Mayhem, foto Paul Verhagen

Mayhem, foto Paul Verhagen

Soulcrusher staat weer voor de deur en dat is goed nieuws! Het nieuwe indoor festival in Doornroosje viert haar tweede editie. Vorig jaar waren we erbij en we zijn dus naar onze bescheiden mening volledig terecht enthousiast over deze tweede Soulcrusher en wel om verschillende redenen.

Door Guido Segers

Gewoon, gezellig
Het was vooral gezellig in Doornroosje op de eerste editie. In de lobby werd gezellig gekeuveld en in platenbakken geneusd. Er was ook nog eens lekker eten, wat altijd een pluspunt is op zo’n dag vol muziek. Met namen als Entombed A.D., het spetterende Oathbreaker, Voivod en Nihill (en de ontdekking dat er ook écht een drummer is) een line-up om van te smullen bovendien en dit jaar is dat alleen maar beter!

Ondergronds
Soulcrusher is zo’n festival dat lekker ondergronds is. Met namen als Mayhem, Ufomammut (lees de review van album 8 hier) en Conan heb je toch een paar titanen uit de onderwereld staan, zonder in één straatje te blijven. Dat is ook de grote aantrekkingskracht van Soulcrusher, het spreekt lekker breed aan binnen de heavy wereld zonder voorspelbaar te zijn. Dus tenzij je bijzonder puristisch ingesteld bent is het een line-up om van te smullen.

Monolord streamt het nieuwe album Rust:

Helden van eigen bodem
Ook bijzonder tof aan deze editie is een reeks namen van eigen bodem op de poster. We denken aan Dodecahedron, die toch wel een klapper los liet dit jaar met het fantastische ‘Kwintessens’. Daarnaast zijn ook Ulsect en Galg toch namen waarvan je weet dat het goed zit.

We zouden graag Emptiness ook een beetje meetellen, want deze Belgen hebben een liveshow die onvoorstelbaar gaaf is, zo zagen we op Roadburn.

Er zijn nog kaarten voor een lager prijsje beschikbaar, maar dan moet je wel opschieten en dan kan je genieten van een reeks toppers op een gitzwarte, loodzware dag in Doornroosje. Vergeet na afloop niet een gratis exemplaar van het fraaie affiche mee te nemen!

Soulcrusher II in Doornroosje, Nijmegen
Zaterdag 7 oktober vanaf 14:00 uur
Met Mayhem (no) + Ufomammut (ita) + Monolord (swe) + Conan (uk) + Celeste (fra) + Today Is The Day (usa) + Dodecahedron (nl) + Emptiness (be) + Rorcal (swi) + Déluge (fra) + Usnea (usa) + Ulsect (nl) + Galg (nl) + Inferno (cz)
FB-event

SoulcrusherDeel dit artikel