Savages - Adore LifeDeel 5 van Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van… is hier. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met onder meer het eerste geluid van de tweede van UK post-punkgirls Savages, de hele platen van US metalcore-bruten August Burns Red, Ty Segalls Fuzz formatie, de intens duistere Belgische Black Heart Rebellion, Twentse psych-knapen PAUW, de ook best surfpoppy EP van garagepranksters Together PANGEA en hele toffe nieuwe clips van onder meer Faith No More, Windhand, Puscifer, Black International en Radkey. Tune in!

FAITH NO MORE – SUNNY SIDE UP (VIDEO)
Hadden we dit jaar al een nieuw Faith No More-album, voorafgegaan door de sterke single Superhero en afgetopt met een beste Pinkpop-show… is er nu weer een hele toffe nieuwe video bij albumtrack Sunny Side Up. Instant klassieker, deze rebellie in het ouden van dagen huis. Rollator rock indeed!

SAVAGES – THE ANSWER (VIDEO)
Onze favoriete post-punkers Savages hebben een nieuw album in de koker (Adore Life verschijnt 22 januari 2016 op Matador) en vandaag geven de Londense dames je de razende clip van de razende track The Answer. Ook razend was die show op Into the Great Wide Open en we kijken zwaar uit naar dat tweede album, dat door Anders Trentemøller is gemixt in Kopenhagen.

FUZZ – II (ALBUM)
Holy guacamole: albumstream van de nieuwe Fuzz (Ty Segall, Charles Moothart & Chad van Meatbodies) op NPR. Zoals we op Lowlands al zagen: de betere fuzzy garage.

THE BLACK HEART REBELLION – PEOPLE WHEN YOU SEE THE SMOKE, DO NOT THINK IT IS FIELDS THEY’RE BURNING (ALBUM)
Hele mooie, diepe plaat van The Black Heart Rebellion, de Belgen die op Incubate zo fijn met broeierige folknoir, post-rock en drones stoeiden. De plaat komt vrijdag pas officieel uit, maar streamt al via Noisey en hieronder.

PUSCIFER – MONEY SHOT (CLIP)
De titeltrack van het derde album van Puscifer (je weet wel de rockband rond TOOL’s Maynard James Keenan) heeft nu een video. Het album Money Shot komt 30 oktober uit.

TOGETHER PANGEA – THE PHAGE (EP)
Yes, nieuwe EP van de wel hele toffe garage prankster band Together PANGEA. The Phage EP is uit via Burger en wat minder gejaagde garage en wat meer surf. Lekker hoor. Zes songs sterk:

CANSHAKER PI – SHANIQUA (CLIP)
Damn, wat een partij lekkere garagerock! Het Amsterdamse Canshaker Pi (incl. 2 leden Palio Superspeed Donkey) heeft een clip bij Shaniqua, feitelijk de B-kant van de 7″ die vorige week het licht zag op Tim Knols Tender Records. Check ze donderdag (morgen!) bij de gratis singlerelease @Vondelbunker, Amsterdam, vrijdag (met Girl Band) in V11, Rotterdam en zaterdag (+ o.a. Metz en Girl Band) @Let’s Get Lost. Toffe clip met opvallende cameo’s op bas. Later dit jaar krijg je nog een EP en pak ook de A-kant van de single mee: Looking For Love On Ibiza.

DE SP ATIES – BLIJ ZIJN DAT JE LEEFT (7″)
Meer Neerlandsche belofte: de band met de leukste bandnaam heeft een nieuwe single of eigenlijk een 3-track 7″. Die moet je eigenlijk op vinyl spinnen, maar kan je ook digitaal horen. Nederpunk en rock ’n roll vol waarheden als ‘Je Mag Blij Zijn Dat Je Leeft’! en met een fijne Who-cover. En waarom niet, Di-rect is er ook groot mee geworden, hoewel Babyboomergeneratie meer een slimme bewerking betreft.

THE HARD WAY – BLCKMTL (CLIP)
In de categorie deviant, of eigenlijk bikkelharde breakcore komt dit trio zoals de naam al aangeeft. Goede livetip ook voor het RVLT festival in WORM: vrijdagnacht om 5.00 uur presenteert het gereputeerde breakcore-trio (Thrasher, Limewax en Bong-Ra) de nieuwe EP Death Kicks. Hier vast een clip.

MONSTER TRUCK – DON’T TELL ME HOW TO LIVE (TRACK)
Maandag primeurden we deze track van Monster Truck, de nieuwste toevoeging aan het Mascot Records-roster. Het Graveyard-achtige (yes!) Don’t Tell Me How To Live is de eerste song die loskomt van het begin 2016 verwachte album van de Canadese rockers.

AUGUST BURNS RED – GHOSTS FT. JEREMY MCKINNON (ALBUM/CLIP)
Het nieuwe album Found In Far Away Places van de Amerikaanse metalcore-formatie is uit. En daarnaast hebben we ook nog de clip van Ghosts (feat. Jeremy McKinnon) voor je.

STEAK NUMBER EIGHT – RETURN OF THE KOLOMON (CLIP)
Zaterdag opende de Belgische band nog voor John Coffey in een uitverkocht Paradiso. Niet onverdienstelijk, dachten wij zo! Derde album Kosmokoma komt 20 november uit via Indie Recordings en je hoort/ziet hier Return Of The Kolomon.

SO HIDEOUS – LAURESTINE (ALBUM)
New York city’s So Hideous serveert een aparte mix van post-metal, etherische black metal en modern klassiek, die er hier wonderwel in gaat. Laurestine bevat 7 composities, is uitgevoerd met een 30-koppig orkest en te beluisteren op Spotify:

THRONELESS – MASTER OF NOTHING (ALBUM/TRACK)
‘For fans of: Conan, Bongripper, Ufomammut.’ Die eerste regel grijpt de aandacht meteen. De Zweedse doom-crew Throneless brengt 23-10 de debuutplaat uit op Heavy Psych Sounds en de openingstrack hoor je hieronder. Malmö fuzzy stonerdoom galore!

WINDHAND – TWO URNS (CLIP)
We hoorden Two Urns in juli al en nu hebben de Richmond doomers er ook treffend beeld bij. De video is duister en bizar, het kwaad komt in vele, niet zelden verbijsterende vormen.

RADKEY – GLORE (CLIP)
Nieuwe clip van de drie broers Radke, aka Radkey en deze week te zien in Merleyn (21-10), Paradiso (22-10) en Ekko (23-10). Recensie van de nieuwe plaat hier.

PAUW – MACROCOSM MICROCOSM (ALBUM)
Het album van de Twentse pyschrock-revelatie PAUW komt pas vrijdag uit, maar staat nu al op de Luisterpaal van 3voor12.

THE FIFTH ALLIANCE – YOUR ABYSS (TRACK)
Je kon ze onlangs nog op Incubate zien en in de aanloop naar de release van album Death Poem laat de Bredase sludge/doom en post-hardcore band The Fifth Alliance vast het nummer Your Abyss los (via CVLT Nation). Album volgt 30-10, inclusief presentatie in Little Devil, Tilburg met support van Teethgrinder en Cult Widow.

BLACK INTERNATIONAL – ANIMAL WITHOUT BACKBONE (CLIP)
Ah onze favoriete Schotse noiserockers zijn terug met weer een fraai staaltje visueel vermaak. Black International geeft je met Animal Without Backbone weer een voorproefje van het aanstaande album ‘A Lesson In Repression’ (30 oktober op Good Grief Records). En dat in een video die, als een mix van Jackass en Mr. Bean, een hele aparte kijk op schilderen geeft. Check ook de vorige video.

TAYMIR – SOMETIME (CLIP)
Hadden we even niks van Taymir gehoord, maar daar zijn ze met een nieuwe single. En de Haagse psychrockers opeens een stuk meer indierock, meer Strokes uit de hoek. Sometime is dan ook een heerlijk catchy rock ’n roll-song.

CHRON GOBLIN – GIVE WAY (TRACK)
We krijgen een dikke heavy stoner/psychrock-plaat binnen uit Calgary! De Canadezen brengen Backwater echter pas 13 november uit. Wel luister je de verse track Give Away vast hier. Een maandje eerder kreeg je al Fuller voor je kiezen:

SUNDAY KIDS – SWEET ONE (ALBUM)
Ook op de Luisterpaal staat de tweede plaat van de Sunday Kids. De bluesy sixties rockers debuteren daarmee op Suburban. Zaterdag 31-10 staan ze ermee in Bitterzoet, met support van The Shady Greys.

FOR I AM KING – THIS IS A WARNING (CLIP)
Zo uit Amsterdam en in je gezicht: For I Am King, pittige metalband met frontvrouw (in Ketchup-gewaad) en heftige clip ook.

SECTORIAL – TREE EATER (CLIP)
De, jawel!, Oekraiense metalband Sectorial heeft een bijzondere, nachtelijke video in het bos bij Kiev geschoten voor de brute track Tree Eater. Het nummer stamt van het tweede album We Are The Titan’s Rising Ashes, dat 10 augustus uitkwam via Noizr Productions en die plaat hoor je op YouTube.

TOOTHGRINDER – THE HOUSE (THAT FEAR BUILT) (TRACK)
Nieuws van Toothgrinder dat je de tracklist, albumcover en eerste track geeft voor het album Nocturnal Masquerade, dat 29 januari uitkomt op Spinefarm. Luister hier naar het grinding, noisy met een Mastodon melodieuze twist nummer The House (That Fear Built).

SHOULDERS OF GIANTS – OVER MY DEAD BODY (TRACK)
Nieuwe Tilburgse alternatieve rockband presenteert op 12 november debuutalbum At Wits’ End in Hall of Fame, Tilburg. Check vast eerste track Over my Dead Body.

NYX – GOING ON (TRACK)
Een Duits ‘Female-Fronted-Extreme-Metal-Duo’? Jazeker; de twee ‘daughters of chaos’ van NYX zijn van de extreme, hypersnelle blackmetal, zoals je op Going On hoort. Niet voor de poes inderdaad. Voorloper van album Home, dat 30 oktober verschijnt op Agonia Records. Luisteren kan bij Metal.de.

KORPIKLAANI – ÄMMÄNHAUTA (CLIP)
Finse folkmetal-bazen Korpiklaani met een video van hun laatste album Noita.

MY BABY – REMEDY II (CLIP)
Vorige week primeurden we Remedy II, een remake van het zwoele, bezwerende Remedy van het laatste album en meteen een voorbode van de Remedy EP die vrijdag (23-10) uitkomt via Embrace Recordings. Nu is er ook een clip:

CEDRON – TIME HEAL MY WOUNDS (VIDEO)
De Zweedse hardcore metalband Cedron heeft een nieuwe clip, ter ondersteuning van de tour met Empty Handed. De band tekende net bij het Duitse Redfield.

HEGEMON – CREDO QUIA ABSURDUM (TRACK)
De Franse black metal-groep Hegemon komt op 13 november met het album ‘The Hierarch’ op Season Of Mist en je hoort nu de track Credo Quia Absurdum bij Metal Hammer.

KINGS DESTROY – SMOKEY ROBINSON (CLIP)
Brooklyn doom metal en stoner! Kings Destroy heeft van het zelfgetitelde derde album deze clip getrokken.

REVENGE – Nihilist Militant (Total Rejection) (TRACK)
Omdat het altijd harder kan is hier Revenge. Nihilist Militant (Total Rejection) is een gevalletje ‘brutal is nog een fors understatement’. De Canadezen warmen op voor de vijfde plaat, die 13 november uitkomt op Season Of Mist.Deel dit artikel