Kerst en Oud en Nieuw is allemaal leuk en aardig, maar voor Never Mind The Hype kunnen die dagen niet snel genoeg voorbij zijn. Zodra de klok 00.00 uur slaat op 1 januari, kunnen we namelijk weer aftellen naar Eurosonic Noorderslag in Groningen. Vanaf woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari staat Grunn weer volledig in het teken van muziek, zien en gezien worden, rondrennen door de stad met je timetable, bijpraten met collega’s uit de industrie en vooral muziek maken en aanhoren. Tijdens het grootste showcasefestival van Europa wordt de binnenstad van Groningen omgetoverd tot één groot podium.

En wat is nou het fijne? Ook Never Mind The Hype heeft een belachelijk lekkere plek in dit geheel veroverd. Op woensdag 15 januari gaan we je een dikke bak relevante herrie voorschotelen onder de vlag van onze vrienden van Pinguin Radio. En ehm… klein detail: Je kan de showcase met vier vette heavy bands gewoon gratis zien. Vier?? Jazeker, we gaan in 2020 meteen knalletjehard los met de Vlaamsche vrinden van Wallace Vanborn en de vaderlandsche vertegenwoordiging van Diggeth, Abdomen en Farer.

>>> het FB-event <<<

Redactie NMTH


WALLACE VANBORN
Goed, waar kun je ons vinden op woensdag 15 januari en wat hebben we precies voor je op het menu staan? Wel nu… Je moet even wat trappen oprennen, maar in de Tikibar van de Drie Gezusters neemt NMTH de toko over van 20.00 uur tot 01.00 uur in de nacht. We presenteren daar een line-up waar wij buitengewoon trots op zijn. Laten we gewoon maar met de deur in huis vallen met de aankondiging van het Gentse Wallace Vanborn! Deze doorgewinterde muzikanten hebben sinds november weer een hele dikke stonerplaat in hun kontzak zitten. A Scalp For The Tribe bewijst maar weer de relevantie van deze Belgen, want het is weer een vanouds lekkere langspeler! Eentje die als uitlaatklep diende voor frontman Ian Clement na het doorstaan van een aantal psychoses en de verwerking daarvan.


DIGGETH
Nog een klapper van formaat is het Achterhoekse Diggeth. Deze protectors of the galaxy opereren inmiddels een dikke zestien jaar vanuit de zwarte gaten van het heelal. In februari van 2019 lanceerden ze hun derde album Gringos Galacticos en sindsdien knallen als een raket door het land heen. NMTH-redacteur Rawkward Steve nam het album eerder dit jaar al onder de loep en om maar even met zijn woorden te spreken: “Een fijne pot authentieke ‘harde kokosnoten en stevig watermeloenen geweld’, met stevige wortels in de eighties metal én in de mix met desert generator party grooves.” Het mag duidelijk zijn dat je deze heren gewoon live moet komen bekijken. Oordoppen in, valhelm op en goan.


FARER
Diep in de kelder van Vera in Groningen kijken we op zaterdag 21 december diep in de ogen van drie gasten die we herkennen als de bassisten en drummer van Menhir. Deze gigantische steen is echter vakkundig opgeblazen met een bak dynamiet en de heren hebben de boel de afgelopen tweeënhalf jaar muzikaal opnieuw gerangschikt en gemodelleerd. Al snel na de eerste brullende bastonen raken de aanwezigen in de kelderbar van het legendarische poppodium in een hypnose door de bezwerende passages van bassist Frank de Boer en de zijnen. Het is allemaal een proeverij van wat komen gaat in 2020. Omdat NMTH graag alvast snoept van de schaal met lekkers hebben we de Groningers gevraagd op ons podium te komen knallen.

Farer in Vera Downstage, foto Jan Westerhof


ABDOMEN
In het kader van ‘die trommel- en buikvliezen moeten stuk’ duwen we de recalcitrante heren van Abdomen de trap op van De Drie Gezusters richting de Tikibar. NMTH houdt deze heren al een aantal jaar in de gaten en het Leeuwarder trio is zo’n garage-, post- en noisepunkende aangelegenheid dat je per kwartaal ziet groeien. Genadeloos en zonder schroom gebruiken de heren hun muziek als uitlaatklep om angsten en woede te uiten. Verder zijn het hele lieve jongens hoor… Hun laatste paradepaardje in de vorm van de EP Rash rolde begin oktober 2019 van de persen van de vinylperserij Deepgrooves in Leeuwarden. We verwachten een dikke dosis buikpijn en huiduitslag na hun optreden tijdens de NMTH-showcase. Maar goed, daar merk je niks van als je een dikke kater hebt. Toch?


INFORMATIE

Wat? – Pinguin Radio x NMTH Showcase
Wie? – Wallace Vanborn | Diggeth| Farer| Abdomen
Waar? – De Drie Gezusters, Grote Markt te Groningen
Wanneer? – Woensdag 15 januari 2020
FB-event? Hiero dan
Tijd?
– 20.00 – 01.00 uur
Kosten? – Niks, noppes, nada, niente
Meenemen? – Oordoppen, horns
Extra’s? – De immer charmante presentator Johan SchotermanDeel dit artikel