Mother's Cake werd vorig jaar uitgenodigd in Nederland door DeWolff

Mother’s Cake werd vorig jaar uitgenodigd in Nederland door DeWolff

Mother’s Cake weer op je netvlies, en in je oorschelpen. Je zag de Oostenrijkse groep tijdens de Europese tournee met Wolfmother misschien wel in TivoliVredenburg of in december toen ze ook door Nederland tourden, maar dan op uitnodiging van DeWolff. Goede combinatie, want de Midden-Europeanen houden ook van vlammende psychrock. Dat lieten ze ook op Eurosonic dit jaar zien. We schreven:
“De verrassing schuilt in de naadloze overgangen van rock naar blues, funk en/of metal, gecombineerd met ingenieuze tempowisselingen. Dreigende, zware basintro’s vloeien een paar minuten later over in up-tempo funky baslijntjes. Het rauwe, hoge stemgeluid van zanger/gitarist Yves Krismer is een uitzondering in dit verhaal. Vastberaden, is hij de enige constante factor in de wirwar van muziekstijlen. Deze combinatie werkt verrassend goed.”

Derde album No Rhyme, No Reason verscheen niet veel later, 27 januari om precies te zijn, en daarop hoor je onder meer Black Roses. Voor die nieuwe single heeft Mother’s Cake deze griezelige videoclip gemaakt met een uitgebreide cast en scenario. Het album is via deze link te beluisteren/bestellen.Deel dit artikel