The Windowsill

The Windowsill

Dat was een mooi feestje ja! Maar helaas waren de herinneringen aan Rotterdam Riot alweer even weggeëbd. In 2013 vierden Roffa punkrockers Accelerators hun tienjarig bestaan met een beste garage-punkrock ’n roll-fuif met veertien bands in twee dagen op drie locaties: Worm, Tiki’s en Rotown. Het was een evenement dat herinnerde aan het beste van roffe festivals als Primitive in Waterfront. De bedoeling was een jaarlijks festijn neer te zetten en dat ging ook aardig. In 2015 breidde Rotterdam Riot al uit naar drie dagen en vier locaties (ook V11 deed mee) en zagen we onder meer The Miseries, zZz en Warm Soda optreden. Die derde editie leek echter ook de zwanenzang van het meerdaagse festival te betekenen.

Mooi niet dus! Rotterdam Riot keert dit jaar terug voor een vierde editie en wel op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. Ditmaal gaat het allemaal gebeuren op vrijdag in V11 en op zaterdag in Rotown en zijn er zeven onvervalste punkrockbands uit Amerika, Engeland en Nederland geboekt. Nice nice! Overigens zit (frontman) Ox Accelerator nog steeds achter het event. En er is een soort van Apers-reünie…. Ok, niet echt maar in Windowsill doen wel 3 van de vier Apenkoppen mee en bovendien heeft Windowsill erg fijne songs op het repeortoire. De avonden worden afgesloten met punkrock- en rock ’n roll-afterparty’s geleid door Mikey Bat Bite en DJ’s Jony Trash en Gary von Niks.


Rotterdam Riot2018-WebDE LINE-UP:
V11 (VRIJDAG 11 MEI)

Zaal open: 21.00 uur / Aanvang: 21.30 uur

The Windowsill bestaat bijna volledig uit oud-bandleden van The Apers. De Rotterdamse band treedt vooral in het buitenland op, dus je wilt deze thuiswedstrijd echt niet missen.

– Vanuit Brighton, Engeland, komt Harker fuzzy punkrock te gehoor brengen.

Videostore klinkt alsof Sonic Youth een liefdesbaby heeft gekregen met The Replacements na een dronken avond bij een punkrockshow, aldus een gast uit Hilversum liefdevol meldt op hun Facebook.


ROTOWN (ZATERDAG 12 MEI)
Zaal open: 20.00 uur / Aanvang: 20.30 uur

Lone Wolf is de nieuwe aanwinst van de punkrock scene in Rotterdam. Pas een jaar geleden speelde de band, met charmante Merel Schaap als frontvrouw, hun eerste show. Een jaar later staat de band in de startblokken om hun eigenzinnige punkrock met de rest van de wereld te delen.

The Real Danger gaat al sinds 2006 mee en zijn de punkrockambassadeurs van Rotterdam. Als je ze om de een of andere reden nog steeds niet gezien hebt, kun je nu eindelijk je kans pakken!

– En als knallers komen Radioactivity en Bad Sports helemaal vanuit de Verenigde Staten je de voeten van de vloer vegen met garage. Als je deze Dirtnap Records bands niet kent, heb je misschien onder een steen gelegen, maar dat maakt niet uit want je kunt ze nu allebei in Rotterdam bewonderen.

Er schijnen een gelimiteerd aantal passe-partouts beschikbaar te zijn. Meer informatie via het Facebook-event en de pagina van Rotown.Deel dit artikel