Schermafbeelding 2016-04-28 om 08.26.35We zeiden bij de bekendmaking van de NMTH Popronde-selectie nog: ‘je mag ons inschakelen voor clip/track/etc. primeurs, nieuwstips en verzoeken’. Nu dat was bij HØUND niet aan dovemansoren gericht. Binnen de week zat er een mail in de bus, ramvol met nieuws, wetenswaardigheden en argumenten om aandacht aan de Amsterdamse rockband te besteden. Kijk, dat zien we graag; bands die nu al zo gretig zijn. Dat belooft veel voor het najaar.

Wat is er aan de hand? De vijf jonge honden (sorry, die was te makkelijk he…) zijn een crowdfundingactie begonnen voor hun debuut-EP en die verdient natuurlijk alle steun. Ter introductie kunnen we je meteen voorstellen aan de single Down The River en HØUND heeft ook nog een toffe liveclip voor je. Voor de rest is het even geduld hebben tot die EP af is.

Met Queens Of The Stone Age en The Death Weather als referentiepunten maakt HØUND stoner en grommende rock met ook lappen shoegaze, psychedelisch en grunge. Het vijftal afficheert zich om onduidelijke redenen ook als ‘waarschijnlijk de meest harige band van de Popronde’. Die EP moet zoveel mogelijk live worden opgenomen en gereed zijn voor een presentatie begin september. Mooi op tijd voor de Popronde dus! De locatie is nog geheim overigens.

Wel zeker zijn de volgende livedata:
– Vrijdag 26 augustus |Poptrash | De Nieuwe Anita, Amsterdam
– Vrijdag 2 september | Paardcafe, Den Haag
– Zaterdag 15 oktober | Orbs festival | Duycker, Hoofddorp

Nog 14 dagen om die crowdfundingactie van 74 naar 100% te tillen!
Deel dit artikel