Venhill op Popronde Haarlem, foto Reinout Bos

Venhill op Popronde Haarlem, foto Reinout Bos

Nieuwe single Venhill! Vandaag!! Op Never Mind The Hype, je heavy platform waarmee ze ook op Porondes door heel Nederland razen!!! Eigenlijk wilden we dit artikel net zo gejaagd en extatisch schrijven als de de liveshow van de Alphense band die we laatst op Popronde Eindhoven mochten bewonderen. Maar vanachter het toetsenbord blijkt het toch nog verrekte lastig om dat energieniveau te benaderen. Niettemin alle reden om te juichen en exclameren dat single Chemical er nu is.

Venhill op Popronde Haarlem, foto Reinout Bos

Venhill op Popronde Haarlem, foto Reinout Bos

In juni mochten we je al laten proeven van het daverende, meer doomy Altersolution en deze single laat goed de breedte zien van het spectrum dat de Alphense psycho-punkers bestrijken. De track is grotendeels live opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s. Na het winnen van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2017 mocht de band helemaal los in de Hilversumse snoepwinkel: “Allemaal vintage gear om uit te proberen, een sicke live-room en de legendarische sfeer die daar in de lucht hangt, maakten het twee te gekke dagen voor ons. Het was één grote speeltuin waar we veel hebben uitgeprobeerd. Met zijn vieren in één ruimte en dan keihard beuken: die energie en excitement hoor je zeker terug.”

Precies dat. Je kunt Chemical checken op al je streamingdiensten, waaronder YouTube en Spotify hieronder. Nog beter plan is om daarna meteen de agenda te trekken, want je kunt Venhill nog vaak aan het werk zien, te beginnen vanavond op Popronde Tilburg in Ruby’s Irish pub. Je vindt alle data onder de streams. Met dank aan Reinout Bos voor de fotografie.


TOURDATA (*Popronde)
12 OKT I Ruby’s Irish pub I Tilburg*
28 OKT I SWAF I Hoorn*
3 NOV I Club Vibes I Rotterdam*
11 NOV I The Skiff I Hilversum*
15 NOV I Café De Speeltuin I Breda*
16 NOV I Jansen & Janssen I Enschede
23 DEC I Gebr. De Nobel I LeidenDeel dit artikel