Bumble B. Boy

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Eerder deze week maakten we kennis met de Leidse grungers van Headfirst, vandaag schijnen we het licht op de enigmatische post-punk/psychfunk act Bumble B. Boy.

En enigmatisch is het zeker! Bumble B. Boy heeft nog maar een nummer uit, recentelijk bij ons besproken, en het laat al meteen een uiterst geflipte, haast avantgarde concoctie van post-punk, psych en funk horen. Het verhaal achter Bumble B. Boy is al even raadselachtig, eentje die zijn origine vindt in een mijnwerkersdorpje te Australië: ”Ik werkte daar als kinderfeestjes entertainer, maar door juridische omstandigheden heb ik het land verlaten. Toen ik in Nederland aankwam bleken verjaardagsfeestjes niet echt meer lucratief door de pandemie, dus heb ik mijn show omgezet naar iets voor volwassenen.”

83 bijensteken
Veel shows zijn er dus nog niet geweest, maar Bumble B. Boy denkt nog met plezier terug aan zijn eerste verjaardagspartij: ”Toen ik startte met mijn act, was ik erg nerveus. Ik toonde de jarige mijn verzameling bijen. Wanneer de zwerm zich om hem heen verplaatste en hij onder de indruk was van de schoonheid van de insectenwereld, begon er een lichtje te branden bij mij betreft mijn carrière. Jammer genoeg werd de jarige wel 83 keer gestoken. Als het straatverbod is opgeheven bedank ik hem graag voor het vinden van mijn roeping.” Eenmaal in Nederland leidde het toch ook al tot wat succesjes, waaronder het winnen van De Roos van Nijmegen afgelopen mei. ”Het deed me beseffen dat het Bumble B. Boy personage iets speciaals kon worden, waarmee ik mijn droom als miljardair mediamagnaat kan waarmaken.” Voor een voorproefje van zijn show check je deze live reel:

Prime time op RTL4? 
Als Australiër in Nederland, die ook nog eens in de pandemie arriveerde, bleek het dus nog even wennen voor Bumble B. Boy. Toch ziet hij het positief in: ”Nu de pandemie voorbij is, ben ik erg verheugd eindelijk wat vrienden te maken bij Popronde 2022! Als een van de Popronde artiesten dit leest, stuur me gerust een pb-tje en misschien kunnen we vrienden worden!” Voor aanvang van Popronde is er alvast een debuutsingle uitgekomen. Dance at the Foot of My Grave debuteerde via ons, en liet een aardig geflipte mengeling van funk, disco, psych en post-punk horen. Maar ook is Bumble B. Boy bezig met het pitchen van een show op RTL4: ”We werken momenteel aan een pilot aflevering die een hoop gelach en jolijt teweeg zal brengen. Houd mijn social media in de gaten!” Kortom, het zal ons benieuwen! Blijf dus op de hoogte van opkomende Bumble B. Boy optredens via de Popronde website.

Bumble B. Boy maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nl. Blijf tevens op de hoogte van meer Bumble B. Boy nieuws via Facebook en Instagram, en check hieronder debuutsingle Dance at the Foot of My Grave:Deel dit artikel