Bombay op Stone Rock 2016, foto Stefan Kemp

Bombay op Stone Rock 2016, foto Stefan Kemp

Bombay 7"Het jaar 2016 gaat al de boeken in als een ab-so-luut topjaar voor Bombay en dan heeft het rocktrio nog een paar uitsmijtende troeven in de hand. Zo kwam er net een 7″ single uit met opnieuw twee pareltjes van dromerige indie rocksongs en opzienbarender: de groep knalt het jaar op 30 december uit met het eigen ‘Bombay curates Show Your Teeth’ festival. Daarvoor komen het Belgische Cocaine Piss en het Franse Concrete Knives naar Paradiso, evenals uit eigen land Canshaker Pi, Adolf Butler, Jo Goes Hunting, Eut en David Douglas.

Helemaal niet verkeerd inderdaad. En dan was eerder dit jaar ook al het klasse album Show Your Teeth verschenen, opereert Bombay dit jaar ook live op de zenith van haar kunnen en mogen wij ook nog kaarten weggeven voor deze show. Kla-bammmm! Hoe dat gaat heeft alles met de albumtitel, Bombay en jouw tanden te maken en de competitie vindt plaats op de NMTH-Facebook-pagina.

Meer over het festival lees je hieronder en op de site van Paradiso.

GASTHEER BOMBAY:
Uitermate gloedvolle indie rock in een opgefriste bezetting waarmee Bombay dit festivalseizoen in uiterst blakende vorm voor de dag kwam. Kwam mooi uit, want het materiaal van het sterke tweede album Show Your Teeth verdient ook een gepaste uitvoering. Eerder dit jaar voelden we de groep al aan de tand over Show Your Teeth.

COCAINE PISS:
Snoeiharde, aan alle kanten wringende en toch zeer pakkende noiserock uit Luik. Cocaine Piss heeft dan ook een liveshow waar je ‘Holy fuck’ tegen zegt. Frontvrouw Aurélie krijst en raast door het pand en dat boeit nogal. De door Steve Albini geproduceerde uitbarstingen van anderhalve minuut doen dat ook met gedoseerde agressie. Now dance:

CONCRETE KNIVES:
Franse artrock, die invloeden meepakt van bands als Yeah Yeah Yeahs en TV On The Radio en met die vreemde, opzwepende en dromerige manier best wel bij Bombay past. De groep heeft ook nog samenzang in het arsenaal. Concrete Knives komt vijf man en een vrouw sterk uit Caen aangescheurd voor deze.

CANSHAKER PI:
Gaat allemaal razendsnel voor Canshaker Pi, maar ‘wat goed is…’. Juistem! Vanaf de eerste singles, pakten ze met goed getimede en nog beter uitgevoerde nineties rockende en garagende EP’s alsmaar meer snelheid en dat recente debuutalbum op Excelsior is ook al helemaal raak. Dan snap je dus ook meteen waarom ze het in januari in een grotere zaal mogen laten zien op Noorderslag.

JO GOES HUNTING:
Een van de vele revelaties van de Popronde. Jo Goes Hunting is de avant-gardistische popband van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting, die begin 2017 een debuutplaat op V2 Records gaat uitbrengen. Denk aan dromerige, experimentele pop met synthesizers, spacey gitaren en drummachines.

ADOLF BUTLER:
Wel een dingetje hoor, deze band uit Amsterdam (zeggen we dan als NMTH). Een groep met leden uit Malkovich en Mallepietje En De Bimbo’s, neergezet als ‘herriemachine’, ‘distorted noisedoom’ en ‘fucked up, furieus en smerig intens’ en als je als band dan ook nog eens het nationaalsocialistische gedachtegoed op de hak neemt en onderstaande bak gruis, noise en distortion produceert, ja dan heb je onze onverdeelde aandacht.

EUT:
Euh? Moesten we even opzoeken, deze ‘nieuwe post-popband uit Amsterdam’. Ah daar is eerste single Dusty Old Me met een gender-multi-interpretabele video. Interesting. Prettig gitaartje erbij. Verder is er (officieel) nog niks uit, maar wordt ons meer catchy pop, mooie melodieën en dikke beats beloofd. Hopelijk ook meer van die gekte.

DAVID DOUGLAS:
David Douglas is stiekem een van de betere Nederlandse elektronica-producers (en clipmakers). Check zeker zijn album Moon Observations als je van dromerige, spacey en uiterst inventieve elektronica houdt:

Show Your Teeth – Curated by Bombay
Vrijdag 30 december 2016, vanaf 18.30 uur
Kaarten en meer informatie op de Paradiso-site
Facebook-eventDeel dit artikel