venhill nmthMet een doomy openingsakkoord en bonte, psychedelische livebeelden zet VENHILL meteen de toon. Niet dat ze die toon tijdens Altersolution de hele tijd vasthouden, want vervolgens vliegt de groep er voller en rapper in en komen stukken punk, grunge en nog meer gekte voorbij. Sleazy of vuige psychpunk noemt de jonge Alphense formatie het zelf en dat bekt en dekt ook wel lekker. De lading that is.

De video is samengesteld uit livebeelden van onder meer de Grote Prijs van de Bollenstreek (waar het viertal in 2017 aan meedeed) en ‘de kleinste rockkroeg uit hometown Alphen aan den Rijn, volgestouwd met al onze homies om vervolgens anderhalf uur collectief lekker naar de klote te gaan’. Fans kregen daar de single al in ruil voor het schieten van deze beelden. Te gek idee, want zo krijgen we meteen een goede indruk wat we live kunnen verwachten. En vooral: dit najaar als ze mede namens NMTH de Popronde af gaan stropen. Hoge verwachtingen van deze jonge kuitenbijters uit Alphen aan den Rijn.

Wat is het verhaal van Altersolution verder? Wel VENHILL mocht 2 januari een nummer opnemen in de Red Bull Studios. Dat hebben ze live aangepakt: ‘Met z’n vieren tegelijk in één ruimte, de vibe was goed en zo stond binnen een paar takes ‘Altersolution’ erop.’ Lekker. VENHILL speelt deze zomer onder meer op Werfpop en Summer Breek. Begin juli duiken ze de Wisseloord studio’s in voor hun debuutplaat en vanaf september gaan ze ‘kroegen door heel het land kapot maken tijdens de Popronde’. Check die NMTH-route dus voor dit psychpunkende, schuimbekkende viertal!Deel dit artikel