Areas Jazeker daar is Satan Records weer. Wie? Nu die gasten uit Eindhoven, die niet heel bekend willen maken wie ze zijn, maar wel die single van Lookapony de wereld in slingerden. Schobbejakken zijn terug en het is weer raak: wat meer nineties rock nu, maar niet minder rauw, euforisch en meeslepend komt die single van Areas binnen. Areas? Ja, dat is ook al nieuw en uit Eindhoven.

Resumerend: Nieuwe Eindhovense rockband komt met eerste single op nieuw Eindhovens platform. Zo dan. En dat ie lekker is die Murphy. De band is al vergeleken met punky grunge en door Thomas van Vera Downstage getypeerd als: “Beetje Lemonheads, beetje Dinosaur jr., beetje Hüsker Dü, beetje Wipers, beetje boel vet. KILLER TRACKS.” Snappen we. Areas heeft dezelfde nineties referenties als Canshaker Pi, opereert nog wat rauwer, maar wel met die energie.

Er schijnen overigens leden van Restless Youth en Tarantino in Areas te zitten, maar dat is schijnbaar ‘niet zo belangrijk’. Wel van belang is dat ze een tourtje gaan doen met de Belgische Teen Creeps en dat Lookapony ook een show meedoet. Laat dat nu net de laatste zijn, in het Stroomhuis in de thuisstad waar Areas op 20 mei de debuut-EP Neat presenteert. Neat indeed.

LIVE:
Apr 07 Hall of Fame, Tilburg
Apr 16 Vera Kelderbar, Groningen
May 12 Landbouwbelang, Maastricht
May 20 Stroomhuis, EindhovenDeel dit artikel