King Gizzard & The Lizard Wizard

King Gizzard & The Lizard Wizard

Deel 8 van ‘Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van…’ is hier. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met onder meer het eerste geluid in lange tijd van TOOL (liveclip) en van de nieuwe Abbath (ex-Immortal frontman), de hele plaat van het Tilburgse Richie Dagger, toffe nieuwe clips van onder meer Green Hornet!, Bring Me The Horizon, Cage The Elephant, LA noiseduo Deap Vally, Londense beatrockers Hidden Charms en Aussie psychtrippers King Gizzard en nieuwe tracks van de Madrileense garage-meisjes van Hinds, Seattle garagerockers Night Beats en een heavy psychrock/stoner EP van het Londense GNOB.

Verder een albumtrailer van de Bredase blacksludgers The Fifth Alliance, de tweede clip van de Tilburgse Shoulders Of Giants en een clip van de Haagse Popronde-act The Cavern. We hebben een Australische punk- en een vuige psychrockplaat, maar ook dikke Franse riff- en cowbell-heavy stoner, blackened death/deathcore uit Tampa, powerstoner uit Genua, Turkse psychstoner, Romeinse noisy fuzzmetal, garage uit Tel Aviv (op Le Mini Who?) en een experimentele clip van Insect Ark, die je binnenkort op Le Guess Who? ziet. En nog veel meer dus… Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

TOOL – DESCENDING (LIVE)
Is het echt waar? Een nieuwe TOOL track? Nu ja vooruit, met wat slagen om de arm en dan gaat het nog alleen om een live-opname door een amateur. Maar toch! En hier nog een Led Zeppelin cover erbij.

RICHIE DAGGER – CITY DWELLERS (ALBUM)
Stiekem een hele goede plaat, die tweede van Richie Dagger. Beetje proggy in de solo’s soms, maar vooral duistere, net niet post-punk, ingewikkelde en spannende muziek. City Dwellers is net gepresenteerd in Extase en dat was heel niet verkeerd, zo noteerde ons verslaggeversduo Joep en Niek.

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – TRAPDOOR (CLIP)
Jaaaa een nieuwe track van die Australische mafkezen die ons zo verrasten op Down The Rabbit Hole. En de veelzijdige band heeft er een bijpassende, uiteraard weirde clip bij. Met een shrooms disclaimer… In maart te zien op Where The Wild Things Are.

ELECTRIC WORRY – WASTED (EP)
Dikke riff- en cowbell-heavy stoner van Electric Worry uit het Franse Besançon. Via Heavy Planet.

GREEN HORNET – Gold Brick Swinger (CLIP)
Grunn garagerock-helden droppen aan de vooravond van die dikke Sleaze Express tour nog even een clip voor die meer dan rauwe albumopener. Smullen met die Gold Brick Swinger!

En check de albumrecensie hier!

WOODBOOT – CRIME TIME (ALBUM)
Via een tip van De Rooie Neger en de wondere wegen van het wereldwijde web komt Woodboot tot ons. En dat is verdikkeme een punkband uit het Australische Brisbane dat net een heel album uit heeft. Crime Time dus.

HIDDEN CHARMS – DREAMING OF ANOTHER GIRL (CLIP)
De Londense Hidden Charms waren precies dat op La Truite Magique. Best wel een toffe nieuwe beat rock ’n roll-band ook. Voor Dreaming Of Another Girl hebben ze een nieuwe clip en je kunt de track nu op iTunes of samen met Long Way Down als 7″ vinyl (via Bandcamp) aanschaffen.

UNCLE ACID & THE DEADBEATS – THE NIGHT CREEPER (ALBUM)
Is eigenlijk al even uit, maar omdat ze vanavond (Helling) en morgen (Effenaar) concerteren en wij er geen genoeg van kunnen krijgen…. luisteren!

HINDS – SAN DIEGO (TRACK)
Daar is onze favoriete Madrileense indie psychgarage-band weer en Hinds heeft weer een catchy garagepopper voor je. Op 8 januari komen de Spaanse meiden met debuutalbum Leave Me Alone op Lucky Number/NEWS. Ze komen in februari ook langs met dat album: 27/2 in Bitterzoet, Amsterdam en 28/2 in AB Club te Brussels.

DEAP VALLY – ROYAL JELLY (CLIP)
Damn, deze chicks zetten een nog veel ruigere show neer in de Lowlands X-Ray in 2013. Noisey hield ze in het vizier, sprak met het LA duo en primeurde de nieuwe video.

THE FIFTH ALLIANCE – DEATH POEMS (ALBUMTRAILER)
Lekker bezig die gasten van The Fifth Alliance. De Bredase ‘blackish sludge, gut-wrenching doom & hypnotic (post)hardcore/metal’ band heeft de tweede langspeler op 30 oktober gedoopt in Little Devil. Death Poems is uit via het Belgische Consouling Sounds en het vinyl volgt in december via liefst 7 DIY labels waaronder het Nederlandse Smithsfoodgroup DIY. Check de titeltrack hier en de albumtrailer daaronder:

ISAAK – FOUNTAINHEAD (LYRIC VID)
‘Power stoner’ uit Genua. Isaak brengt het nieuwe album Sermonize op 11.12.2015 uit op Heavy Psych Sounds Records. Hier is vast de lyric video van albumtrack Fountainhead.

DARK SERMON – THE EYELESS NEEDLE (CLIP)
Tampa metalcrew Dark Sermon met de tweede clip van laatste album The Oracle. Hele album erg de moeite waard als je van ‘blackened death/deathcore’ houdt en onder de video te beluisteren.

EXMAGICIAN – KISS THAT WEALTH GOODBYE (TRACK)
Exmagician is de nieuwe band van oud-Cashier No.9 leden Danny en James. Op 20 november brengen de twee mannen uit Belfast hun debuut-EP uit vergezeld van de nodige decibellen en fuzz. Zet eerst je tanden in deze:

NIGHT BEATS – SUNDAY MOURNING (TRACK)
Seattle garagerockers Night Beats tekenden bij platenlabel Heavenly Recordings, waar 29 januari 2016 hun derde album ‘Who Sold My Generation’ zal verschijnen. Deze plaat is naar verluidt minder garage en meer ‘eigentijdse, psychedelische hoodoo voodoo’. Luister vast naar deze track.

GNOB – REVEREND BILL’S ONE WAY TRIP (EP)
Ah yes, wat een heerlijke 3-track EP van het Londense GNOB. Heavy psychrock, stoner, proggy doom, you name it. Via Heavy Planet.

CAGE THE ELEPHANT – MESS AROUND (CLIP)
Al zeker een week uit, maar gemist en dus nu alsnog hier: de malle jongens van Cage The Elephant, die ditmaal een meer catchy single voor je hebben. Dikke clip ook! En voorloper van album ‘Tell Me I’m Pretty’.

HÄXXAN – HÄXXAN (ALBUM)
Ok die zagen we zeker niet aankomen: een dikke garageband uit Tel Aviv, hoewel Monotonix ook niet versmaden is… Toch verrassend: Häxxan is gestrikt door het sympathieke Geertruida, waardoor je ze ziet op Le Mini Who (op de Geertruida showcase in ACU) of in de Vondelbunker, Amsterdam waar ze met de ook geweldig leuke Iguana Death Cult een dubbele cassette releaseparty vieren. Yeah!

BRING ME THE HORIZON – TRUE FRIENDS (CLIP)
Nieuwe extended clip van BMTH, met typische teksten als True Friends Stab You In The Front. Afkomstig van het album That’s The Spirit.

MOANA – THE TRILOGY OF THE BLACK MONSOON (ALBUM)
De Aussie vuige psychrockers van Moana leverden net met The Trilogy Of The Black Monsoon een beste plaat afleverden. Opener Golden Orb en Vader zijn onze favorieten.

SHOULDERS OF GIANTS – WON’T GO DOWN (CLIP)
De alternatieve rockband Shoulders of Giants uit Tilburg is terug in deze rubriek en met reden. Ze presenteren de tweede single van het album At Wits’ End met een videoclip, die gefilmd is in Kytopia door Geert Verhoeff. Ze presenteren bovendien het album deze donderdag (12 november) met een release show in Hall of Fame in Tilburg.

Insect Ark speelt vrijdag 20-11 op Le Guess Who?, foto Stefan Raduta

Insect Ark speelt vrijdag 20-11 op Le Guess Who?, foto Stefan Raduta

INSECT ARK – THE COLLECTOR (CLIP)
Experimenteel doomproject uit New York en Oakland. Insect Ark is volgende week op Le Guess Who? in Utrecht te zien en nu hier te horen en zien. De duistere clip hoort bij The Collector, een track van het recente album Portal/Well. Deviant spul wel.

SNUFF REDUX – BESIDES (EP)
Via Stereogum komen we bij deze Seattle garage-rockers. Snuff Redux streamt daar namelijk de nieuwe EP Besides You. Opener Stop The Judge is nog lekker loom en Pavement.

ABBATH – WINTER BANE (TRACK)
Op 22 januari komt Abbath met het debuutalbum, iets waar velen al even naar uitkijken. Het vertrek van de Noorse frontman Olve Eikemo (a.k.a. Abbath) van Immortal was nogal een dingetje in de (black) metalscene en dat is de eerste release van zijn nieuwe band ook. Luister bij Blabbermouth naar de eerste track.

ULURU – DAZED HILL (EP)
Ah yes daar is de eerste Turkse bijdrage aan deze rubriek! De psychedelic/stoner/spacerockers van Uluru hebben hier de EP Dazed Hill voor je.

BEESUS – STONERSLAM (CLIP)
Noisy fuzz metal-band Beesus heeft een video gebakken bij Stonerslam en het nummer is ook best de moeite waard. Het is meteen de eerste single van debuutalbum The Rise Of Beesus, die de Romeinen 17 december uitbrengen op Goodfellas en New Sonic Records.

IDLEWAR – CHUNK OF ME (CLIP)
Ondanks (of juist dankzij?) de erg simpele tekst, die telkens als een mantra terugkeert, blijft Chunk Of Me goed hangen. De Californische hardrockers Idlewar schoten de – eveneens basale – clip bij de recente EP “Dig In”.

THE CAVERN – THE LIGHTHOUSE (CLIP)
Je kunt The Cavern kennen uit Den Haag of uit andere hoeken van Nederland, want de alternatieve rockers gaan met de Popronde het land door. En ze hebben net een nieuwe clip uit: “There’s a beast inside my soul vertaald naar bewegende beelden.”

BARK – VOICE OF DOG (CLIP)
Marilyn Manson anyone? Nee de Belgische band Bark met een beestachtige metal-clip. De Antwerpenaren maken met Bliksem, Diablo Blvd. en Evil Invaders deel uit van de Belgium Metal Invasion die je nog in deze zalen kunt zien.

VORNA – YKSIN (CLIP)
Video en muziek gaan qua duistere schoonheid hand in hand. De Finse band Vorna laat met Yksin een voorproefje los van het album Ei Valo Minua Seuraa (No Light Follows Me), dat 4 december uitkomt via Inverse Records.

UITSMIJTER: RELAPSE RECORDS SAMPLER
Relapse gooit een gratis sampler online met alle releases van dit jaar, inclusief Torche, Windhand, Zombi, Skinless, ROYAL THUNDER, Gruesome, Minsk, tracks van nieuwe acts en talloze reissues als Pig Destroyer, Razor, Magrudergrind, Graves at Sea…Deel dit artikel