Get Jealous

Zo! Iedereen weer bijgekomen van het eerste Popronde-weekend? Mooi zo. Persoonlijk lagen we na de donderdagse kick-off in Nijmegen al aardig in de touwen. Maar batterijen en tanks zijn weer vol geramd en de knaldrang klotst tegen de plinten van het NMTH-kantoor aan. Geen moment te vroeg, want vanavond gaat de Popronde alweer los in Delft! Vervolgens worden Leeuwarden, Heerlen en Almelo aangedaan. Spekkopers van de week zijn Get Jealous en Paracetamøl met drie shows! In Delft is het 7 x raak qua NMTH-score, in Leeuwarden zie je 6 NMTH-acts aan het werk, in Heerlen 4 en in Almelo krijgt de zondagsrust concurrentie van 4 NMTH-strijders. 21 shows en nog veel meer moois, dat belooft weer een lang weekend te worden…

Hier zie je welke harde NMTH-acts je allemaal (beter) nog meer kan boeken en verder vind je op de Popronde-site alles wat je nog zou willen weten over Nederlands grootste rondreizende en gratis te bezoeken festival.


ZALM, foto Teun Jansen

DELFT
In deze schone Hollandse stad betreden meteen weer zeven NMTH-acts het strijdtoneel. Extra shout-out naar Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt dat met Black Monsoon, NO WOW en SONNDR de boekingen en prioriteiten helemaal op orde heeft. Wolbodo (gaat ZALM aan gort grinden) en Steck zijn klassieke locaties. In Steck trapt Paracetamøl garagefuivend de afterparty af om middernacht!

Popronde Delft – Donderdag 19 september, hele programma hier
20:15 Black Monsoon – Cultuurlab, Brabantse Turfmarkt 9
21:45 NO WOW – Cultuurlab, Brabantse Turfmarkt 9
22:00 The Naked Sweat Drips – Hampshire, Koepoortplaats 3
23:00 ZALM – Wolbodo, Verwersdijk 102
23:15 Shaemless – de Kurk, Kromstraat 20
23:15 SONNDR – Cultuurlab, Brabantse Turfmarkt 9
00:00 Paracetamøl – Steck, Kromstraat 25


LEEUWARDEN
Leeuwarden ahoy! In de Friese hoofdstad trapt Get Jealous af om 9 in Nummer 39, waar je zeker ook Bongloard moet gaan zien, die zijn zeer op stoom met die fuzzy garagerock namelijk. Klassieke muzieklocaties in beeld weer: Cafe Mukkes, Scooters en Neushoorn! De officiële afterparty is in Neushoorn (met ook Destructive Penguins), maar wij koersen na de show van BUG toch naar Scooters voor een best bruut, bazig en blazend alternatief met Another Now en Magnetic Spacemen.

Popronde Leeuwarden – vrijdag 20 september, hele programma hier
21:00 Get Jealous – Nummer 39, Voorstreek 39
22:00 Paracetamøl – Mukkes, Grote Hoogstraat 26
22:30 BONGLOARD – Nummer 39, Voorstreek 39
23:05 BUG – Neushoorn, Ruiterskwartier 41
23:30 Another Now – Scooters Ruiterskwartier 61
00:45 Magnetic Spacemen – Scooters Ruiterskwartier 61


Bongloard

HEERLEN
Liefde voor deze Limburgse stad, waar we in 2019 onze eerste Popronde op zondag beleefden. Zo zagen we The Homesick slackend schitteren voor Coasters (ga daar zeker Shaemless zien!) en was ook Nieuwe NOR al een hotspot. De locaties Bluff en de Pancraat deden nog niet mee en deze editie laat zien dat er in Heerlen een gezond Popronde-klimaat is. Het is niet voor niks tegenwoordig op zaterdag! In Bluff pakken ze uit met twee NMTH-shows en wij schatten dat je tussen begin Beerbottle Chopsticks en einde Bongloard zeker een bier of vier moet kunnen pakken. Proost! Dan loop je wel de garagepunkende riot grrrls van Get Jealous mis in de Pancraat…

Popronde Heerlen – zaterdag 21 september, hele programma hier
16:45 Shaemless – Coasters, Bongerd 9
22:00 Beerbottle Chopsticks – Bluff, Dautzenbergstraat 10
23:30 BONGLOARD – Bluff, Dautzenbergstraat 10
23:30 Get Jealous – De Pancraat, Pancratiusplein 53


ALMELO
Almeloooo-o-o! Ja, we weten het, dat was die andere Twentse stad maar die doet niet mee he. Zo nu jij weer. Almelo wel en daar moet je uiteraard in de beruchte De Stam zijn. Sowieso vanaf 19.30 want dan speelt Get Jealous, maar om 21.00 is het weer raak. Geen RUV helaas (waar zijn die gasten eigenlijk?!), maar met NO WOW is er wel een hele toffe fuzzy en rauw grungende vervanger gevonden, met ook regionale roots. Check die nieuwe livevideo onderaan! Hey, en hadden we al gezegd dat de Deventer-Utrechtse noisegrungers van Black Monsoon in The Shamrock spelen? En dat Paracetamøl er vanaf 21.30 een grote klap op geeft in België? Dus dat!

Popronde Almelo – zondag 22 september, hele programma hier
19:30 Get Jealous – De Stam, Grotestraat 129
20:45 Black Monsoon – The Shamrock, Grotestraat 135
21:00 NO WOW – De Stam, Grotestraat 129
21:30 Paracetamøl – België, Schuttenstraat 2  Deel dit artikel