SnowburnerOpletten inderdaad, want Snowburner klopt al sinds 2012 aan de poort, maar nu is het serieus. De Leidse stonerband (ontstaan uit de as van Daily Fire, Gilgamesh en Omission) heeft de debuutplaat Future Primitive af en die brengt Freebird Records in maart uit. Dikke stoner en desertrock en de afstand van Leiden naar Sky Valley verschroeit opeens als sneeuw voor de zon. Snowburner liet je al Ride The Tide (met surfclip!) horen en het is tijd voor meer: Luister hier naar de felle albumtrack You Blues, You Lose, met howling bluesy zang en een low desert punk-feel waar je BRANT tegen zegt:

Daar hoort natuurlijk een dikke releaseparty bij en die komt er dan ook op zaterdag 5 maart in Gebr. de Nobel in thuisstad Leiden. Met support van misschien wel de beste Nederlandse stonerband The Machine en de Amsterdamse live-sensatie NEED, die zich ergens tussen Danzig, The Wipes en The Stooges begeeft. Op vrijdag 18 maart zie je Snowburner in Saturnus Live Music in Scheveningen, samen met onder meer Mazu. De groep wil veel shows gaan spelen en schrijft alweer aan nieuwe nummers.

Voor nu gaat alle aandacht terecht naar Future Primitive, een plaat met tien nummers, die vorig jaar opgenomen zijn met Menno Bakker zijn Bunt studio’s. James Plotkin (Isis’ Oceanic, Khanate) tekende voor het masteren. Je kunt Future Primitive bestellen op de Bandcamp.

Snowburner bracht eerder een EP uit op Black Death Records, het label van Otis:Deel dit artikel