RVLTOns oog valt op een heel tof, extreem en veelzijdig festival in WORM, sowieso een (Rotterdamse) zaal om in het oog te houden qua programmering. Het driedaagse RVLT Festival beleeft daar aan de Witte de Withstraat de tweede editie en dat is bijster goed nieuws voor liefhebbers van digital punk, hardcore noise, elektronica, sludge, en mensen zoals jij die snappen dat een expositie met de titel Puking Eyeballs niet te missen is. Verder zijn er documentaires als The Weird World Of Blowfly, een video-installatie van Memory Hole, lezingen, workshops (Nintendocore act Scotch Egg) en dus heel veel muziek van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 oktober.

We lichten een paar verwachte hoogtepunten uit:


DONDERDAG 22

SLEAFORD MODS
NMTH is er ook voor deviant spul en dit Britse duo is deviant-to-the-bone. Opruiende dirty elektronica met vocalen die klinken alsof een hooligan zonder voortanden een boodschappenlijst opleest. Fuck all! Perfecte aftrap van een driedaagse in Roffa.

MUM & DAD
Aftrap? Zou ik toch zeker eerst om 20.00 uur aan Mum & Dad denken. Neem een Britse, een Amerikaanse en een Nederlandse breakcore-baas en geef ze wat extreem laaggestemde gitaren en je krijgt me een zwaar potje sudgy doom metal. Verrassend, hoewel DJ Skullvomit, Ladyscraper en NL held Bong-Ra wel de nodige metalroots kunnen overleggen.


VRIJDAG 23

NAH
Je was altijd al weg van de bizarre, heftige industrial hiphoppers van Death Grips? NAH takes it to the next level, trust us. Vernietigende noisy hiphop met vocalen als vuistslagen in de maag. Light As Fuck beweert NAH zelf. Nah.

RDAM DANCE EVENT MET THE HARD WAY
Vrijdag gaat WORM diep, heel diep: De laatste act begint om 5.00 uur en je krijgt (i.s.m. hofleverancier PRSPCT) heel wat breakcore voor de kiezen. Dat is hard ja. Rotterdam Dance Event indeed. Voor een tip komen we weer bij een trio met Bong-Ra in de gelederen uit: The Hard Way knalde net een nieuwe clip op het web en presenteert vrijdag de nieuwe EP Death Kicks. Dat is nog harder ja.ZATERDAG 24

DOCU: THE DECLINE OF WESTERN CIVILIZATION
Als je die breakcore-nacht overleeft dan kun je best om 14.30 weer in WORM zijn voor de documentaire The Decline of Western Civilization. Opgenomen in 1979/80 met als thema de Californische punkrockscene van die tijd. Met Black Flag dus. De LAPD chief probeerde vertoning te verbieden. De docu kreeg door de jaren heen meerdere vervolgdelen. Trailer:

DETEST
Afsluiten om 5.00 uur ’s nachts met Duitser Detest, normaal een vaste waarde op festivals als Defqon. De death metal en hardcore fan mengt in zijn sets hardcore kicks met death riffs. Niet voor mensen met een zwakke maag. Op Defqon 2013 ging dat dus zo:

RVLT Festival dus, van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 oktober in WORM, Rotterdam. Meer info hier.Deel dit artikel