StorkskyDruk mannetje die Storksky. Of mannetjes, want Storksky is inmiddels een band die naast initiator, zanger en gitarist Michiel Claessen bestaat uit een roulerende drummer. Waar is Storksky dan zo druk mee? Allereerst met de Popronde, waar hem na de drieklapper in het openingsweekend nog zeker 16 steden wachten. Verder is een Nirvana Nevermind-tribute project met het Limburgs Jeugdorkest net afgerond, staat het duo in oktober tweemaal in het voorprogramma van Band Of Skulls (TivoliVredenburg en Muziekgieterij) en doen ze een tour met Drive Like Maria.

Een van de plekken waar Storksky zich met het Limburgs Jeugdorkest waagde aan een vertolking van klassieker Nevermind was het Zomerparkfeest in Venlo. Op dit altijd sterk geprogrammerde festival werd Claessen ook nog even een hotel in getrokken voor de ‘Hotelbar Sessions’. In de bar van Hotel Wilhelmina Venlo ging hij met vriend Ivo Schot de uitdaging aan om een Storksky-track uit te kleden tot de bas-basis. Hieronder zie je de speciale Fortheloveofbass versie van ‘Fracas Maracas’.

Fortheloveofbass is een experiment van Ivo Schot, waarin hij uitzoekt hoe hij een nummer overeind kan houden door het alleen te begeleiden met een basgitaar. Eerder werkte hij samen met Nina June, Marlon Penn en Nienke Lohuis.

Je ziet Storksky donderdag alweer op Popronde Delft, waarna vrijdag Eindhoven, zaterdag Deventer en zondag Heerlen volgen. Alle Popronde-data onder de video. De overige live-data hadden we natuurlijk ook over kunnen tikken, maar vind je net zo makkelijk in de foto bovenaan.

Lees ook het interview met Michiel Claessen over ‘Storksky, Pinkpop, Popronde en rock met ballen’

Storksky is in ieder geval nog te zien op deze Poprondes:
Delft: 22 sept – de Joffer
Eindhoven: 23 sept – De Kram
Deventer: 24 sept – Burgerweeshuis
Heerlen: 25 sept – De Tapperij
Groningen: 06 okt – Knarie
Arnhem : 07 okt – Luxor Live
Utrecht: 13 okt – Tilt
Harderwijk: 16 okt – Nicky’s Inn
Venlo: 21 okt – De Splinter
Dordrecht: 22 okt – Otto e Mezzo
Rotterdam: 05 nov – Vibes
Sittard: 12 nov – Ernesto´s
Hilversum: 13 nov – De Vorstin
Breda: 17 nov – Vulling
Amersfoort: 19 nov – FLUOR
Venray: 20 nov – De Witte HoeveDeel dit artikel