Satan Night, door Teun JansenZo, dat zijn wel tamelijk veel uitroeptekens hè? Ehm ja, maar niet zonder reden. Satan Night is namelijk een uiting (en bundeling) van Satan Records, het Eindhovense platform dat je al muziek van Lookapony en de eerste punky grunge-single van Areas bracht. Die laatste, hagelnieuwe Eindhovense rockband presenteert de eerste fysieke release, de EP Neat. Dat gebeurt op vrijdag 20 mei in het Stroomhuis en Areas heeft daar bevriende groepen als Charlie & The Lesbians, Fake O’s en de onvermijdelijke Lookapony boys voor uitgenodigd.

Mooi feestje dus en meteen een viering van die underground-golf, die ons uit de lichtstad tegemoet rolt. Mede dankzij Satan Records, een relatief nieuw platform dat bestaat uit leden van Lookapony en ‘een kunstcollectief van vrienden’ van die band. De Yung Satans lieten eerder al de single Forty Four van Lookapony horen (onderaan). Ook uitgenodigd zijn Charlie Hoeben & The Lesbians die een heerlijke vorm van fuzzy garagepunk op de planken leggen en ook met ‘Reefer Madness’ besmet zijn (kijk en luister onderaan). Er is ook Groningen in het Stroomhuis: Fake O’s zijn nog wat meer punk, nog ruwer en wilder. Luister wederom onderaan naar More Fake O’s.

Rest ons je te vertellen dat het bijzonder geslaagde artwork van deze avond wederom van de hand van Teun Jansen komt en dat je omgerekend slechts drie biertjes kwijt bent aan de entreeprijs. Ok, omgerekend naar Aldi-bier wat meer… ’t Stroomhuis vind je dus ook ergens op dat inspirerende Strijp-S terrein en ze hebben een adres dat je moet kunnen onthouden: ’t Eindje 1 in Eindhoven. Facebook-event hier en tot daar!

Inmiddels ligt ook tweede Areas-track Mercury er:

Bijna zo goed en verslavend als voorganger Murphy, bijna.Deel dit artikel