Monster Magnet

Monster Magnet

Never change a winning concept en dus is hier weer een fikse mep nieuwe muziek voor je! Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Hier is die berg heavy alternative muziek met onder meer een bazentrack van Monster Magnet, een nieuw project van Ty Segall, spul van veteranen Megadeth en Def Leppard, een verse Crippled Black Phoenix track, de nieuwe psychtrack van PAUW, een nooit uitgebrachte Candybar Planet, de ongemakkelijke prachtplaat van The Icarus Line en een verdomd sterke post-punk plaat van Protomartyr. Maar ook Nederlandse bands als Standup ’69 en The Fuel die je best mag leren leren kennen. Plus Bay Area noise, vernietigende hardcore trash metal uit Long Island, Zweedse atmosferische doom, Frans-Amerikaanse metalcore en zoveel meer.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

MONSTER MAGNET – SHE DIGS THAT HOLE (TRACK)
Hadden we ‘on the road’ even gemist, maar HALLO: Monster Magnet komt gewoon met een nieuwe plaat: Cobras and Fire (The Mastermind Redux) komt zelfs 9 oktober al uit via Napalm Records! En She Digs That Hole is een heerlijke slow-burner van bijna zes minuten. ‘Damn!’ roepen we al na twee minuten uit om snel te vervolgen: ‘G’damn we need more!’

Niet te embedden, wel bij High Times te streamen.

GØGG – SHE GOT HARDER (TRACK)
Een nieuwe dag betekent ook weer een nieuw Ty Segall project. In GØGGS vinden we ook Fuzz-collega Charles Moothart terug evenals Ex Cult-frontman Chris Shaw. In november volgt de hele single op In The Red, het album in 2016 met gasten als Cory Hanson van Wand, Denee Petracek (Vial) en Mikal Cronin.

CRIPPLED BLACK PHOENIX – SPIDER ISLAND (TRACK)
Vlag uit, want hier is een nieuw nummer van Crippled Black Phoenix. De veelzijdige Britse band (ergens tussen folk noir en psychedelic doom) tekende bij Season Of Mist en dit is het openingsnummer van de New Dark Age Tour EP 2015 A.D. die 27 november uitkomt. Daarop vind je ook een liefst 37 minuten durende, tweedelige cover van Pink Floyds Echoes.

COUNTING DAYS – DIE ALONE (VIDEO)
We luisteren al dagen naar deze ziek harde track van de Britse nieuwkomers Counting Days. 16 oktober brengt de groep de debuutplaat Liberated Sounds uit op Mascot Label Group en die hoor je zaterdag al op @NMTHYPE.

THE ICARUS LINE – ALL THINGS UNDER HEAVEN (ALBUM)
NMTH-schrijver Steven Gröniger omschreef de nieuwe The Icarus Line als een ‘evil as fuck facemelter. Op mijn nominatie lijst voor album van het jaar.’ Snappen we, die vorige plaat Slave Vows was al geweldig, maar dit is toch wel het beste, vurigste en gemeenste wat we van de Californische sleazy rock ’n rollers hoorden.

CANDYBAR PLANET – ON AND ON (TRACK)
We schreven eerder al dat Candybar Planet die klassieke EP heruitbrengt op Lighttown Fidelity met twee niet eerder uitgebrachte tracks en hier is de eerste.

PAUW – MEMORIES (TRACK)
De Twentse psychrockers geven gewoon weer een sterke nieuwe single vrij. Memories is meteen de openingstrack van hun aanstaande debuutalbum Macrocosm Microcosm.

PROTOMARTYR – THE AGENT INTELLECT (ALBUM)
Detroit post-punkers Protomartyr hebben een verdomd sterk en venijnig derde album afgeleverd. Extra opgelet: je kunt ze zien op Le Guess Who? en een dag eerder (19-11) met The Lumes in Rotown!

STANDUP ’69 – NOT LIKE HOME (VIDEO)
Rotterdamse shoegaze noise spacerockers Standup ’69 staan op het punt om 5X69 (5 nieuwe nummers) uit te brengen, waarna ze door Nederland en de UK gaan touren. Not Like Home is de eerste voorbode en komt met een trippy video from outer space.

MEGADETH – FATAL ILLUSION (TRACK)
Jawel, daar is een nieuwe Megadeth song. Fatal Illusion is de voorbode van het vijftiende album, dat – zo wordt gespeculeerd – Dystopia zou gaan heten. Het drumwerk van Chris Adler van Lamb of God is dik in orde.

DEVIL YOU KNOW – THE WAY WE DIE (VIDEO)
Ken je Killswitch Engage vocalist Howard Jones nog? Na intensief touren met die band verergerde Jones’ diabetes zozeer dat hij moest stoppen. Nu is hij terug met Francesco Artusato (All Shall Perish) en John Sankey (Devolved, Fear Factory, Divine Heresy) in Devil You Know. The Way We Die komt met een stripclub-clip en staat op de aanstaande langspeler They Bleed Red, die 6 november bij Nuclear Blast uitkomt.

THE COATHANGERS – WATCH YOUR BACK (TRACK)
Hele geruststelling: de redelijk lijpe girls van The Coathangers hebben je back. Watch Your Back is weird, fel, boos, noisy en punky. Heerlijk. Te beluisteren via NPR:

KOWLOON WALLED CITY – GRIEVANCES (TRACK)
Bay Area noisegroep Kowloon Walled City brengt het album Grievances 9 oktober uit op Neurot Recordings en laat je nu vast de titeltrack horen, die nog wat verder afstaat van hun sludgy post-hardcore roots dan je zou verwachten. Gebruik deze link naar Decibel Magazine. Eerder hoorde je al de track Backlit via NPR.

VISION OF DISORDER – HOURS IN CHAOS (TRACK)
Vernietigend hard, zo mogen we de nieuwe Vision Of Disorder wel omschrijven. In een mix van hardcore en trash metal raast de band uit Long Island, New York over je heen. Album Razed To The Ground komt op 13 november en bevat tien van die explosieve tracks.

THIS GIFT IS A CURSE – HANGING FEET (TRACK)
Derde track die je hoort van het album van This Gift Is A Curse. Hanging Feet zal de laatste voorbode zijn voor All Hail The Swinelord, dat de Zweedse black metal sludgers op 16 oktober uitbrengen. Luister bij MetalSucks.

DEF LEPPARD – LET’S GO (LYRIC VIDEO)
Op 30 oktober komt het elfde Def Leppard album uit en hier is een lyric video voor de eerste single: meebrullen maar met de NWBHM-veteranen.

THE FUEL – REVOLUTION (VIDEO)
The Fuel is een heavy bluesy rockend viertal dat bestaat uit leden van Troy Torino. Sterker: toen de Utrechtse mannen in voorloper Spoiler zaten, besloten ze na een tour met Hermano al een ‘high energy, heavy, bluesy, soul-infected rockband’ te beginnen: The Fuel dus. Ook de van Moskowicz en Man Made Ivory bekende drummer Jordi Langelaan is van de partij.

THE MOTH GATHERER – PALE EXPLOSIONS (TRACK)
Zweedse atmosferische doom: The Moth Gatherer is aan het tweede album toe en laat je vast Pale Explosions horen. Met gastvocalen van Thomas Jäger van Monolord. Album “The Earth Is The Sky” dropt 27 november op Agonia Records

WAKE THE DEAD – LETTER TO YOU (VIDEO)
De Franse hardcore punkers Wake The Dead (…) stuurden ons de nieuwe clip en Letter To You is best wel hardcore. En kort uiteraard. De band uit Marseille werkt aan een nieuwe langspeler, die begin 2016 uit moet komen.

SHOOT THE GIRL FIRST – 9TH SYMPHONY (VIDEO)
Nieuwe video van Shoot The Girl First, een symfonie van metalcore van een band met leden uit Cannes (Fr.) en Pittsburgh (VS). Op weg naar het tweede album in 2016.

THY CATAFALQUE – OLDÓDÓ FORMÁK A HALÁL TITOKZATOS BIRODALMÁBAN (TRACK)
Hongaarse avant-garde metal met een zoals het land betaamt onuitspreekbare tracknaam. Voorproef van liefst 15 minuten van het Thy Catafalque album ‘Sgùrr’, dat 16 oktober wereldwijd uitkomt bij Season Of Mist. Streamt bij Metal Sucks.

PSYCHIC BLOOD – BLUR WORLD (TRACK)
Post-hardcore en punk uit Massachusetts laat een erg gruizige en vooral noisy track los op Wharf Cat Records.

DEATH INDEX – DREAM MACHINE (TRACK)
Meer US hardcore punk in noisy verpakking. Death Index heeft een Dream Machine die twee minuten door je trommelvliezen wappert. Het zijproject van Merchandise-frontman Carson Cox heeft hier de hele EP voor je.

JOE BONAMASSA – LIVE AT RADIO CITY MUSIC HALL (ALBUM)
Uitsmijter is dit live-album van de heel niet zo oude bluesgitarist Joe Bonamassa, die er solo’s uitperst alsof hij in de jaren ’50 al in een juke joint in de les ging.

DEMONICAL – TO BECOME THE WEAPON (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Of nee er is meer. Zoals deze Zweedse old-school death metal tour de force. To Become the Weapon is van de recente EP Black Flesh Redemption, die Demonical net uitbracht op Agonia Records. Met live clipje.Deel dit artikel