Paracetamøl tijdens Popronde Leeuwarden 2019, foto Denise Janssens

Damn, dat was me weer een enerverende Popronde-seizoen, elf weekends langs prijs met in alle 40 steden een afvaardiging vanuit de 30-voudige NMTH-selectie. Een van de bands die het meeste speelde was Paracetmøl. De Arnhemse garagepunks staken namens NMTH de lont al in het kruitvat van de preparty in Wisseloord en bliezen zaterdag diep in de nacht ook het Eindfeest in de Melkweg uit. En dat als 1 van de slechts 3 NMTH-acts in Amsterdam… Tussendoor speelde Paracetmøl 24 gigs. We zagen ze onder meer De Bijstand in Nijmegen, Jack’s Music Bar in Zwolle, De Zondebok & het Zwarte Schaap in Rotterdam, Mukkes in Leeuwarden en België in Almelo slopen.

Daarnaast gingen ook klassieke zalen als Vera, EKKO, Swaf, Zwarte Ruiter en Patronaat voor de bijl, supportten ze Bad Breeding en speelden de gretige Gelderlanders op Psycho Mind Festival, Zwemfest, Left Of The Dial Festival en DDW Music Festival. En… ze zijn net bevestigd voor Noorderslag. Hoezee!

En dat allemaal met slechts een 5-track EP op zak. Aan die droogte of nee, behoefte maakten ze dit weekend een eind met de release van de nieuwe single. Dacht je dat de zelfgetitelde EP hectisch was, of het Popronde-avontuur van Paracetmøl? Zet dan je tanden nog maar eens in nieuweling Hectic Coop:

LIVE:
Mocht je nu denken: Fuck! Waarom heb ik die gasten niet live gezien of wanneer kan ik weer zo’n gemene garagepunkfuif bijwonen, dan hebben we goed nieuws. Donderdag 19 december spelen ze op de Paceshifters-party These Go To Eleven in Hedon (met Weed & Dolphins & The Grey Pants) en 27 december is er een VET Kutfeest in Willemeen, Arnhem. Meer info in de FB-events. En dan begint 2020 alvast meteen goed met een gig op Noorderslag. Dat hebben de mannen toch lekker bij elkaar gespeeld dit jaar!

Paracetamøl bij Psycho Mind Festival, foto Jorie Slagmolen

 Deel dit artikel