BOSKAT op Popronde Utrecht, foto Michiel Gulickx

BOSKAT, hier op Popronde Utrecht en dit weekend in Arnhem, Sittard & Hoorn, foto Michiel Gulickx

Terwijl de Popronde-karavaan nog herstellende is van het slagveld in Leiden donderdag, staat vanavond alweer Arnhem op het menu. Was dat 74 jaar geleden nog een brug te ver, vandaag staat de verovering van de Gelderse hoofdstad al vast. Op Popronde-gebied staat Ernem meestal in de onvermijdelijke schaduw van oorsprongsstad Nijmegen, maar vandaag slaan ze hard terug met liefst negen (9!) NMTH-supported shows. Hotspots zijn Mick O’Connells en The Move met ieder twee shows, maar ook in Café Vrijdag, De Beugel, Strafwerk en Pegasus Pub gaat het vanavond tekeer. We zien je vanaf 20.30 uur als The Tambles in de Ierse pub van Mick aantreden. Check alle details onderaan.

Popronde Sittard The GrooveWe vertellen je natuurlijk ook meteen wat je zaterdag in Sittard en zondag op Popronde Hoorn kunt verwachten! En wel: zes NMTH x Popronde shows in Zuid-Limburg morgen en zondag nog eens zes keer er vol op in Noord-Holland. Lekker dan. In Sittard laat The Groove zich van de tofste, ruigste kant zien met een dikke drieklapper. En in Hoorn moet je in Backstage Hoorn en uiteraard in Swaf zijn voor je dubbele NMTH-dosis.

Harde podiumhitters
Het hardst aan de weg timmerend is momenteel The Tambles, de Goudase Fab Four maken hyperaanstekelijke rock ’n roll en treden weer vier keer op rij op. En dat geldt ook voor de hardwerkende Rotterdammers van Jibber Jabber & the Jams, die de garagerock zo onverbeterlijk opdienen. We noteren bovendie drie shows in vier dagen voor Kid Harlequin, BOSKAT en The Ten Bells.

We lichten er nog twee bands uit:
Ziggy Splynt

Ziggy Splynt presenteert vandaag tijdens Popronde Arnhem, even na middernacht, de nieuwe single Army Of Falk. Wees daar in The Move voor de releaseshow van de Utrechtse rockers. Ziggy Splynt heeft een hele Popronde-campagne waarbij telkens nummers live worden gedoopt. Na Carcass Feeder, Swiitch en Army of Falk volgt er nog eentje en dan bundelen ze dat kwartet op een fysieke EP. Ook “als samenvatting en afsluiting van ons Popronde avontuur als NMTH Talent”. De vorige video:

Black Operator
Er is dit weekend maar één kans om Black Operator te zien en dat is dus vanavond, om 22.00 uur in de Mick O’Connells. We kondigden de bluesy rock ’n roll-groep uit Alkmaar net aan voor een bijzonder hitsig avondje in de Mokumse Sugarfactory op 13 december: NMTH presents: Money & The Man, Grim Tim & Black Operator.


Popronde Arnhem – Vrijdag 26 oktober, hele programma hier
20:30 – The Tambles – Mick O’Connells, Korenstraat 2-2a
22:00 – Black Operator – Mick O’Connells, Korenstraat 2-2a
22:45 – No Man’s Valley – Brigant, Apeldoornsestraat 4A
”       ” – Kid Harlequin  – The Move, Varkensstraat 17
”       ” – THE TEN BELLS – Café Vrijdag, Velperbuitensingel 21-a
23:00 – HELM OP – De Beugel, Duizelsteeg 20
23:15 – BOSKAT – Strafwerk, Wielakkerstraat 20
23:30 – Jibber Jabber & the Jams – Pegasus Pub, Zwanenstraat 4
00:15 – Ziggy Splynt – The Move, Varkensstraat 17


Popronde Sittard – Zaterdag 27 oktober, hele programma hier
16:15 – Donkey Kung Fu – Witlof, Steenweg 74
22:30 – No Man’s Valley – The Groove, Putstraat 8
23:00 – The Tambles – Ich & Dich, Markt 13
00:00 – THE TEN BELLS – The Groove, Putstraat 8
00:45 – Jibber Jabber & the Jams – Dwaas, Paardestraat 3
01:15 – BOSKAT – The Groove, Putstraat 8


Popronde Hoorn – Zondag 28 oktober, hele programma hier
16:15 – Kid Harlequin – Backstage Hoorn, Koepoortsplein 3
16:30 – The Tambles – CharlieS, Dubbele Buurt 4
19:00 – BOSKAT – ’t Kroegie, Kerkplein 1
19:15 – Jibber Jabber & the Jams – Swaf, Kerkstraat 3
20:00 – Ziggy Splynt – Backstage Hoorn, Koepoortsplein 3
20:30 – VENHILL – Swaf, Kerkstraat 3Deel dit artikel