Tusky op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Tusky op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Hatsaaaaa! Popronde-weekend numero uno zit er amper op (lees: we zijn net bijgekomen) of we duiken vandaag vol goede moed alweer de tweede in. Check het verslag van Nijmegen, een beeld van Tony Clifton in Apeldoorn en de hardcore video van Dock 83 uit Zwolle. En nu op naar Delft dus! Morgen reist de trein naar het hoge noorden voor Leeuwarden, om zaterdag weer ‘terug’ te koersen en in het zuidelijke Heerlen te arriveren. Tof voor de Limburgse stad dat ze na twee zondagedities ‘gepromoveerd’ lijken naar de zaterdag. De Twentse stad Hengelo sluit de Popronde-vierklapper op zondag af. Al met al kun je twintig NMTH-supported shows verwachten in die steden. Spekkopers zijn de bands Jagd (A’dam dancepunk) en Mantra (Haarlem psychgrunge) met ieder drie shows! Yasmine, Grim Tim, Tusky, Foes en MARCH komen ieder tweemaal in de ring.

Grim Tim op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Grim Tim op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

DELFT -> 6x NMTH
Op naar Zuid-Holland dus en we mogen wel opschieten, want het is al begonnen (16u in de kerk al…). In de schone typisch Hollandsche stad raden we je ook de sessies van Certain Animals en Irrational Library aan, om 19.30 en 20.30 in de Rondvaartboot die vanaf Koornmarkt 113 vertrekt. Speaking of… 21.00 herkansing met elektrische Certain Animals in de Koornbeurs. Om 21.30 begint de NMTH-route met de Haarlemse helden van Mantra in De Wilde Hollander, waarna wij naar Steck snellen om een stuk psychpop van het Amsterdamse Yasmine mee te pakken. Om 22.30 begint het drukste deel van de avond met Breda punkrockers MARCH in de Koornbeurs. Vervolgens zit er telkens een kwartier tussen (qua aanvang) de shows van Mexican Surf, Foes en Jagd, dus dat wordt knap timen en navigeren of pijnlijk kiezen.

Mantra op Popronde Nijmegen, foto Rick de Visser

Mantra op Popronde Nijmegen, foto Rick de Visser

LEEUWARDEN -> 6 x NMTH
Zaterdag kun je vanaf 19.30 al beginnen met Popronde sessies en trapt EUT om 20u in het Neushoorn-cafe het reguliere deel af. Mantra is er weer vroeg bij, dit keer om 20.30 als opener als vertegenwoordiger van het Asteriks X Academie voor Popcultuur programma, dat om 23.00 ook plek biedt aan punkrock/poppers Tusky. Verder je kans om Eindhoven bluesy rockers Grim Tim te zien, kun je al vroeg dansen met Jagd en legt MARCH die Licks neer in het gelijknamige etablissement. Afsluiter is een hele fijne: Met Voltage in het tamelijk legendarische Scooters!

HEERLEN -> 7 x NMTH
Het bezoek aan Heerlen (Popronde 2015 meets koopzondag) kunnen we ons nog altijd goed heugen, onder meer door geweldige sets/kennismakingen met Iguana Death Cult, The Homesick en St. Tropez. Dit jaar dus op zaterdag, heu!, en met liefst zeven NMTH-acts op de route. Heu heu heu! Tusky doet het ’s middags om 15.00 uur al in het toffe tentje Coasters (goed begin van je zaterdag dus), waarna het vijf uur later dansen en punken is met Jagd in de (uit de voegen barstende) Nieuwe Nor. Verder kun je in de Limburgse stad je achtereenvolgens laven aan Grim Tim, Yasmine, Life’s Electric en Foes en dan afsluiten vanaf 0.45 uur in de Tapperij, wat echt een hele fijne kroeg is! Wij weten het wel.

HENGELO -> 1 x NMTH
Wij gaan zondag even uitbrakken, maar mocht je je Popronde-shot in de regio Twente zoeken dan is Hengelo een optie. Sowieso moet je dan naar Jagd gaan! Verder zijn (buiten de NMTH-route) Pip Blom, Peer, The Silverfaces, Dawn Brothers en Blue Marble ook aan te bevelen.


Zie hier de volledige routes per stad, inclusief links naar de volledige programma’s.

Foes - Willem van Breugel (KiiK Photography)

Foes op Psycho Mind – Willem van Breugel (KiiK Photography)

Popronde Delft – Donderdag 21 september, hele programma vind je hier
21:30 – Mantra – De Wilde Hollander, Markt 33
21:45 – Yasmine – Steck, Kromstraat 25
22:30 – MARCH – Koornbeurs, Voldersgracht 1
22:45 – Mexican Surf – Wolbodo, Verwersdijk 102
23:00 – FOES – De Beierd, Burgwal 18
23:15 – Jagd – de Engel, Markt 66a

Popronde Leeuwarden – Vrijdag 22 september, hele programma vind je hier
20:30 – Mantra – Asteriks X Academie voor Popcultuur, Achter de Hoven 23
21:00 – Grim Tim – De Spoek, St. Jacobsstraat 29
21:00 – Jagd – Neushoorn Café, Ruiterskwartier 41
21:45 – MARCH – Licks, St. Jacobsstraat 15
23:00 – Tusky – Asteriks X Academie voor Popcultuur, Achter de Hoven 23
00:15 – Voltage – Scooters, Ruiterskwartier 61

Popronde Heerlen – Zaterdag 23 september, hele programma vind je hier
15:00 – Tusky – Coasters, Bongerd 9
20:00 – Jagd – NIEUWE NOR, Pancratiusstraat 30
22:00 – Grim Tim – Bluff, Dautzenbergstraat 10
23:00 – Yasmine – De Tapperij, Bongerd 5
23:30 – Life’s Electric – De Kroniek, Pancratiuspl 53
00:15 – FOES – Bluff, Dautzenbergstraat 10
00:45 – Mantra – De Tapperij, Bongerd 5

Popronde Hengelo – Zondag 24 september, hele programma vind je hier
21:00 – Jagd – De Nul, Beekstraat 2

Check de NMTH-selectie in deze Spotify-playlist:Deel dit artikel