Yannick (l) en Jasper van G.O.D., foto Melissa Verhoeven

Yannick (l) en Jasper van G.O.D., foto Melissa Verhoeven

Wie had dat gedacht: Lookapony-zanger Jasper Grave die even een electro chaabi-duetje aangaat met Yannick Verhoeven van Cairo Liberation Front? Strikt genomen klopt dat ook niet helemaal, want met deze twee hoofdrolspelers komt het duo tot een even onwaarschijnlijke mix van electropunk. Zware up-tempo beats met een smerige lowdown feel, want de garage-rock ’n roll-roots van de Eindhovenaar zijn nooit ver weg.

Een halve week geleden dropte er al een gritty track op het Belgische Indiestyle platform, die heel toepasselijk Hell getiteld was en ook via The Daily Indie (NL) kon je al een nummer horen: Down. Beide vind je helemaal onderaan dit artikel. Zo vond het hemelse duo deze track wel helemaal bij NMTH passen en dat snappen we. Niet omdat we niet vies zijn van Money…, maar vooral omdat het na de zinvolle stelling ‘So what if he is the devil, at least the devil has a job, at least he is active in the community’, vanaf de veertiende tel helemaal losgaat met uiterst smerige trap-achtige beats en rauwe raplike zang: “I beat you down in a ditch motherfucker”.

Niet direct wat je van Grave/Lookapony of NMTH zou verwachten, maar wel helemaal de Brabo gangsterstyle die je van de Eindhovense satangang kunt kennen. Aangevuld met dirty punky electrobeats waarop elk feestje stuk verdient te gaan.

Wij staan zondag 16 april in ieder geval in wifebeater en joggingbroek op de bar van het Stroomhuis “Money, money it’s all about the dope” te scanderen. Huh 16 april? Jazeker, deze zondag is het in het Eindhovense podium tijd voor Night of Satan #2. Onder de noemer ‘Satan is back bitch’ treden daar de geweldige Belgische garageband Mind Rays, Petersburg Orderer en Ramses3000 op. En G.O.D. dus, het fonkelnieuwe duo dat die avond de debuutplaat presenteert. Plus het Teuntje Jansen Dj-Team dat – voor zover wij begrijpen – met een keiharde party-garantie komt. Duivelse uitsmijter: het album komt uit via Satan Records en aangezien de entree je slechts zevenenhalve grijpstuiver kost…

Cover-art Bram van Dijk
Deel dit artikel