Headfirst

Inmiddels zitten we alweer volop in de eerste festivalzomer sinds drie jaar, maar vanaf september rollen we mooi het najaar in! Want Popronde barst weer keihard los in Nijmegen op zaterdag 10 september, gevolgd door 40 steden gedurende drie maanden. En als het even meezit compleet als vanouds, zonder anderhalve meter of zitshows! Hoewel Popronde 2021 erg geslaagd doch onstuimig was, dankzij continu wijzigende regels, kijken we toch wel het meest uit naar een Popronde zoals het hoort: volle bak gaan in menig poppodium, café of kelder. En om dat vooruitzicht extra mooi te maken halen we onze Popronde voorstelrubriek weer van stal! Met onze Profiles in Popronde gaan we de komende weken zoveel mogelijk van de 17 bands uit onze hard ‘n’ heavy NMTH Talentselectie voorstellen. Vorige week stelden we Cirrus Minor voor, maar vandaag schijnen we het licht op de Leidse grungebazen van Headfirst! 

Het gaat al best lekker met Headfirst! In 2020 hoorden we ze voor het eerst met Dino Disco, maar sindsdien heeft het viertal tienduizenden luisterbeurten opgerakeld met singles als Amnesia, Kooperboy en Don’t You Mind. Niet slecht, zo midden in de lockdown! Toch is Headfirst al in 2016 ontstaan: ”Duncan (zanger) en Bo (gitarist) kenden elkaar via een muziekschool en kwamen zo via een bandcoaching programma in hetzelfde bandje terecht. Toen de drummer en bassist de band verlieten kwam Sjoerd bij de band terecht. Sjoerd wist dat iemand anders van school een bassist was en zo kwam Gina bij de band.” Het leidde al tot enkele singles die zich kenmerken door een heerlijk alternatieve grungey sound, die elementen uit de jaren 90 in een nieuw jasje steekt. Maar ook op het podium leidt het tot behoorlijk hevige shows: ”We hebben een aantal keer in Gebr. de Nobel in onze thuisstad Leiden mogen spelen. Onze favoriete keer was afgelopen jaar toen we tijdens de finale van de Nobel Award in de grote zaal stonden. Er waren heel veel mensen komen kijken en de hele zaal stond te springen, dat was ontzettend gaaf!” Voor een voorproefje van hoe een Headfirst liveshow eraan toegaat check je dan ook hun recente livesessie in de Kroepoekfabriek, opgenomen in de lockdown van januari 2022:

Debuutalbum
Goede timing voor Heafirst: een debuutplaat op komst, met een release net voor de Popronde. Het doel is dan ook deze plaat zoveel mogelijk te laten horen onderweg: ”Onze verwachting is vooral gewoon heel veel spelen en andere bands te leren kennen. Maar ook: nieuwe muziek laten horen en hopelijk wat indruk te maken op mensen in de muziekindustrie.” Van het opkomende debuut hoor je hieronder al de singles Don’t You Mind, Waving Goodbye en Another Time. Blijf op de hoogte van Headfirst via Facebook of Instagram, en houd ook zeker de Popronde website in de gaten voor opkomende shows.

Headfirst maakt deel uit van onze hard ’n heavy NMTH Talentselectie tijdens Popronde 2022. Popronde vindt plaats in meer dan 40 steden vanaf 10 september, blijf op de hoogte van de line-ups via Popronde.nlDeel dit artikel