Torn From Oblivion, om 0:00 te zien in het Alternatief

Femme Fugazi

Zoals je hebt gemerkt zitten we volop in de Popronde modus! En met recht, wat wanneer de laatste outdoorfestivals zijn geweest, springen we eigenlijk direct de Popronde bus alweer in. Meer dan 40 steden, een selectie van 100 bands en niet te vergeten: 13 daarvan die tot onze gruizige, grimmige, heavy en alternatieve club van NMTH Talents horen! Traditiegetrouw vindt de kick-off dan ook morgen plaats in Nijmegen. En alle gekheid op een stokje: ze hebben het geflikt hoor! Popronde Nijmegen is al een van de grootste Poprondes, maar dit keer zijn alle dertien NMTH Talenten aanwezig. Wat een prestatie en een mooi vooruitzicht. Flink puzzelen wordt het wel: vanaf 20:15 zie je namelijk OATS in de Paraplufabrieken, gevolgd door shows in Paak Vinyl Bar, Roxy’s, Café Ergens en meer tot HOOFS na middernacht Doornroosje afsluit. Hoog tijd dus om je notitieblokje erbij te pakken, want met veel overlapping is het rennen van de ene naar de andere act. Meer weten over de NMTH Talenten? Check dan onze voorstelrubriek Profiles in Popronde hier. Doe tevens alvast een warming-up met onze (Never) Mind The Popronde 2023 playlist:


Neroth, te zien in De Opstrand om 21:45

De metalroute
Met dertien NMTH Talents van 20:15 t/m 00:30 is het bijna niet te doen alles te zien. Toch valt er zeker wel een behapbare kaart te maken. Liefhebber van het loeizware werk bijvoorbeeld? OATS, Neroth, ENMA en Torn From Oblivion hebben redelijk wat speling tussen elkaar. Het enige dilemma echter: ga je voor de snoeiharde melodic hardcore sloopkogels van Vain Louie of de pakkende metalcoremaestro’s van Daniel Brooke? Hoe dan ook, vijf van de zes zou moeten lukken toch?

Grootste dilemma’s
Qua alt en punk is het allemaal een stuk onvergeeflijker. Minor Citizen, Super Soakers en Bowl zitten maar een kwartier van elkaar af. Na Super Soakers in Roxy’s is het vervolgens door racen naar Ioana Iorgu, en dan met een beetje geluk nog een plekje vinden in De Paraplufabrieken voor Femme Fugazi. Wel een stuk makkelijker: even pauzeren daarna, en dan door naar STiCKFiGS gevolgd door HOOFS met een afsluitende set in Doornroosje!

TIJDSCHEMA
Popronde Nijmegen 2023 – zaterdag 9 september

NMTH Route
20.15u – OATS – De Paraplufabrieken
21.00u – Minor Citizen – De Deut
21.00u – Bowl – Paak Vinyl Bar
21.15u – The Super Soakers – Roxy’s
21.45u – Ioana Iorgu – Extrapool
21.45u – Neroth – De Opstrand
22.15u – Femme Fugazi – De Paraplufabrieken
22.30u – Daniel Brooke – Het Alternatief
22.30u – Vain Louie – Roxy’s
23.00u – ENMA – Café Ergens
23.15u – STiCKFiGS – Camelot
00.00u – Torn from Oblivion – Het Alternatief
00.30u – HOOFS – Doornroosje


Maak kennis met onze 13 NMTH Talents via onze (Never) Mind The Popronde playlist:Deel dit artikel