Creepy Karpis, foto Jan Hamstra

Creepy Karpis, foto Jan Hamstra

‘Opgenomen en een beetje gemixt in een kleine slaapkamer’ is hier Bad Luck, de nieuwe single van Creepy Karpis die je in nog geen twee minuten in een staat van euforie duwt en doet verlangen naar het najaar, wanneer deze Zwollenaren de Popronde gaan afschuimen. Bad Luck is een typisch geval van enthousiast uit de startblokken schieten (met een dosis psychsurf meets slackergarage waar je Black Lips en ‘burp’ tegen zegt) en pas afremmen als al het heerlijke kruit al verschoten is. En verzuchtend eindigen met “Broken dice”, wat inderdaad pech hebben is.

Creepy Karpis komt uit de hoofdstad van Overijssel, maar is naar eigen zeggen ‘opgegroeid in Groningse kelders en krochten’, wat een uitstekende plek blijkt om te rijpen. Veel is er nog niet verschenen van de jongens, wat de vraag rechtvaardigt…?? Het antwoord luidt: “We gaan nog een EP opnemen, helemaal DIY op een fourtrack waarschijnlijk. We hopen dat die net voor de Popronde nog uit kan komen.” Dat zou inderdaad mooie timing zijn. NMTH zegt: Go for it guys!

Tot die tijd gaat het er live op tijdens de volgende gigs:
04 juni: Nacht van de Kunst en Wetenschappen – Groningen
11 juni: Surf&Turf-fest (Iguanarama Stage = de bus van Iguana Death Cult) – Breda
19 juni: Page Festival – Stadskanaal

Omdat je natuurlijk meer Creepy Karpis wilt…is hier de eerste demo Try Harder op Bandcamp. In 2015 uitgebracht door de Purple Noise Record Club. Lo-fi diy garagepunk indeed:Deel dit artikel