Vain Louie

We zitten weer volop in de Popronde pret met inmiddels alweer een paar hevige weekenden achter de rug. Volledig kopje onder in een hemels kwartaal aan Poprondes. Meer dan 40 steden, 100 bands, en allemaal gratis en voor niets in de meest uiteenlopende podia, cafés en kelders. Waarvan ook, en wellicht het belangrijkste, de Club van 13 hard’n’heavy NMTH Talenten die een pad van vernieling achter gaat laten! Maar zoals we aangaven wilden voor en tijdens Popronde elke band uit onze hard’n’heavy Talentselectie apart voorstellen. De vorige keer namen we Haagse punkers STiCKFiGS onder de loep, vandaag zetten we echter de brute melodic hardcorebazen van Vain Louie in de schijnwerpers! 

Als er een band is die dit jaar in de Popronde selectie verdient te staan, is het Vain Louie wel. Terug in 2020 leek de melodic hardcore machine nog klaar voor een te gekke Popronde, maar het mocht niet baten. Toen september 2020 na een half jaar in de lockdown naderde, was het duidelijk dat er niet veel meer overbleef van een daadwerkelijke Popronde. Even wonden likken dus voor de Nijmeegse beukers. Maar ook: veel schrijven en muziek uitbrengen, waaronder de vette plaat Time Devours Everything uit 2022. Een album die al zoveel strak samenspel laat horen dat we er even versteld van staan. Maar dat komt niet uit de lucht vallen volgens bandlid Scott: ”Vain Louie bestaat uit familie en jeugdvrienden. We kennen elkaar al ons hele leven en zijn samen opgegroeid. Muziek is altijd iets geweest wat ons als groep verbonden heeft. We hebben elkaars muzieksmaak gevormd en al klooiende met instrumenten hebben we samen muziek leren maken. Dat we sindsdien al vele shows gespeeld en een album uitgebracht hebben, voelt als een voorrecht. Onderdeel van Popronde zijn voelt als een nieuw hoofdstuk voor ons!”

Hardgaan in Nijmegen
Vain Louie heeft in thuisstad Nijmegen al een aardige naam opgebouwd. Een naam die ze met Popronde zeker ook kunnen uitbreiden naar de rest van het land. Volgens gitarist Scott is het belangrijk om als band de uitdaging op te zoeken met elkaar en het publiek: ”Dat maakt elk optreden speciaal! Een optreden die ons gelijk te binnen schiet is in het befaamde rock en metalcafé Backstage tijdens de Vierdaagse feesten in ons eigen Nijmegen. Het voelde alsof de tent op springen stond, er hing echt een soort mysterieuze spanning in de lucht die je niet elke show voelt.” Ook niet verkeerd bleek een supportshow voor Italiaanse band Destrage, eveneens in Nijmegen: ”We zijn ooit geïnspireerd door Destrage en om dan een aantal jaren later het podium (en de backstage) te mogen delen voelde als een mijlpaal voor ons.” Check hier overigens de video voor de track Finding Peace In Tragedy:

Inmiddels heeft Vain Louie de kick-off in Nijmegen zelf al achter de rug. Maar vanavond in Eindhoven begint het pas echt. ”We hopen op veel mogelijkheden om de tent af te breken, nieuwe muziek te laten horen en verbindingen met andere acts aan te gaan om zo een soort creatieve kruisbestuiving te laten plaatsvinden.” Maar ook pakt de band het strategisch aan, met de komende maanden diverse singles. ”Deze verschillende singles dienen als een soort timestamps. We leggen onze ervaringen voor, tijdens en na de Popronde vast in nieuwe muziek en vereeuwigen zo onze deelname aan het festival. Alle shows, nieuwe ervaringen met andere acts en onze uren samen onderweg naar steden zullen dienen als de basis voor onze aankomende nummers.” Grootse plannen dus! En dat gaat mooi van start vanavond in Eindhoven om 22:45 in het befaamde The Jack, gevolgd door onder andere shows op Popronde Zutphen, Sittard en Zwolle. Houd de Popronde-website in de gaten voor alle data!

Vain Louie maakt deel uit van onze hard’n’heavy Club van 13 NMTH-Talenten tijdens Popronde 2023. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 9 september, dus blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van het Haagse punktrio per Instagram en Facebook, en check hun laatste muziek hier: Deel dit artikel