Money & The Man op Popronde Emmen, foto Jan Lenting

Money & The Man op Popronde Emmen, foto Jan Lenting

Grim Tim op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Grim Tim op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Drie Popronde-generaties (2016, 2017 en 2018) verzamelen zich voor een gezamenlijk doel: smerige rock voor je bakkes smijten, rock die gedrenkt is in een dikke saus van blues, rock ’n roll en garage, die deze bands iets eigens, iets vettigs en in dit geval ook een gemeenschappelijke deler geeft. Het moge duidelijk zijn dat Money & The Man, Grim Tim en Black Operator alle drie tot de NMTH-selectie van de Poprondes van respectievelijk 2016, 2017 en 2018 behoorden, want ruig rockend en met volle bak energie spelend. Op donderdag 13 december voegen de drie Popronde-veteranen zich bij elkaar voor de vuigste garage-blues avond van het jaar: NMTH presents: Money & The Man, Grim Tim & Black Operator in Sugarfactory in Amsterdam.

Money & the Man, Grim Tim en Black Operator zullen de Sugarfactory en de hele Lijnbaansgracht dusdanig laten beven, dat eventuele laatkomers zo vanaf het Leidseplein het aanzwellende gitaargeluid kunnen volgen. Met een album van Money & the Man dat uitkomt op 9 november en Grim Tim die op 16 november een nieuwe plaat aflevert, kun je volop nieuw materiaal verwachten. Black Operator speelt dit jaar in de Popronde en is dus al behoorlijk on fire (check die video dan!), en eigenlijk is al hun bluesy rock ’n roll-materiaal voor velen nog relatief nieuw. De groep uit Alkmaar verwacht in mei 2019 de eerste langspeler te presenteren.

Tickets voor deze op voorhand legendarisch smerige avond kun je via deze link halen. Meer informatie over de bands vind je in de biografieën hieronder en het Facebook-event hier.

Money & The Man op Popronde Enschede, foto Rick de Visser

Money & The Man op Popronde Enschede, foto Rick de Visser

MONEY & THE MAN
Geld is tegenwoordig slechts een getal op je bankpas, en waarde kun je alleen nog materieel zoeken. Muziek is een geproduceerde formule en zelfdenkende robots zullen de wereld over nemen! Heb jij ook last van de bovenstaande klachten? Ben je bang dat alles nep is tegenwoordig? Money & the Man is hét medicijn! Het Hollandse Garage Blues-duo Money & the Man laat zien hoe muziek ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense live shows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle zullen je verbazen met hun volwassen geluid, gevormd door blues, indie en rock ‘n’ roll. Na een genadeloze jamsessie in 2013 besloten Henk Wesselink en Ymte Koekkoek samen een band te vormen. Niet meer dan een gitaar, zang (Henk) en een drumstel (Ymte) waren nodig om een dik en dynamisch geluid neer te zetten. Snel maakten ze hun eerste demo “Dance” en braken de jongens los.

Alsof de duivel ze op de hielen zat, speelden de jongens meer dan 250 shows in 4 jaar. Festivals als Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival, radioshows bij 3FM en Radio Veronica en optredens (Popronde, Eurosonic/Noorderslag, Grote Prijs van Nederland) bewijzen dat Money & the Man hard is neergedaald op de planeet. De schokgolf blijft zich verspreiden na het releasen van twee EP’s; The World is Burning, en Riddles, opgenomen bij Pablo van de Poel (Dewolff).  Dit jaar is het jaar van hun debuutalbum: ‘Money & The Man’, opgenomen in Eindhoven samen met Roel Blommers (Pauw, MOOON, Afterpartees, traumahelikopter). Het album is de volgende stap naar de ultieme werelddominatie van Money & The Man, en zal uitkomen in november 2018. De wereld moet gered worden door mensen met een authentieke rock ‘n’ roll-mentaliteit. De wereld moet gered worden door Money & the Man!

Grim Tim

Grim Tim

GRIM TIM
Grim Tim creëert een uniek en dynamisch brouwsel doordrenkt met vuige rock. Teruggaand naar de gloriedagen van rock ’n roll. Fris, urgent en relevant. Met catchy songs en enorme refreinen ga je automatisch uit je dak! Rauwe energie voedt de met improvisatie gevulde liveshows. Onder leiding van een charismatische frontman met een krachtige, intrigerende stem, een schroeiende gitaarsound en aangedreven door een donderende ritmesectie die een muur van geluid produceert die tegenwoordig nog maar zelden te vinden is. Dit powertrio is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

Grim Tim heeft het podium eerder gedeeld met bands als Wolfmother, Editors en Birth of Joy. En verspreidde haar evangelie door Europa. Eind 2017 bracht de band drie gloednieuwe singles uit, speelde 34 shows tijdens het reizende showcasefestival Popronde en sloot het jaar af met een ondersteunende clubtour. Het nieuwe album is onlangs afgerond en opgenomen met de legendarische Martijn Groeneveld (John Coffey, Blaudzun, Klangstof) in de Mailmen Studios en zal op 16 november worden gepresenteerd!

Black OperatorBLACK OPERATOR
“Vuig, meeslepend en gevaarlijk” zo omschrijft Blues Magazine de dampende bluesrock van Black Operator. En daar is geen woord van gelogen. Black Operator speelt zeker geen traditionele blues, maar haalt wel bluesy invloeden uit bands en artiesten als Black Keys, Nick Cave, Black Rebel Motorcycle Club en good old Johnny Cash. Black Operator laat sinds de oprichting eind 2016 gelijk van zich horen. Binnen enkele maanden na oprichting staat de band reeds in het voorprogramma van Claw Boys Claw en is men al te zien op vele voorjaarsfestivals. De singles ‘Mr. Preacherman’ en ‘Marita’ bereiken beide de top van de nationale Indie chart.

De vele optredens blijven zeker niet onopgemerkt en de band wordt dit jaar geselecteerd als een van Nederlands meest veelbelovende acts om deel te nemen aan de Popronde 2018. Black Operator legt momenteel de laatste hand aan het debuutalbum wat gepland staat voor voorjaar 2019. Vooruitlopend op deze release is er nu de gloednieuwe single ‘Dancing Around’.Deel dit artikel