Dinosaur Jr. back in the days

Dinosaur Jr. back in the days

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #25! Die uitzendingen zijn goed voor in totaal méér dan zestien uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je in onze rubriek.


True Widow - Avvolgere

True Widow – Avvolgere

♦︎ 1. True Widow – Theurgist
De aankondiging van een nieuw True Widow album is doorgaans genoeg om onze oren tot aan de release gespitst te houden, maar… iets met vakantie… en dus is dit alweer de tweede track van Avvolgere. Die vierde plaat brengt de groep uit Dallas op 23 september uit via Relapse Records. Niks mis met de vorige track Entheogen overigens, maar Theurgist is een van de weinige duistere en meeslepende nummers die we direct op repeat gooiden en hielden. En die we je als eerste moeten laten horen. Die spanning! Terug naar die avond in 2013 in het Patronaat, waarop ze hoofdprogramma Kurt Vile wegspeelden. Meer van dat en dit graag en snel!

♦︎ 2. Thee Oh Sees – Plastic Plant
Gekte! Hectiek! Fuzz! Psych! Dikke groove! Garagerock! Jawel, de nieuwe plaat van Thee Oh Sees is uit en A Weird Exits is hier behoorlijk gaan leven. Inmiddels gaan we ook hard op de wazige en ongebruikelijk ingetogen psychende slotsong The Axis, maar deze ‘single’ blijft toch onovertroffen. Deze zondag laten ze de India ontploffen op Lowlands… 

♦︎ 3. Pixies – Talent
Na het wat pittiger Um Chagga Lagga is Talent het tweede nummer dat loskomt van Pixies’ tweede ‘post-reünie album’. Head Carrier komt 30 september uit via [PIAS] en bevat toch wel weer typisch, dwars Pixies songmateriaal. Live kun je dat 27 november checken in de Heineken Music Hall.

St. Tropez - St. Tropez

St. Tropez – St. Tropez

♦︎ 4. St. Tropez – Which Side Are You On
We kennen St. Tropez van een erg prettige debuut-EP en dampende liveshows, waarop de voormalige GBTTZ’ers die band doen vergeten met een mix van garagerock naar hyped up yacht-punk. Volgende week ligt de langverwachte debuutplaat er en daarvan kennen we onder meer singles I Don’t Wanna Fall In Love en Son Of God. En nu ook deze opruiende rocker, die vandaag primeurt op NMTH. En ja zeg het maar: Which Side Are You On? Albumpresentatie op 26-8 in OT301 met Hallo Venray en The Mighty Breaks en zonder entree!

♦︎ 5. Las Kellies – Summer Breeze
Buenos Aires post-punkgirls Last Kellies met een wel erg lekker zomers nummer. Summer Breeze is noisy maar vooral ook dromerig en psychedelisch. Dit is meteen de eerste single van de volgende plaat ‘Friends & Lovers’ van de Argentijnen, die nog dit jaar moet uitkomen op Fire Records.

♦︎ 6. Wovenhand – Come Brave
David Eugene Edwards met een nieuwe, duister fonkelende folkNOIR parel. Het nieuwe Wovenhand album Star Treatment verschijnt op 9 september via Glitterhouse Records/Suburban en Come Brave is het eerste, fors naar meer smakende voorproefje. Live zien is een must! En kan in oktober in Effenaar, Eindhoven; Melkweg, Amsterdam; Het Depot, Leuven; Handelsbeurs, Gent en L’eden in Charleroi.

♦︎ 7. SVVAMP – Burning Down
Heerlijke classic 70ies rock van het Zweedse trio SVVAMP, dat morgen (19 augustus) de self-titled debuutplaat uitbrengt bij RidingEasy Records. Het boogiet en het groovet en we gaan lekker op dit prijsnummer.

God Damn♦︎ 8. Dinosaur Jr. – Tiny
Pixies én Dinosaur Jr. in één radiouitzending met beide nieuwe tracks? We geloofden het zelf ook bijna niet. Tiny kwam als single wel in juni al uit, maar inmiddels ligt de hele plaat Give A Glimpse Of What Yer Not er en pakken we de kans deze nogmaals te draaien. Ze waren in vorm (en dat met een zieke J. Mascis) op BKS, dus ga ze zien in Vera (29-10) of AB (1-11).

♦︎ 9. God Damn – Sing This
Het zo furieuze Ierse duo komt op Sing This net iets minder grof uit je speakers, maar God Damn klinkt nog altijd als een zwaar doorgesnoven en op hol geslagen versie van Death From Above. Maar dan meer gitaargedreven. Juistem. Volgt u het nog? Belangrijker: dikke track en album Everything Ever komt 23 september uit via One Little Indian/Konkurrent.

♦︎ 10. The Marlenes – My Blue Eyes
Ze brengen deze week het debuutalbum uit (via TCBYML) en The Marlenes klinkt op zo’n gekke, slepende manier verpleurd dat het je pakt. Een beetje Brits gezongen, terwijl de sloppy garagerock ook erg aan The Black Lips doet denken. Maar het trio komt zo, en met mondharmonica, uit de 60ies garage van Melbourne geslingerd.

Male Gaze - King Leer

Male Gaze – King Leer

♦︎ 11. Male Gaze – Lesser Demons
De jongste plaat van deze leipe punkerts kwam in juni al uit, maar plofte hier net op de mat. Male Gaze maakt nogal rommelig klinkende en toch zeer pakkende punk, garage en iets wat ze als ‘toxic pop’ omschrijven. Uit op het Castle Face label van John Dwyer (Oh Sees).

♦︎ 12. Order of the Emperor – PEAK
Nieuwe (voor ons althans) Nederlandse rawkband die zomaar in onze mailbox zat. Order of the Emperor schuwt ook de gitaarsolo’s niet en legt in 3,5 minuut een dikke rocksound neer op PEAK. De Rotterdammers brengen de debuutplaat op 1 oktober uit.

♦︎ 13. Useless Eaters – Electrical Outlet
Stuwende noise, post-punk en garage van Useless Eaters, die we op het gruizige Gruismeel programma van Eindhoven Psych Lab zagen. De band uit San Francisco heeft met Relaxing Death, ‘opgenomen in een hut ergens in ruraal Frankrijk’, alweer de tweede plaat van dit jaar uit.

Wasted 24/7♦︎ 14. NOTS – Inherently Low
Memphis garagepunk-girls NOTS zijn voor de tweede plaat van Goner naar Heavenly/PIAS verhuisd. Op Cosmetic vinden we soms rudimentaire en vooral korte en felle nummers, die Nathalie Hoffmann zo in je gezicht schreeuwt.

♦︎ 15. Wasted 24/7 – Sinkhole
Tijd voor een stukje rauwe, to the point punkrock. Wasted 24/7 komt uit Brugge en heeft onlangs de tweede plaat Eight Equals Greater Than uitgebracht. Met daarop deze prettige tweede single Sinkhole. Goede gitaarsound mannen!

♦︎ 16. Stone in Egypt – Raging Across The Sky
Stone In Egypt is al jaren een van de betere Nederlandse stonerdoom-bands. In juli brachten ze het nieuwe album Feed the Void uit en we laten je als XL uitsmijter graag Raging Across The Sky van de band uit Kampen horen.Deel dit artikel