Minor Citizen

Minor Citizen

Inmiddels raakt de festivalzomer alweer op zijn eind, maar niet getreurd. Want 9 september is het over: dan dompelen ons onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Het was vorig jaar al uitermate genieten, en in 2023 doen we dat gewoon weer over. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we eveneens onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met de Profiles in Popronde gaan we de komende zoveel mogelijk van de 13 bands uit onze Talentselectie voorstellen. Vorige keer spraken we met het Eindhovense black metalcollectief Neroth, vandaag schijnen we het licht op de alt/grungerockers van Minor Citizen!

Het is niet de eerste Popronde voor Minor Citizen trouwens. Twee jaar terug al was de band te zien, hetzij met wat aanpassingen door diverse lockdowns ertussen. Maar met nieuwe muziek op komst en hernieuwde energie, is hun Popronde-avontuur klaar voor een herkansing! Aldus de band: ”De vorige Popronde was zowel tof als moeizaam. We mochten er veel op uit, naar plekken in steden waar wij nog nooit geweest waren. En iedere keer was het weer te gek.” Maar met voornamelijk veel zitshows, en halverwege een nieuwe lockdown, bleek het niet geheel een Popronde zoals het hoorde. ”Dat maakte Popronde dus wat moeizaam. Door alle onzekerheden die daarbij kwamen kijken, maar ook de restricties zelf. Daardoor heeft de Popronde niet echt kunnen voelen zoals een Popronde hoort te zijn. Toch hebben we er veel voor terug gekregen.”

Post-corona
Inmiddels heeft Minor Citizen er een lang schrijfproces op zitten. Er is namelijk een nieuwe EP op komst, waarin Mario Goossens (o.a. Triggerfinger) een aandeel in heeft gehad. ”We leerden hem net voor de pandemie kennen. Samen met hem hebben we maanden en maanden aan onze muziek geschaafd om zo de best mogelijke songs te krijgen. En om onszelf een nieuw en verbeterd muzikaal jasje te geven.” Een explosief voorproefje ging eerder deze zomer bij ons in de première. Het live opgenomen I’ve Decided check je hier:

In de startblokken
Inmiddels heeft Minor Citizen al 8 Popronde steden voor de boeg. Qua doelstelling pakt de band het net zo aan als twee jaar terug: ”Ons plan voor tijdens de Popronde is om zo veel mogelijk nieuwe mensen te bereiken. En overal een goed energiek feestje te bouwen. Met behulp van onze nieuwe tracks, moet dat vast en zeker lukken.” Tevens heeft de band ook een reeks live video’s opgenomen, die binnenkort het levenslicht gaan zien. Aldus de band: ”Hier gaan wij alvast een voorproefje van geven op 6 september in de Cinetol. Dan hebben wij namelijk een avond georganiseerd samen met Popronde-acts Hiqpy en THAMES.” Tickets voor die show scoor je hier, maar Minor Citizen is natuurlijk ook gewoon te aanschouwen tijdens Popronde, waaronder Nijmegen, Amersfoort en Haarlem. Check de Popronde website voor alle gratis shows.

Minor Citizen maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van Minor Citizen per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel