Storksky Nirvana NevermindJa het is echt waar: het is zowaar al 25 jaar geleden dat we Nirvana’s Nevermind uitkwam en dat we he-le-maal losgingen op de zolderkamer met die cd in de speler… Blijft een dingetje die tweede van de Seattle grungers en we mogen ‘m graag nog opzetten. We zijn niet de enige, want Nederland houdt nog van Nirvana en Nevermind. Zo moesten we in 2013 nog even slikken bij een Nevermind coverproject (met naast DeWolff, Elle Bandita en Moss, ook The Opposites, Mister & Mississippi, Kensington) in de Alpha. Dit jaar heeft het zilveren jubileum muzikanten zelf tot betere ideeën weten te inspireren en kijken we zeer uit naar de uitvoeringen van Storksky (met orkest) en Paceshifters & Green Lizard (met vrienden).

UPDATE: Storksky en het Limburgs Jeugdorkest gaan Nevermind ook in Paradiso, Amsterdam uitvoeren en wel op zondag 4 september. Eerder wel al een show toegevoegd op woensdag 31 augustus in Cultura Nova in Heerlen.

Storksky in Venlo
We beginnen in Limburg, stukje agendajournalistiek…, want Storksky kun je het eerst met het oeuvre van Cobain, Novoselic en Grohl zien stoeien. Zaterdag 27 augustus op het fantastische Zomerparkfeest in Venlo al, waar je eveneens gratis De Staat, Gang Of Four, Blues Pills, Jeff Mills met Philharmonie Zuidnederland kan zien. En dus Storksky. De van oorsprong Limburgse Michiel Claessen gaat daar met het Limburgs Jeugdorkest een beste interpretatie geven van een van de meest iconische albums van de laatste decennia. Van Nirvana dus, of zoals Claessen het formuleert: “that band from the H&M shirts”. Donderdag doet Storksky (dan met de Limburgse drummer Roy Moonen) ook een ‘gewone show’ op het festival.

Lees meer over onze Popronde-troef Storksky in dit interview.

Nirvana Tribute Ledwall 512x320 pxPaceshifters, Green Lizard + rebellen in de clubs
Dat ze bij Green Lizard van Nirvana houden weten we al even, onder meer omdat de groep van de drie Tjon Ajong bros de grungers in 2001 coverden voor de Marlboro Flashbacks Tour. Rudeboy deed een jaar later ook mee aan die tour, maar excelleerde in de huid van Public Enemy. Daar waren de jongens van Paceshifters toen echt nog wat te jong voor, maar de voorliefde druipt er bij nummers als Drone vanaf. Zaterdag zagen we ze op Stone Rock nog bezielend grungen, grommen en vlammen, dus dat zit wel snor.

Helemaal omdat de Lizards en de Shifters naast Rudeboy nog meer bekwame gasten uitgenodigd hebben. Wat te denken van deze drie frontmannen: Mark Lada van traumahelikopter, Jelle Schrooten van wijlen Face Tomorrow en Brian Pots van PAUW? Dat mogen we met recht een all-star line-up noemen ja. Daarmee doen ze drie shows in september: de 10e in de Effenaar in Eindhoven, de 24e in Metropool, Hengelo en tot slot kraaien ze 30-9 Victorie in Alkmaar. En ze kraaien natuurlijk Breed, Come As You Are, Lithium, Polly, Territorial Pissings, Smells Like Teen Spirit en al die andere klassiekers. Wordt mooi. We horen bovendien mooie geluiden uit de oefenruimte.

Of Paceshifters van Nirvana houdt? Zeker. Met een beetje geluk stoppen ze deze in de toegift:Deel dit artikel