Dock 83 op Popronde Zwolle in Jack's Music Bar, fioto Jan Peter Jansen

Dock 83 op Popronde Zwolle in Jack’s Music Bar, fioto Jan Peter Jansen

Geregeld steken verhalen de kop op dat de Popronde en harde gitaarmuziek niet samengaan. Nu pakt de meest extreme metalband doorgaans niet de meeste Popronde-boekingen, maar verder is dit klinklare onzin natuurlijk. Je hebt wel een goede Popronde-coördinator nodig, die weet waar hij met dat vettige gitaarspul terecht kan, en een zaal-/café-/podiumeigenaar met lef. Geen zorgen over het publiek, dat lust er wel pap van. Volop harde pappies in de pit in Apeldoorn en Zwolle, zo zag Dock 83 dit weekend. De Utrechtse hardcore- en metalcore-band legde de mayhem op video vast.

We vroegen de mannen ook om wat commentaar. Hoe was het?
“We vonden het supervet om als hardcore-/metal-act op de Popronde te spelen. We dachten dat de Popronde niet echt is gemaakt voor bands zoals ons, maar het was supergaaf om mensen bij onze shows te zien headbangen. Het was een onwijs toffe ervaring en willen iedereen bedanken die er aan mee heeft gewerkt.”

Noted! Dank ook aan Rockcafé Ozzy in Apeldoorn en Jack’s Music Bar in Zwolle, aan Luca Roman voor het maken van deze video en aan fotograaf Jan Peter Jansen die deze en vele andere Popronde-bands vastlegde in Zwolle. Verder is het hoog tijd dat andere Poprondes deze video kijken. Wedden dat ze dan proberen Dock 83 alsnog vast te leggen.

Wie dat wel deden: Popronde Breda en De Avenue. Daar zie je de band op 16 november. In de tussentijd gaat Dock 83 eind deze maand op tour naar Duitsland.

Dock 83 – Popronde Weekender 2017
Song ‘Saviour’s Tale’ van het debuutalbum Ceylon
Video credits: Luca Roman.

Dock 83 op Popronde Zwolle in Jack's Music Bar, fioto Jan Peter Jansen

Dock 83 op Popronde Zwolle in Jack’s Music Bar, fioto Jan Peter JansenDeel dit artikel