REFORMIST

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Vorige week ondervroegen we de Limburgse punkrockers van A Minor Problem, vandaag zetten we de progressieve metalcoremaestro’s van REFORMIST in de schijnwerpers! 

We waren er vroeg bij met REFORMIST. Hun allereerste video The Warning debuteerde via ons, en we waren vanaf het begin al erg onder de indruk van dit vijftal. Dit dankzij hun mix van catchy grooves en muziektechnische proggy uitspattingen, gesmeerd over een fundering van bruutheid. Een veelbelovende moderne metalband in de Popronde selectie, ontstaan uit een vorige band genaamd Combined Fragments: ”Na wat leden wisselingen daar, ontstond er nieuwe muziek die niet meer paste bij die band en hebben we besloten naar een nieuwe vocalist te zoeken. En ook na te denken hoe wij ons als band willen profileren. Zodoende is REFORMIST ontstaan.” Het resultaat is een band die een alternatieve en moderne twist geeft aan metal. Een beduidend vlammende combinatie van verschillende genres zoals we met debuut EP Reform, Rebuild al kunnen horen.

Reform, Rebuild
Het leidde dus al tot de indrukwekkende EP Reform, Rebuild, die in 2021 uitkwam en het tot een van onze favoriete Nederlandse EP’s van het jaar schopte. Een mooi blauwdruk van wat de band doet: technische metal met een kop en een staart, die bruutheid met effectieve songwriting op fraaie wijze vermengd. Ook diverse shows op onder andere Submit Fest en Into the Core bleven, waaronder eveneens een ontladend debuut bij CAPSLOC. Maar degene die het meest bij bleef was die als support voor Changing Tides, tijdens hun releaseshow: ”Deze springt eruit! Een goed gevulde zaal in 013, waarbij we continu het publiek in beweging wisten te krijgen middels moshpits, circlepits en meer…Onze merch was bijna compleet uitverkocht!” Een voorproefje van wat REFORMIST muzikaal te bieden heeft check je hier:

Het beste van het beste
Dat de band is geselecteerd voor Popronde is dan ook niet zo gek. Een van de bruutste bands in de selectie, maar ook een groep die erop gebrand is zoveel mogelijk mensen te bereiken. ”We hebben goed geïnvesteerd in onze live set door veel te repeteren, professionele monitoring en backing in te richten en te zorgen voor een indrukwekkende live ervaring. We gaan als band voor het beste van het beste.” Sinds vandaag heeft REFORMIST dan ook aangegeven dat er een gloednieuwe single aankomt! Hivemind verschijnt op 7 september, mooi op tijd voor de Popronde kick-off in Nijmegen! ”Daarnaast zijn we van plan om in 2023 nog meer podia aan te doen in Nederland en als we de kans krijgen ook in het buitenland. In 2023 zal er ook nieuwe muziek komen.” Tot die tijd pre-save je Hivemind via deze link. Verder is REFORMIST alvast bevestigd voor Popronde Nijmegen, Popronde Apeldoorn, Popronde Roermond en Popronde Zutphen. Blijf op de hoogte via hun profiel voor meer komende shows!

REFORMIST maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer REFORMIST nieuws via Facebook en InstagramDeel dit artikel