Monster Truck

Monster Truck

Gevalletje dode mus? Beetje wel en twee zelfs. Want Melvins gaat met Napalm Death en Melt Banana en de aanstaande 10″ kun je alleen op die tour kopen. Dus? Moet je voor naar Noord-Amerika…gelukkig hebben we vast een track voor je. En bovendien nog veel meer, zoals de hele platen van Monster Truck, Night Beats en Black Cobra! Plus de nieuwe EP van Canshaker Pi, weer zo’n weergaloze performance van Ty Segall & The Muggers, nieuwe tracks van Hooded Fang, Inverloch, Head Wound City, Saturnalia Temple, Soul Sister Dance Revolution, Double Veterans, The King Blues en allerlei gaaf, nieuw en nog veel te onbekend werk, bijvoorbeeld van Nederlandse bands als Dronegoat, For I Am King, The Super Soakers, Wreckage & Dock 83, Tosk en Death Hounds.

Update: Hete clips van John Coffey, De Staat en OBESE toegevoegd!

En er is natuurlijk veel meer. Allemaal hieronder te vinden. Veel luisterplezier!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks van bijvoorbeeld Birth Of Joy en The Sore Losers!

MELVINS – THE DECAY OF LYING (TRACK)
Hopla nieuwe Melvins track!! In maart komt de epische rockband met een nieuwe 10″, die War Pussy gaat heten en die je alleen op tour kunt kopen. Die tour is met de helden van Napalm Death en Melt Banana en dus zeer warm aanbevolen, maar verlaat helaas het Noord-Amerikaanse continent niet. Fuck dat. Pleistertje is dat je er hier vast een nummer van hoort: The Decay of Lying.

MONSTER TRUCK – SITTIN HEAVY (ALBUM)
Monster Truck’s nieuwe album is nu te streamen met dank aan Team Rock! De Canadese heavy rockers brengen Sittin’ Heavy 19 februari uit via Mascot Label Group. We dachten het al nadat ze in januari clip Don’t Tell Me How To Live loslieten: dit is weer een DIK rockende plaat geworden. 1 april live in de Melkweg mensen! YT-playlist:

NIGHT BEATS – WHO SOLD MY GENERATION (ALBUM)
Heerlijke nieuwe plaat van Night Beats, waarop de Amerikanen wat meer kanten op vliegen. De Texanen gaan van psychbeat en garage, ook rustig naar surf en soul met spy- en western-invloeden. Op 29 januari al uit op Heavenly/PIAS, maar alle reden om ‘m nu een spin te geven! Zondag 21 februari spelen ze namelijk in EKKO (met The Black Cult) en maandag de 22e in Bitterzoet (met PINS).

INVERLOCH – FROM THE EVENTIDE POOL (TRACK)
Bericht van Inverloch en een goede: de Australische band speelt op de donderdag van Roadburn. Nice! De groep uit Melbourne heeft wortels in de legendarische (en 22 jaar terug gesneuvelde) deathdoom-groep Disembowelment en opvolger d.USK. Op 4 maart brengt Relapse Records het album Distance | Collapsed’s en daarvan hoor je nu vast From The Eventide Pool bij Invisible Oranges en Distance Collapsed (In Rubble) op Bandcamp.

OBESE – DOWN THE GAUNTLET (CLIP)
Speaking of Roadburn… Trots als we zijn dat we daar DOOL en het hele Cul de Sac-programma (incl. OBESE!) presenteren, gooien we de clip van de Utrechters er nog eens in. Die hebben destoner-sludgers vandaag immers uitgebracht. Down The Gauntlet is de openingstrack van laatste plaat Kali Yuga en we kunnen niet wachten op nieuwe muziek. Eerst maar eens die jongens op Roadburn aan het werk zien!

JOHN COFFEY – NO HOUSE FOR THEE (CLIP)
No House For Thee is het eerste geluid van John Coffeys aanstaande EP A House For Thee, een geluid/video met een harde, serieus goede boodschap over het lot van vluchtelingen op weg naar een onvriendelijk Europa. “Fed to the ocean, the minute you run for change”. Het is een oproep om menselijk te blijven in polariserende tijden. “For There Is No House For Thee”. Utrechtse studenten schoten de beelden (van vooral Iraakse Koerden) in een vluchtelingenkamp bij Duinkerken. De EP komt 5 maart uit bij V2 en wordt die dag gepresenteerd in TivoliVredenburg.

Snapje? ft. De Staat – D en dt (CLIP)
De Staat met een Nederlandstalig nummer voor het Klokhuis en een geniale uitleg van het verschil tussen d en dt. De band is sowieso lekker bezig met bevestigingen voor Pinkpop Festival en Zwarte Cross.

HEAD WOUND CITY – SCRAPER (TRACK)
Head Wound City keerde in 2014 al terug, liet vorig jaar een EP los en nu zit er volgens Pitchfork meer in het verschiet. Zeker is dat deze noisy track Scraper naar veel meer smaakt. Head Wound City is een Amerikaanse noisegrind supergroep met Jordan Blilie en Cody Votolato van The Blood Brothers, Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs en Justin Pearson en Gabe Serbian van The Locust.

HOODED FANG – TUNNEL VISION (TRACK)
Hooded Fang is hier met de best wel spannende, hak-op-de-tak nieuwe track Tunnel Vision. De experimentele noiseband uit Toronto brengt het nieuwe album Venus On Edge op 13 mei uit via Daps Records. Via The Fader.

SOUL SISTER DANCE REVOLUTION – SUN MAKES THE SHADE (TRACK/VIDEO)
Soul Sister Dance Revolution is terug en hier is de track Sun Makes The Shade om dat te onderstrepen. Die hoorde je al op NMTH en nu hebben de Hagenezen er ook nog een DIY-clip bij. Lekkah. Over de nieuwe schreven we: ‘SSDR gaat er vol op met een rocksound die ergens uit de Californische desert opborrelt, terwijl Thomas van der Want de mic rockt als Miles Kane. Dat klinkt alsof het gemaakt is om van het podium te spatten en dat gaat het in april dan ook ongetwijfeld doen op een tourtje met de Belgische helden van Wallace Vanborn.’

Here it is people! Our very own homemade video for Sun Makes The Shade. #ROCK #DIY #SMTS

Sun Makes The Shade is live…

Geplaatst door Soul Sister Dance Revolution op dinsdag 16 februari 2016

CANSHAKER PI – BOOMSLANG (EP)
Heel fijn dat die Amsterdamse branieschoppers van Canshaker Pi zo lekker dat momentum vast weten te houden. Eerst een paar erg fijne 90ies rock meets springerige garagetracks met clipjes droppen, dan indruk maken op Noorderslag en nu ligt er al een EP. Die nam de band vorig jaar met producer Remko Schouten op in de IJland Studio. De komende maanden werken ze aan de debuutplaat en spelen ze veel met onder andere Bombay en Mozes and the Firstborn.

TY SEGALL AND THE MUGGERS – CANDY SAM (LIVE)
Ty Segall and The Muggers deden net een weer-ga-lo-ze sessie bij KEXP, maar gaan voor The Late Show with Stephen Colbert nogo een stapje verder qua show en corpsepaint. Erg tof dat die Ty en z’n Emotional Muggers naar Down The Rabbit Hole komen! Maar een clubshowtje zou er ook wel ingaan.

DOUBLE VETERANS – COCKTAIL (CLIP)
Lekkere verslavende garagetrack van Double Veterans. Het Belgische trio Double Veterans houdt ook van psych en die Cocktail vind je ook terug op het album ‘Space Age Voyeurism’, wat verschijnt op 4 maart 2016 via Noisome/Caroline.

THE SUPER SOAKERS – CLOSE TO THE SUN (CLIP)
‘Beach flavoured Rock’ noemen ze het zelf en wij zeggen: voor een Brabantse band zit hier inderdaad een verdacht lekker ‘stranderig’ surfsmaakje aan. Garagerockers The Super Soakers uit Boxmeer hebben met Close To The Sun eerst de single+clip losgelaten, de 7″ single ‘White Picket Fence Dream’ volgt 20-2 op Coaster Records, plus presentatie op die zaterdag de 20e in Pub Esser in Boxmeer.

SATURNALIA TEMPLE – BLACK SEA OF POWER (CLIP)
Occult doomers Saturnalia Temple met een macabere video die helemaal, doom, duister en occult is. De Black Sea of Power blijkt nogal een poel des verderfs… Afkomstig van het laatste album van de Finnen: To The Other (2015).

DRONEGOAT – AS THE WORLD BURNS (CLIP)
Sludgy stoner uit Hilversum. En Dronegoat heeft net de nieuwe track As The World Burns uit, met clip.

MOZES AND THE FIRSTBORN – NOWHERE BOUND (CLIP)
‘Nowhere Bound’ is de nieuwe single van Endje superhelden Mozes and the Firstborn, afkomstig van de ‘Power Ranger EP’. Zelf zijn de jongens nog even op tour met Together PANGEA.

BEEHOOVER – LIGHT MY PYRE (TRACK)
Duitse stonersludgers Beehoover met een nieuwe track. Light My Pire komt van het album Primitive Powers dat het duo 26 februari uitbrengt.

THE KING BLUES – OFF WITH THEIR HEADS (CLIP)
Vanwege de expliciete, opruiende lyrics geweigerd door Facebook, maar het betreft hier toch een stukje pittige, geëngageerde punk-muziek, dat we je niet willen onthouden. Off With Their Heads! Met video door de man Scroobius Pip.

BLACK COBRA – IMPERIUM SIMULACRA (ALBUM)
San Francisco sludgers Black Cobra leverden met ‘Imperium Simulacra’ een hele dikke vierde plaat af, die vandaag primeurde op NMTH. Op 26 februari komt ‘Imperium Simulacra’ wereldwijd uit bij Season Of Mist.

FOR I AM KING – WE ALL HAVE DEMONS (CLIP)
Fakkin intense Mokum death metal met een nieuwe track. For I Am King heeft zelfs een videoclip bij We All Have Demons. De single is uitgebracht door het Duitse Redfield Records.

HYPNOS – ON THE RUN (CLIP)
De heavy rockende Zweden van Hypnos hebben een tweede album in de koker. Maar eerst droppen de riffers uit Göteborg deze eerste single met clip via Noisey. Langspeler Cold Winds volgt 29 april op Crusher Records.

THE BEARDY DURFS – HAPPY (ALBUM)
Daar komt dat dekselse Haarlemse Geertruida label weer deksels uit de hoek. Met noisy, psychpop en avant-gardistisch spul van dit gitaar/zang-drums duo uit Kopenhagen. En meteen de hele plaat ook maar. Een plaat/EP met zes tracks slechts, maar waarvan de laatste ruim negen minuten duurt. Ze hebben er voor Pack The Van ook een video bij.


SO PITTED – NEO (ALBUM)
Je hoorde al drie felle nummers op Spotify en So Pitted heeft nu de plaat Neo uit op Sub Pop. Ons soort naargeestig striemende post-punk/noise. Streamt bij DIY Mag en is vast te bestellen via Bandcamp.

TOSK – BLUE CITY (CLIP)
De Utrechtse ironisch spacende rockers van Tosk met een nieuwe single en videoclip. Blue City is de titeltrack van de gelijknamige debuut-EP, die ze 28-2 presenteren in EKKO. Eerst die stemmige clip, waarin de hoofdpersoon door Amsterdam loopt en mensen een spiegel voorhoudt.

HACKTIVIST – DECEIVE AND DEFY (FEAT. JAMIE GRAHAM) (TRACK)
Het Engelse Hacktivist is met een combinatie van djent met rap of grime metal nogal verrassend en deze track is spijkerharder dan hard. ‘Deceive And Defy’ komt van het nieuwe album ‘Outside The Box’, dat 4 maart uitkomt via UNFD / Rise Records. Live geniet je van die gekte op 5 maart op het Complexity Fest in Patronaat en 2 juni weer als ze in de Melkweg openen voor Issues.

DEATH HOUNDS – CLOVEN TONGUES (HISS ME FURTHER INTO MADNESS) – (CLIP)
Nijmeegse hard- en metalcore van Death Hounds (Ex As Enemies Arise, Through The Struggle & This Is History). De videoclip is net uit en tevens de single van de aankomende EP ‘Silence The Music Of Life’, die 4 maart wordt uitgebracht. De video is opgenomen door Gideon Kesseler.

WRECKAGE & DOCK 83 – SILENTLY, I WILL COLLAPSE (SPLIT-EP)
De aanstormende Nederlandse hardcorebands Wreckage en Dock 83 hebben samen de split-EP ‘Silently, I will collapse‘ uitgebracht. Die kwam 11 februari uit bij Smithsfoodgroup DIY en wordt op zaterdag 20 februari gepresenteerd met een releaseparty in dB’s in Utrecht.

HYPNO5E – SHORES OF THE ABSTRACT LINE (ALBUM)
Het Franse Hypno5e laat je de hele derde plaat Shores of The Abstract Line horen op NMTH. Het experimentele prog-kwartet specialiseert in filmische metal waarin soundscapes geregeld onderbroken worden door brute breaks en gesproken stukken. De plaat komt 19-2 uit bij Pelagic Records en Hypno5e speelt 5 maart in Patronaat, Haarlem bij het eerste Complexity festival.

ETHEREAL RIFFIAN – YOUNIVERSAL VOICE (LIVE ALBUM)
Stukje Oekraiense pyschstoner: Ethereal Riffian uit Kiev streamt het hele livealbum Youniversal Voice.Deel dit artikel