The Doomsday Kingdom is extatisch dat het album af is en gepresenteerd wordt op Roadburn

The Doomsday Kingdom is extatisch dat het album af is en gepresenteerd wordt op Roadburn

DONDERdag en we hebben zowaar een playlist die met 4, bijna alfabetisch gerangschikte, B’s begint. Bands met een B als hete fuzzrockers Bartek, het ook opvallend gedebuteerde Baby Galaxy en Baskar: een band met twee leden van Birth Of Joy. What the fuck indeed. Wat we nog meer hebben? Onder meer rock ’n roll uit Atlanta. Oostenrijkse psychrock, Gentse psychpunk/garage, heerlijk schurende US noisey psych, Noorse stonerpunk en een eindeloos lekkere live psychtrack van de Duitse bazen van My Sleeping Karma. Plus de Zweedse doomers The Doomsday Kingdom, de nieuwe band van Leif Edling (Candlemass) die we op Roadburn gaan terugzien.

Supergenius

Het Belgische Supergenius

Al dat en zoveel meer vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al méér dan 45 uur (richting dat tweede etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


DT ontving het eerste Baskar-exemplaar

DT ontving het eerste Baskar-exemplaar

1. Bartek – Beach
Het fuzzy Amsterdamse garagerock-trio Bartek is altijd een dankbare opener van onze uitzending. De jongens weten gewoon verdomd goed in 2,5 minuut te vangen hoe belangrijk het is om knetterhard en ongecompliceerd te rocken en lol te hebben. Is het al lente? Officieel wel en de debuutplaat verschijnt 13 april via Suburban Records.

2. Baskar – Clave Chase
Berichtje van Bob Hogenelst en Gert-Jan Gutman, respectievelijk de begenadigde drummer en toetsenist van Birth Of Joy. De heren hebben een nieuwe band en sterker nog: ze presenteren vanavond (!) het debuutalbum in Gebr. De Nobel in Leiden. Die plaat is meer spacefunk meets spyjazz en dus verrassend deviant. Maak kennis met het viertal Baskar via Clave Chase.

3. Biters – Stone Cold Love
Wat? Pure rock ’n roll van een band uit Atlanta, Georgia die op hetzelfde label zit als bands als Rival Sons, The Temperance Movement, Blackberry Smoke? Earache dus, dat het nieuwe album The Future Ain’t What It Used To Be op 19 mei uitbrengt. 22 maart kan je ze al in de Melkweg zien, want ze supporten de hele Europese tour van Blackberry Smoke.

4. Baby Galaxy – Untitled
Baby Galaxy is een relatief nieuwe band uit Maastricht. Het trio bracht 1 maart het debuutalbum Mighty Night uit op Subroutine Records. De plaat is live op tape opgenomen en te bestellen via Bandcamp (hieronder). De presentatie is op 24 maart in de Muziekgieterij, Maastricht. Baby Galaxy speelt ook 23 maart in Hall Of Fame, Tilburg en 8 april in Sugarfactory Amsterdam. 

5. Mother’s Cake – The Killer
Mother’s Cake kwam al vaker voorbij in ons land, onder meer op Eurosonic en als opener voor Wolfmother (TivoliVredenburg) en DeWolff (clubtour). Ditmaal geen roofdieren live, maar wel een nieuwe clip voor het nummer Black Roses, van het eind januari verschenen derde album. Die hadden we niet paraat op mp3, dus hier is The Killer nog eens, want zo’n track is het.

6. Mind Rays – Trespass
Daar is de Gentse band weer die zo aanstekelijk met psychedelische punk en garagerock stoeit. Mind Rays heeft net een nieuwe single uit en die is kort, rauw en verdomd raak. Hou 24 maart in de gaten, als de sterke plaat Nerve Endings uitkomt va PNKSLM/V2.

Earth Electric7. Bardo Pond – Under The Pines
Bardo Pond heeft met Under The Pines weer een prettig staaltje dwarse noiserock losgelaten, die ons heel even terugvoert naar Sonic Youth. Even later liet Kim Gordon een hele goede nieuwe (hc punk) track los, toeval bestaat niet… De gelijknamige plaat komt 24 maart uit op Fire Records en is op Bandcamp al te bestellen.

8. Bokassa – Crocsodile Dundee
Trondheim zagen we ook weer niet aankomen, maar de Noren van Bokassa hebben dan ook wat heavy spul in de melk te brokkelen. Stonerpunk en sludge om iets preciezer te zijn. Fans van alles tussen Fu Manchu, Black Tusk en Red Fang zullen hier zeker raad mee weten, evenals de plaat Divide & Conquer die 24 maart verschijnt.

9. Earth Electric – Mountains and Conquerors (Pt. 2)
We blijven ‘in de buurt’, want Earth Electric is een Noors-Portugese groep hard- en psychrockers rond Rune Eriksen (ex-Mayhem). Debuutalbum ‘Vol.1: Solar’ (artwork hiernaast rechts) komt 12 mei uit via Season Of Mist. Dit is de tweede single. De ste, van Carmen Simões (gastvocalist in Moonspell, ex-Ava Inferi) geeft EE wat eigens.

Supergenius - Supertried

Supergenius – Supertired

10. Supergenius – A Serious Case of Imposter Syndrome
Het Belgische Supergenius tekent nu al voor een spot in de Top 10 beste albumhoezen. De groep uit Kortrijk, Gent e.o. heeft meer pijlen op de boog (of ehm, hulsen in het geweer). Fijne, rappe hardcore en punkrock. Het debuutalbum Supertired dropt 7 april via Hypertension/9000 Records.

11. The Doomsday Kingdom – A Spoonful Of Darkness
Weer een doomband die de zware muziek ‘verluchtigt’ met een cleane vrouwenstem, iets dat voor ons wonderwel werkt. De als creatieve spil van Candlemass bekende Zweed Leif Edling formeerde dit nieuwe project, dat meteen op de Roadburn zondag te zien is. Sterker ze doen er hun eerste show ooit. Het zelfgetitelde debuutalbum komt 7 april uit via het grote Nuclear Blast Records.

12. Ecstatic Vision – Electric Step (Pt. 2)
Ook Roadburn maar dan 2016 is Ecstatic Vision. En het kwartet uit Philadelphia zou op de komende editie ook niet misstaan, getuige de meer dan uitstekende heavy psych (‘Troglodyte Rock’, zeggen ze zelf) die ze op Raw Rock Fury loslaten. Relapse Records brengt die plaat 7 april uit. Op 29 april zie je ze in Doornroosje, Nijmegen met Death Alley.

13. My Sleeping Karma – Enigma42 (live)
Als je het over typische Europese Roadburn-acts hebt dan mag My Sleeping Karma genoemd worden. De Duitsers hebben een meer dan behoorlijke livereputatie en het uitbrengen van een live-album is dan ook een uitstekend idee (24-2 was het zover op Napalm Records). Nog beter is het plan om ze live te gaan zien. Dat kan op 18 maart in Het Depot – Leuven en 19 maart in Doornroosje met het eveneens live erg indrukwekkend stonende landgenoten van Colour Haze.

14. Aseethe – Sever The Head
Jawel, we sluiten weer eens af met een track die de 10 minuten teller achteloos passeert. ‘Slow doom’ beweert Aseethe te maken en de band uit Iowa gaat inderdaad voor tergend langzaam voortslepende en loodzware doom waarin het goed wegzakken is. Sever The Head staat op het net door Thrill Jockey uitgebrachte album Hopes of Failure en er is een enge video bij pt. 3:


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel