goggs GØGGSEen nieuwe dag betekent ook weer een nieuw Ty Segall project. Hoewel het inmiddels schier onmogelijk is om bij te houden met welke biljoenste samenstelling/band/album ijverige Ty nu weer bezig is, concentreren we ons even op het komende halfjaar. Alles onder voorbehoud natuurlijk. Met Fuzz maakte Segall met name op Lowlands een dusdanige indruk dat de liefhebbers bijna wensten dat hij zich vooral op dat project zou richten en nu komt hij alweer met de nieuwe band GØGGS op de proppen.

En hoe! Deze keer trekt hij op met Fuzz-bandmaat/gitarist Charles Moothart en Ex-Cult-frontman Chris Shaw. Het trio brengen de single She Got Harder officieel uit in november via In The Red Records, waarna er volgend jaar een compleet album zal volgen. Daarop worden de heren bijgestaan door (logisch) Mikal Cronin, Cory Hanson van Wand en Denee Petracek van Vial. Maar eerst hebben we natuurlijk nog het nieuwe Fuzz-album tegoed dat deze maand verschijnt en dan verschijnt in november nog Ty’s T-Rex covers album onder het pseudoniem Ty-Rex. Oh ja, hij heeft ook nog iets lopen met Redd Kross-bassist Steven Macdonald en Dale Crover van the Melvins: Broken Bat.

Voor de duidelijkheid: “This is not a side-project, it is a necessity. GØGGS is three heads, one spine, circling the drain of the wasteland known as mother earth.” Aldus Chris Shaw. Het trio is vooral te volgen op smokethewurm.tumblr.com. Voor nu: alle reden om naar de harde eerste single te luisteren.Deel dit artikel