NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #13: vijfhonderdentwintig minuten vol met speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience! Dat zijn 31.200 seconden! Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Donnerwetter - Pavlov Beauty Saloon

Donnerwetter – Pavlov Beauty Saloon

♦︎ Storksky – ‘C.O.W.D.G.A.F.S.’
27 mei komt de selt-titled EP via het eigen label en in samenwerking met PIAS en Rough Trade uit, waarvan ‘C.O.W.D.G.A.F.S’ (feat. Tim van Delft van De Staat) alvast de vooruitgeschoven single is.

♦︎ Warhaus – ‘The Good Lie’
Warhaus is het nieuwe project van Maarten Devoldere, ook wel bekend van het Belgische Balthazar. Mooi, melodieus, knap.

♦︎ Stillwave – ‘Heim’
Fraaie shoegaze noise en post met donkere zang. Na een stel singles ligt nu The Heim EP er, gepresenteerd in EKKO, en er is alle reden die een zwengel te geven. Geproduceerd door Martijn Groeneveld, mastering door Darius van Helfteren.

♦︎ Donnerwetter – ‘Trumpoline’
Petje af voor de Arnhemse band die een eigen krant uitgaf en de nieuwe plaat Pavlov Beauty Saloon presenteert met Donnerwetter Day, een XXL releaseparty met veel gasten afgelopen week in de grote zaal van Luxor Live, Arnhem!

♦︎ Scott & Charlene’s Wedding – ‘Delivered’
De gelijknamige EP Delivered komt 24 juni pas uit op Polyester Records, volgens Mojo een “neo-indie bomb”.

♦︎ The Golden Grass – ‘Hot Smoke & Sassafras’
Dit trio uit Brooklyn zit bij Heavy Psych en maakt ‘heavy-country-funk-boogie’.

♦︎ Banquet – ‘Seven Sisters’
Deze San Francisco 70s retro-rockers horen net als voorgaande bij Heavy Psych, en ‘Seven Sisters’ komt van dezelfde split EP.

Melvins - Basses Loaded

Melvins – Basses Loaded

♦︎ Ty Segall – ‘Candy Sam’
Dit is alweer de achtste plaat van deze Californië garage-rocker: Emotional Mugger kwam 22 januari uit op Drag City en ‘Candy Sam’ is ook de achtste track.

♦︎ Melvins – ‘I want To Tell You’
Bijna tijd voor (the) Melvins’ nieuwe album Basses Loaded (3 juni) en daarvan hoor je nu de The Beatles cover ‘I Want To Tell You’.

♦︎ Hatebreed – ‘Looking Down The Barrel Of Today’
The Concrete Confessional is de zevende Hatebreed plaat, 13 mei uitgebracht op Nuclear Blast. ‘Looking Down The Barrel Of Today’ is de tweede track.

♦︎ DOOL – ‘Oweynagat’
‘Oweyganat’ was het eerste geluid van DOOL in haar nieuwe hoedanigheid en het tweede nummer dat ze afgelopen maand speelden op een zeer indrukwekkende Roadburn-showcase. The Devil’s Blood, GOLD, Malkovich en Elle Bandita bij elkaar gemengd.

GHOLD - PYR

GHOLD – PYR

♦︎ GHOLD – ‘Blud’
Ghold gaat niet voor de subtiliteitsprijs en gelukkig maar. Grove Londense sludge heeft daar natuurlijk ook geen baat bij. Dit is de tweede song van derde langspeler PYR die deze maand via Ritual Productions verschijnt.

♦︎ Slow Season – ‘Y’WANNA’
US heavy rockers Slow Season komen op 6 juli met derde album Westing op Riding Easy Records. Net voor ze aan een lange Noord-Amerikaanse tournee beginnen is hier de eerst track Y’Wanna. En die is goddelijk!

 Deel dit artikel