Marnix van Creepy Karpis, foto Magnus Gommers

Marnix van Creepy Karpis, foto Magnus Gommers

Yes! Wakker worden, want daar zijn de Zwols-Groningse schoffies van Creepy Karpis weer en die selecteerden we dus niet voor niets voor de NMTH Popronde-divisie. Denk aan overstuurde, scheurende garagepsych, zoals Thee Oh Sees dat ook zo goed kan. Maar dan nog wat ongepolijster. Nieuwste worp Osiris komt ook nog eens met een ronduit verdwazende video, voorafgegaan door een waarschuwing tegen drugsgebruik. Heel verstandig jongens!

We begrijpen dat de single bij de videoclip is opgenomen door Ben Wennekers van Santa Fé, lekker bezig Ben. Ondertussen legt de band uit dat de video een voorproefje is voor de aankomende EP ‘Oh So Happy’, die begin september op cassette wordt uitgegeven door het Haarlemse label Geertruida. Het nummer Osiris komt opvallend genoeg niet op die EP, “maar het is wel ongeveer wat je kan verwachten”. Right, we zien ernaar uit!

Eerder kregen we uit dezelfde (Geertruida/Creepy Karpis) hoek al een euforische rammer van welgeteld twee minuten: Bad Luck. Ook al zo lekker ja. Niet zo gek dat de jongens vast vijf Popronde-boekingen hebben gescoord, maar dat betekent ook dat er nog 35 steden/coöordinatoren/boekers aan het slapen zijn. Opletten daar! Je kunt Creepy Karpis in ieder geval voor nop op de Poprondes zien van Eindhoven, Almere, Haarlem, Utrecht en Den Haag.

Popronde- en meer live-data onder de video:

LIVE:
7 september – De Spieghel, Groningen (/w Cool Ghouls)
23 september – De Bakkerij, Eindhoven (POPRONDE)
1 oktober – De Meester, Almere (POPRONDE)
8 oktober – Patronaat, Haarlem (POPRONDE)
9 oktober – Hedon, Zwolle
13 oktober – EKKO, Utrecht (POPRONDE)
15 oktober – Paardcafe, Den Haag (POPRONDE)
12 november – De Nieuwe Anita, AmsterdamDeel dit artikel