblivion! 

Torn From Oblivion leerden we per toeval kennen ten tijde van hun eerste EP The Extinction, die nog in de laatste naweeën van de pandemie uitkwam. Deze liet al meteen een keiharde, overtuigende sound horen. Deathcore op zijn bruutst, die ook nog eens in een fraaie collaboratie-EP met Changing Tides werd verwerkt. Hoog tijd dus voor de volgende stap, waarvan Popronde een onderdeel is. Aldus zanger Mees Stevens: ”Torn From Oblivion is ontstaan in Eindhoven. Een groot deel van de band studeerde op Metalfactory, dus daar is het allemaal begonnen. Ik studeerde toen op Rock City Institute, en werd gevraagd of ik een keertje mee wilde repeteren en sindsdien is de line up compleet.”

Uitverkochte releaseshow
Duidelijk dus dat de heren talent hebben. Dat heeft ze ook al het een en ander qua aandacht opgeleverd. Zo stonden ze ineens in het voorprogramma van nieuwe metalsensatie Vended: ”In twee jaar hebben al heel veel super mooie shows gespeeld, maar de show in 013 samen met Vended was wel een van de vetste denken we zelf. Daarnaast vonden we onze eigen uitverkochte release show samen met Distant en Changing Tides ook een van de gaafste shows die we hebben gedaan.” Onze kijk-en luistertip? All That Is Nothing, wat een brute sloopkogel dit:

Naamsbekendheid, netwerken en nieuwe mensen
Qua doel is het recht voor zijn raap: ”We hopen natuurlijk veel shows te spelen tijdens Popronde en veel nieuwe mensen te ontmoeten. Het doel voor ons is echt om zoveel mogelijk te netwerken met iedereen, en om onze naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast hopen we natuurlijk veel shows  We denken dat het een zwaar proces gaat worden, maar we zijn super vereerd dat we Popronde mogen spelen dus we hebben er heel veel zin in vooral!” Qua shows is het al niet verkeerd: niet alleen speelde de band dit jaar op het befaamde Dynamo Metalfest, maar hebben ze er ook al Popronde Nijmegen op zitten. Maar er is meer: ”We zijn altijd druk bezig met nieuwe muziek, dus er gaat zeker iets nieuws aankomen dit jaar!” Inmiddels is de band bevestigd voor o.a. Popronde Den Bosch, Popronde Utrecht en Popronde Venlo. Check alle data via de Popronde-website.

Torn From Oblivion maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van de band per Instagram en Facebook, en check Torn From Oblivion tevens in onze heavy Popronde playlist:Deel dit artikel