A Minor Problem

A Minor Problem

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Vorige week hadden we A’damse altmetal koningen Mountain Eye aan het woord, vandaag spreken we met de Limburgse punkband A Minor Problem!

Eigenlijk zou de band in 2020 de Popronde al verpletteren, maar dat is er uiteraard nooit van gekomen helaas. In 2019 bracht het vijftal nog een zelfgetiteld debuut uit, eentje die een kruisbestuiving tussen punk, garage en indierock horen. Maar met de EP Good Grief uit 2021, is die sound nog brutaler en scherper geworden. Echt een geschikte band om een podium tijdens Popronde mee af te breken: ”We hebben A Minor Problem origineel als vervelende tieners opgericht om onze middelbare schooltijd in Heerlen door te komen. Nu zijn we tien jaar verder en uitgegroeid tot een serieuze naam in onze regio.” Dat blijkt ook uit hun albumreleaseshow in de Oefenbunker te Landgraaf destijds in 2019. ”Toen stonden we in een propvolle zaal met 300 man en hebben we gewoon de meest bizarre shit uitgehaald. Frontman Dean vloog over het podium, door het publiek en op het publiek. Onze gitarist Dominique reed op de rug van onze roadie door het publiek tijdens nummers. De zaal werd compleet afgebroken!” Maar ook hun ludieke DIY video’s springen in het oog, zoals deze van hun laatste EP Good Grief:

 

Over the top
Hoewel de Limburgers inmiddels in eigen provincie al een gevestigde naam zijn, is het volgende doel de rest van het land. Dit door met Popronde uit die Zuid-Limburgse bubbel te treden. En A Minor Problem draait de hand er dan ook niet voor om overal te spelen: ”We willen vooral een kapot vette show neerzetten, al is het voor drie man in het washok van een frituur. In onze regio staan we er ook wel bekend om dat we overal waar we komen zo ver over the top gaan dat we de mensen altijd wel mee krijgen. Ons motto is live dan ook: als het publiek niet naar voren komt, komen wij wel naar achteren.”

Nieuwe muziek
A Minor Problem heeft er zojuist de Punkcirkel opzitten, een eigen punkavond in de Nieuwe Nor, waar ook mede NMTH Talent Rats and Daggers aanwezig was. Maar nu is het vooral voorbereiden op Popronde, evenals het uitbrengen van nieuwe muziek: ”We werken momenteel aan nieuwe tracks, waarvan de eerste single binnenkort zou moeten verschijnen. Tenslotte zijn we aan het werken aan een compleet nieuwe bandstyling die we tijdens die show en Popronde willen gaan uitrollen, omdat we ook met nieuwe bandleden werken sinds kort.” Gestaag rollen er al een paar Popronde shows binnen, met Nijmegen, Leiden, Apeldoorn en Wageningen in het vooruitzicht. Houd de Popronde website dus in de gaten, want deze Limburgse punkfuif wil je niet skippen!

A Minor Problem maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer A Minor Problem nieuws via Facebook en InstagramDeel dit artikel