DOOL, foto door Oscar Anjewierden

DOOL staat op DOOMSTAD en op Noorderslag en dus in deze special, foto door Oscar Anjewierden

 

Rats On Rafts, foto: Jan Rijk

Met De Kift op Noorderslag: Rats On Rafts, foto: Jan Rijk

DONDERdag en dus heavy muziek door je trommelbuizen van NMTH via de wekelijkse radioshow op Pinguin on the Rocks. We hebben weer 17 verse tracks voor je die van heavy naar alternative naar deviant to the bone gaan en waarvan bijna de helft te zien is op Eurosonic Noorderslag. We blikken anderhalve maand van tevoren vast vooruit, want zo goed als het hele programma is al bekend!

LUISTER HIER naar de uitzending

In totaal kreeg je al méér dan 31 uur (ruim een etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. The Jerry Hormone Ego Trip – Dood! Dood! Dood!
Aftrappen met een stukje betere liedsmederij en Rotterdamse humor. Geen speld tussen: we gaan inderdaad allemaal dood. Jerry Hormone was in een vorig leven gitarist bij (R’dam punktrots) The Apers en tegenwoordig ook kinderboekenschrijver. En frontman van deze fijne Rotterbeatgroep, die een goede liveshow en plaat (net 11-11 uit op Excelsior) bereid hebben en dus op Noorderslag staan.

2. The Grand East – Water
Daar zien we deze geweldige rootsy rockende band uit Twente ook terug. Hoezeer The Grand East van vorm blaakt en dat verdient, zagen we zaterdag nog in Q-Factory, toen de groep als een van de weinige bewees het hoofdpodium van het Popronde Eindfeest meer dan aan te kunnen. We draaien een van de minder bekende nummers van het sterke debuutalbum (23-9 uit op Goomah).

3. Navarone – Snake
De Nijmeegs-Amsterdamse mannen van Navarone zien we niet op Noorderslag en dat is meer dan terecht, want ze zijn al even bezig en stonden daar al eens. En dus is het ze wel toevertrouwd om Eurosonic te verbouwen. Onder meer met deze eerste single van het aanstaande vierde album dat Suburban gaat uitbrengen.

4. Rats On Rafts & De Kift – Powder Monkey
Post- en brasspunkers Rats On Rafts en De Kift maakten een bijzonder album met bewerkingen van elkaars nummers en live lieten ze dat al vaker zien. Dit is een van de geweldige oude tracks van de Rotterdamse Rats die daar ook op staat en eigenlijk in 2014 al als single verscheen op Top Notch. Lekker Cure-achtig basloopje ook. Met De Kift klinkt ie echter nog beter dus luisteren!

5. Bartek – Snowman
Bartek is een van de tofste bands die we tijdens de Popronde ontdekten, ze brachten onderweg ook nog een hele fijne Beach EP uit en dan hoop je het al… Inderdaad: Bartek werd ook door de Noorderslag-boeker opgepikt. Terecht!

6. DOOL – Oweynagat
Een van de meest deviant boekingen van diezelfde Noorderslag-boeker stelden we je al vaker voor: DOOL. De groep rond Elle Bandita is live wel zo overtuigend, dat je na een show wel overtuigd moet zijn. Van dat langverwachte album is nog altijd alleen dit nummer los, maar wat voor een. In januari volgt de plaat bij het Duitse Prophecy Productions, waarna de band 17 februari op onze DOOMSTAD avond in EKKO staat!

Blue Crime op Noorderslag, foto Rick de Visser

Blue Crime op Noorderslag, foto Rick de Visser


7. Frank Carter & The Rattlesnakes – Wild Flowers

Tijd voor een internationale track met Frank Carters & The Rattlesnakes vandaag verschenen single Wild Flowers. Alweer de derde geweldige single op rij van album Modern Ruin, dat 27 januari via Kobalt/V2 volgt.

8. Blue Crime – Blue Nocturnal
Het Amsterdamse Blue Crime zagen we wel op Noorderslag aan het werk, mar daarna vertoefden ze vooral veel in het buitenland. Ook de vandaag uitgebrachte single kwam daar tot stand. De Submarine 7″ komt uit op roze vinyl op het Italiaanse Bronson Recordings en je hoort de eerste helft. Vanavond hoor je ze allebei bij de presentatie in de Melkweg.

9. Iron Reagan – A Dying World
HARDcore ja. Zijn we weer wakker? Hardcore punk- en metalbazen Iron Reagan rammen even deze earopener erin. A Dying World is de opener van het album Crossover Ministry, dat de groep uit Richmond, Virginia op 3 februari uitbrengt via Relapse Records. Die derde langspeler is opgenomen door eigen gitarist Phil “Landphil” Hall en gemixt door Kurt Ballou (Converge).

10. Las Kellies – Celebrate Life
Argentinian girrrrl power, of ehm Buenos Aires chica poder! Die afkomst is vermoedelijk ook de enige reden dat Las Kellies niet op EUROsonic staan, want de groep laat echt de ene na de andere ruwe oorwurm los. Dit is de slotsong van het dit jaar uitgekomen, fijne album Friends and Lovers.

11. GRAEF – La Gomera (Outer Space)
Nieuwe Nederlandse band GRAEF verraste ons gisteren met dit eerste levensteken. Spannende video ook bij deze duistere, slepende track. De vocalen herinnerden ons aan Tom Barman, terwijl de compositie ook wel een dEUS-achtige of in ieder geval typisch Belgisch spannend gehalte kent. Ergens tussen alternatieve rock, post-rock, elektronische pop (die drive) en ambient.

12. Voltage – Pistol Pete
70ies rock ’n roll uit Brabant. De mannen van Voltage stonden ooit in The Voice Of Holland, maar rocken ook onvervalst en staan op 2 december na Status Quo in de HMH. Denk: Status Quo + AC/DC met invloeden van southern rock a la ZZ TOP. Voltage speelde al op Zwarte Cross en Paaspop, 2/12 staan ze dus in de HMH en 16/12 op het eigen Rockin’ Roots Fest @ Cacaofabriek, Helmond. Pistol Pete is net uit.

13. Bright Lights – Raise A Glass
Beetje Biffy Clyro meets punkrock met deze goede Zwitserse band. Grootse rock met instant meezingbare punk-refreinen en een scheut emo. Lekker. Bright Lights draaiden we vorige week ook al, want de groep heeft het debuutalbum When Stories Become Places net uitgebracht op White Russian Records. Daar staat meer mooi, niet voor de poes, spul op. Ditmaal een meezinger van formaat.

14. Sealow – Comfort
Relatief nieuwe Tilburgse rockband die sinds 2015 grungy rockmuziek met een goede strot maakt. Debuut-EP Balancing In Both Worlds komt morgen (2-12) uit en we draaien Comfort vast voor je. De EP bestel je via de website sealowrock.bigcartel.com.

15. Sarchasm – Mt. Rainier
Hele jonge band uit de Bay Area (San Francisco). Sarchasm heeft de Challenger EP uitgebracht op VLE Records en wordt gezien als een groot en vooral ruw talent in de alternatieve punkscene. Zangeres Mari zingt er op zo’n manier net naast dat het pakt en dat doet deze catchy song sowieso wel.

16. Spirit Valley – Heatwave
Psych en ‘doomshine boogie’ van Spirit Valley. Inderdaad zijn de doomy en boogie-kant prima verzorgd, evenals het zeer psychedelische (en repetitieve) gehalte. Dit met dank aan twee Australische mannen, die in Nederland zijn blijven hangen en binnenkort hun tweede album Negatives willen uitbrengen. Heatwave is de tweede single. Houd ze in de gaten voor die aanstaande DIY-release.

17. Cocaine Piss – Ugly Face On
We keren terug naar Eurosonic Noorderslag, met een van de toffere buitenlandse acts. De Luike noisecore-formatie Cocaine Piss bracht eind september het album The Dancer uit en garandeert live een waanzinnige ervaring. Ga dat zien, bijvoorbeeld 30 december als ze in Paradiso spelen op ‘Bombay curates Show Your Teeth’.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel