Life of Agony op The Sound Of Revolution, foto Dave van Hout

Life of Agony op The Sound Of Revolution, foto Dave van Hout

Life. Of. Agony. Nieuwe. Plaat… Think about it people. En de hardcore band van weleer heeft het nog, zo lieten ze op Dynamo Metal Fest en The Sound Of Revolution zien. Inmiddels meer post-grunge en hardrock, maar dat album is in orde en dus draaien we de single. Dat doen we ook voor Zeal & Ardor (check het interview en de band op Roadburn) en Solstafir, dat ons tot tranen blijft roeren. We draaien nog meer Roadburn-muziek en vers Nederlands spul van Travoltas tot Hawser en Wolvon, gaan US hardcore metal met River Black, terwijl Otherkin en Mind Rays respectievelijk Ierland en België hard vertegenwoordigen. Er is een garagebluesende dubbelklapper en afsluitend: dirtrock from down under.

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al ruim 49 uur (meer dan twee hele etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Zeal & Ardor – Devil Is Fine
Manuel Gagneux dus, een meer dan innemende intelligente Zwitser, die NMTH uitgebreid te woord stond over zijn plaat vol black metal, puristen, slavernij, emotioneel geladen worksongs, optreden op Roadburn, lo-fi opnames met shitty apparatuur, idolen van Coven en Baroness tot Young Gods, inspiratie van Tom Waits en hoe het politieke klimaat en ‘die oranje man’ zijn muziek ‘hielpen’.

2. Life Of Agony – World Gone Mad
Life Of Agony komt dus met een nieuwe plaat en wel op 28 april al. Dan laat Napalm Records A Place Where There’s No More Pain los en laten we hopen dat die titel voorspellend is. Waar dankzij Mina Caputo en co in ieder geval geen pijn is in augustus? Into The Grave, Alcatraz (België) en de Effenaar.

3. Travoltas – Ain’t That Enough
De Brabantse punkrockers en surfpoppers zijn helemaal terug en dit is alweer de tweede single. Doet de zon wel doorbreken he? Dachten wij ook. Nope, not enough, more Travoltas please!

4. Sólstafir – Ísafold
Deze IJslanders behoren tot een selecte groep bands die ons iedere show tot tranen roeren. Die emotie weten ze ook in de meeste tracks te leggen en met Ísafold, de eerste single van het aanstaande album, schiet Sólstafir weer in alle rozen.

5. Red Eyes – Baby Girl
Hard rockende of hardrockende? Mag je even over nadenken… Nee? Gewoon allebei hoor. De Amsterdamse groep heeft een zanger met een enorme classic strot en met Baby Girl geven ze ook een best visitekaartje af voor het op 1 mei verschijnende The Red Album.

6. Otherkin – Bad Advice
Grunge, punk en liedjessmederij vinden elkaar in het geluid van Otherkin. De springerige Ierse band heeft met Bad Advice ook een goede af: Dansen en springen maar.

7. Mind Rays – Demuie
Venijnige Belgische garageband met een gruwelijke debuutplaat. Zet Nerve Endings maar even op ja. Mind Rays kun je vrijdag zien (bruggetje!) als ze spelen op Night Of Satan #2 in Stroomhuisje, tevens de plek voor de releaseparty van G.O.D. (Lookapony meets Cairo Liberation Front0.


Roadburn Blok:

8. Slow Crush – Dizzy
Een van de meest verrassende en verfrissende bands op het NMTH x Roadburn-podium in Cul de Sac is Slow Crush. De Belgische groep mengt shoegaze, noise en dreampop op een zeer meeslepende wijze en refereert wat aan Smashing Pumpkins en Nothing. Zaterdag 22-4 spelen ze als onderdeel van het RuffStuff programma. Dizzy gaat hier al even niet meer uit het hoofd.

9. JOY – I’ve Been Down
Heavy psychende Death Alley-labelmaten Joy verzorgden al eens een zeer memorabele Incubate-gig voor ons en de gezamenlijke tour met stadgenoten Harsh Toke voert gelukkig ook naar Roadburn in Tilburg. Laatste plaat Ride Along is een must voor liefhebbers van zware psych, boogie, blues en 70ies rock, de grooves en het psychedelische riffwerk… pfoe!


10. River Black – Low
River Black hadden we even nodig om de week te breken, of meer: te breken, op de grond te smijten en te vermorzelen. Heerlijk vernietigend gitaarwerk, hard groovende ritmesectie en dan slingert brulboei Mike Olender die hardcore metal nog even vol in je gelaat. De groep is nog niet zo lang samen en dit is pas de eerste track bovendien. Het klinkt waarschijnlijk zo apestrak omdat River Black vier veteranen uit de heavy scene herbergt, met podiummeters voor o.a. Burnt By The Sun, Revocation, Publicist UK en Municipal Waste. Het zelfgetitelde debuutalbum komt 7 juli uit bij Season Of Mist.

11. The Shady Greys – Like A Child
The Shady Greys opent het debuutalbum met rauw scheurende, manische, lowdown & dirty blues en garagepunk. Dit is het titelnummer van de plaat die 15 april officieel uitkomt en al op NMTH te beluisteren is. Het in Amsterdam verdwaalde Oostenrijks-Franse duo heeft voor dit geluid slechts strot, gitaar en cajon nodig. Lees meer en luister het hele album.

12. Left Lane Cruiser – Booga Chaka
Meer smerige, distorted en ontsporende blues- en garagepunk komt van dit Amerikaanse duo. Left Lane Cruiser brengt 19 mei het nieuwe album Claw Machine Wizard via Alive Naturalsound Records. Dat wil je horen en zo ook deze eerste single.

13. Eclisse – Dark Dances
Lay Bare Recordings legt zich volledig toe op vinyl-releases en zo zag op 1 april (ja, echt) The Origin of Error van Eclisse het licht. Goede zaak, want de debuutplaat van Febian Perez uit Portland, US of A, staat vol psychrock, noise en meer. Een en ander is te bestellen via de Lay Bare website en ook via:

14. Hawser – In Harmony
Lekker bezig Hawser! De Nederlandse, hard groovende hardcoreband heeft getekend bij Farewell Records, dat het album Tough Love op 3 mei uitbrengt.

15. WOLVON – Waterworks
Grunn noiserockers Wolvon hebben de tweede plaat af. Ease. komt 13 april (vandaag!) uit via Subroutine, Graanrepubliek en Tartarus Records. Dit nummer is verrassend voor de Wolvon-volgers, want meer een spannende slowburner dan een intense noiser.

16. Phoenix’Ashes – Lost
Uit Heerlen komt Phoenix’Ashes met een beste mix van prog, emo, rock en metal. Virtuoos en meeslepend ook. Deze single kwam begin deze maand uit via RVP Records en er zit vast meer in het vat.

17. Mammoth Mammoth – Sleepwalker
We sluiten af met de ons tot nu toe onbekende Aussie ‘dirtrockers’ Mammoth Mammoth. Goede naam sowieso, dirtrock heeft zelden zo goed geklonken en zo brengt Napalm Records de plaat Mount The Mountain op 28 april uit.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel