Off The Cross heet de nieuwste heavy verrassing uit Vlaanderen

Off The Cross heet de nieuwste heavy verrassing uit Vlaanderen

MoonlandingzDONDERdag en dus heavy muziek door je trommelbuizen van NMTH via de wekelijkse radioshow op Pinguin on the Rocks. We hebben weer 14 verse tracks voor je die van heavy naar alternative naar deviant to the bone gaan. Ditmaal geen speciale festivaleditie, maar we hebben wel meerdere tracks voor je van acts die naar de festivals komen. Twee acts zelfs die op Roadburn spelen (Crippled Black Phoenix en Wretch). Plus muziek die je live wil zien op: Noorderslag (Call It Off), Eurosonic (The Moonlandingz) en dit weekend al: Incubate (Yokocola). En dan laten we met de nieuwe 7” van Bombay ook nog de gastheren horen van ‘Bombay curates…’ op 30-12 in Paradiso.

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al méér dan 32 uur (ruim een etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. Bombay – Cynical Kids
We openen met de makers van een van de beste Nederlandse albums van 2016: Bombay. Bovendien hebben ze een tof festival op 30 december in Paradiso en net een nieuwe 7” uit. Die is ook weer raak en Cynical Kids is als een tikje meer ingetogen psychende King Gizzard. Festival dus met Cocaine Piss, Concrete Knives, Canshaker Pi en andere delen van het alfabet. Kaarten winnen doe je hier.

2. Call It Off – Abandoned
Potver, dat is een lekkere track die precies aan de juiste kant van poppunk zit. De juiste? Ja, de meer punkrockende 😉 Refreintjes en samenzang zijn ook check. Opgepikt door Sony Music en met single “Abandoned” hoor je meteen het titelnummer van de plaat die daar 20 januari 2017 uitkomt. Call It Off staat op Noorderslag en doopt het album ook op 21 januari in Dynamo, Eindhoven.

3. The Moonlandingz – Black Hanz
Een van de meest interessante boekingen voor Eurosonic. De mededeling dat twee leden van Fat White Family meedoen was een extra trigger, en die stellen niet teleur met deze weirde, psychedelische melange. Als dat live ook nog in de buurt komt…, voor de zekerheid toch maar voor het Eurosonic-podium gaan staan. Debuutalbum ‘Interplanetary Class Classics’ komt op 24 maart uit via Transgressive Records.

4. Wretch – Bloodfinger
Zwaar, suizende doom metal en stoner met Sabbath-riffs die hard aanbeden dienen te worden, en gaan worden op Roadburn festival. Zoveel is zeker. Instrumentaal, virtuoos en psychedelisch dat gitaarwerk. Uit de koker van Karl Simon, die je kent van Gates Of Slumber. Het zelfgetitelde album stamt van 26 augustus op Bad Omen Records.

5. Tim Darcy – Tall Glass of Water
Tim Darcy is de frontman van Ought uit Montreal, Canada en wat een fijne dwarse en up-tempo track is dit. Zeker ook voor liefhebbers van Parquet Courts. Album ‘Saturday Night’ dropt 17 februari op Jagjaguwar.

6. Wolf People – Night Witch
Tweede single van Wolf People en net als de vorige gaat Night Witch verrassend psychedelisch rockend, fuzzend, folky en zelfs doomy tekeer. Wild, dit Londense viertal. Van het album Ruins, dat 11 november uitkwam op Jagjaguwar. Video doet het ook zeg:

7. Yokocola – Longin
Yokocola is een van de tofste ontdekkingen uit onze Popronde-belevenissen en dus hoorde je de Rotterdammers al eerder. Verdienen nog altijd meer aandacht en zijn vastgelegd om dit weekend op Incubate te spelen! Roffa post-punk on acid in Tilburg! What could possibly go wrong? Dat je er niet bent vooral. Doe daar wat aan.

8. Fufanu – Bad Rockets
Jeetje, daar zit ook al een lekker Fat White Family sleazy feel in zeg. Dat dreigende gitaartje…, die wavey feel. De plaat van het IJslandse Fufanu is geproduceerd door Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs. Sports komt 3 februari uit via One Little Indian/Konkurrent.

9. Off The Cross – Book Of Doom
Neeeee, niet weer een gevaarlijke nieuwe band uit Belgie? Toch wel. Off The Cross komt uit Antwerpen en doet even een doomend, rauw, screamend, stomend en zeker niet stijlvast boekje open. Heeeeeuuurlijk mannen. Debuutplaat Divided Kingdom komt 20 januari uit en is opgenomen met producer Ace Zec in Oostende.

10. Everyday Robots – Do Me No Good
Rock, rock ’n roll en meer uit Tilburg, waar ze door de lokale 3voor12 treffend omschreven werden als de ‘ritmische robotriffs van QOTSA gemixt met de hoekige melodieën van Franz Ferdinand, volgespoten met de rock-‘n-roll-energie van Royal Republic’. Everyday Robots speelt woensdag 14 december in Cul de Sac met No More Jack. Deze is van de in april uitgebrachte tweede EP ‘V-190’.

Arrakis11. The Sleigh Shakers – Jingle Hell
Tijd voor wat ‘bezinning’ en een mep feestelijke en slepende, bluesy rock ’n roll met mondharmonica. Verantwoordelijk zijn ‘vijf vrolijke bluestitanen uit de sloppen van Amsterdam’.

12. Arrakis – Loot
Dikke instrumentale riff en psych-stoner uit Griekenland. Pfoeh! Meer van dit graag. Kan, want album Electricon kwam 12 november in eigen beheer uit en dit is verreweg de kortste track van de vijf.

13. Kapitan Korsakov – Rabid Ghawazi Shuffle
Die plaat (Physical Violence is the least of my Priorities) van Kapitan Korsakov is dus al uit he! Om je weer wakker te blazen, hebben we niet de voor de hand liggen single, maar deze 7 minuten gepakt. Die shuffle komt verraderlijk langzaam op gang en dreigt ook nog instrumentaal te zijn, maar nee… wat kan krijsen toch mooi zijn he.

14. Crippled Black Phoenix – Scared and Alone
Sluiten we dan iets rustiger af. Het Britse Crippled Black Phoenix is gestrikt om die prog-, post- en andere rock (van bijvoorbeeld de laatste plaat Bronze) op Roadburn uit te serveren en daar zien we naar uit. Scared and Alone is een tamelijk filmische en epische post-rock en ambient-track, waarbij de Roemeense kunstenaar Costin Chioreanu een prachtige animatievideo maakte.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel