LONE WOLF 2000 (1024x768)LONE WOLF GET ALONG 900 (900x900)De Popronde-selectie is nog maar net bekend en we hebben hier al een eerste tip voor je. Lone Wolf it is, bestaand uit leden van onder meer The Apers, Accelerators, The Windowsill, Giant Eagles en met Merel van Bat Bites op zang. Met ook Ivo Backbreaker op drums en Ox Accelerator op bas mag je dit gerust een Rotterdamse all-star punkrockgroep noemen. Het grommende zit in ieder geval niet in de melodieuze zangpartijen die deze single een erg catchy feel geven, maar de gitaarpartijen hebben wel degelijk een pittiger bite.

Lone Wolf bestaat nu een jaar en ze denken bij hun ‘melodieuze punkrock met vleugjes en vlagen garage- en indie rock’ aan bands als The Thermals, The Menzingers, Superchunk en The Marked Men, maar dan met vrouwelijke zang. De band tekende onlangs bij Cloudhead Bookings en maandag bleek dat ze de Popronde 2018 selectie hebben gehaald en zich kunnen opmaken voor een pak Popronde-shows in het najaar.

Op 8 september 2018 verschijnt Lone Wolf’s self titled debuutalbum op Stardumb Records (NL) en Bearded Punk Records (BE). De eerste single van het album, ‘Get Along’, hoor en zie je hieronder. Get Along is ook als 7”, met op de B-kant het nummer ‘Tonight’, verkrijgbaar via Stardumb Records en Bearded Punk Records.

Lone Wolf presenteert de single op zaterdag 12 mei in Rotown op het Rotterdam Riot-festival, dat de band zelf organiseert. Rotterdam Riot begint al op vrijdag 11 mei in V11 en naast de hosts spelen ook Radioactivity (USA), The Real Danger (NL), Bad Sports (USA), The Windowsill (NL), Harker (UK), en Video Store (NL) op deze vierde editie. Meer live-data onder de video.

Lone Wolf live:
12 mei – Rotterdam Riot – Rotown – Rotterdam
26 mei – Bearded Punk Fest 2 – JH De Nootuitgang – Edegem (BE)
30 juni – De Bakkerij – Castricum
7 juli – Patronaat met Descendents – Haarlem
20 juli – dB’s met The Queers – Utrecht
24-28 okt. – Pre Fest & The Fest – Gainesville (FR)Deel dit artikel