King Gizzard, Foto Ben Houdijk

King Gizzard, Foto Ben Houdijk

hatebreedconcretecdEt voila; Daar is weer een karrenvracht aan nieuwe muziek. Te veel om op te noemen weer. Niettemin hebben we gepoogd het wat korter en daarmee behapbaarder en overzichtelijker te houden. Boordevol verrassingen als nieuwe shoegaze supergroep Minor Victories, dikke Poolse sludge (Sunnate), een nieuwe blink-182 (best tof!), Helmet-esque hardcore noiserock (Wrong), weer een clip van The Kills, HARDcore werk van Hatebreed, Little Barrie is terug en een Brabantse vrouw met een gruwelijke strot… En wie is die nieuwe noisegroep uit de miserabele Kopenhaagse underground?

Veel albums die je toch even moet horen: van fuzzy psychrockers Joy tot Serge Gainsbourg-achtige psychgarage van The Liminanas, van de Poolse sludgers Sunnata tot Aussie psych-wilden King Gizzard en outtaspacetrippen met de Zweedse Yuri Gagarin tot de erg toffe EP’s van het Groningse Chief of Smoke en de Brabantse death metal Sisters Of Suffocation. Luisteren, ontdekken en genieten maar. Straks de herhaling op Pinguin on the Rocks en tot volgende week!

Luister donderdag om 15.00 en zondag om 19.00 naar een selectie op NMTH op Pinguin Radio on the Rocks. Laatste playlist hierrrr en check die uitdijende Spotify-playlist!

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien! Niet alles, want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.


THE KILLS – HEART OF A DOG (VIDEO)
Hadden we tot onze schande even gemist, gelukkig kwam die nieuwe The Kills op Pinguin Radio voorbij. Hierrrr dan. Goed nieuws: Alison Mosshart heeft het hart van een hond, dat belooft in ieder geval een portie trouw. Een hond participeert ook in die best wel arty clip met beide bandleden, een zwembad, een trampoline en een zwarte sportwagen. Belangrijker: Heart Of A Dog is best wel een lekkere bluesy rocker.

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD – NONAGON INFINITY (ALBUM)
Waren we na die mad single Gamma Knife helemaal vergeten je de nog madder plaat van King Gizzard mee te geven? Die streamde vorige week al ergens, maar he: Nonagon Infinity is pas net (29 april) uit via PIAS, bestellen via de Bandcamp hieronder. Na wilde, tamelijk bizarre en geniale shows op DTRH en WTWTA komt het zevental in ieder geval terug voor Pukkelpop. Fingers crossed voor meer data.


JOY – RIDE ALONG (ALBUM)
We zagen het al op Incubate: Joy is een bijzonder vette, fuzzy psychrockband met dikke staaltjes Hendrix/bluesy/Blue Cheer gitaarwerk. Heerlijk. The mighty Obelisk heeft de primeur te pakken van de nieuwe plaat en besprak ‘m ook meteen. Ride Along is 29 april uit op Tee Pee Records.

MINOR VICTORIES – SCATTERED ASHES (SONG FOR RICHARD) (VIDEO)
Nog maar een supergroep dan? Ja zo mag je Minor Victories wel noemen met Slowdive’s Rachel Goswell, Editors’ Justin Lockey, Mogwai’s Stuart Braithwaite en James Lockey van Hand Held Cine Club. Na single “Folk Arp” is er nu een video voor “Scattered Ashes (Song For Richard)”, waarin the Twilight Sad’s James Graham meedoet. De video dan! Katten met laserogen! Done deal. Grrrrrrrrrr!!! Ook op de Pinguin playlist te vinden.

SUNNATA – ZORYA (ALBUM)
Rituele heavy doom, sludge en stoner uit Polen. De tweede plaat van Sunnata uit Warschau maakt veel indruk op ons. Na een track op de site en op Pinguin Radio is het tijd je aan de hele Zorya voor te stellen: Een langspeler met een donkere toon, die wordt gevoed door overvloedige, dreigende sludge, stampende hoekige riffs en “in Beasts of Prey ademt de sludge op zeker moment heel goed te verteren vleugen à la Sleep en High On Fire”, stelt onze Jurgen de Raad. Houd de NMTH-site in de gaten voor de recensie.

FLAMINGODS – TABOO GROVES (TRACK)
In het kader van Eindhoven Psych Lab is hier… Flamingods! Exotische psycheledica to the max bij deze groep uit Londen en Bahrein. De track Taboo Groves staat op het aanstaande Flamingods album ‘Majesty’, 10 juni uit op Soundway Records. De sterk percussieve groep is naar het schijnt gestart in een chalet op een ATP festival, waar ze op potten en pannen begonnen… Volgens Loud & Quiet vrolijkt Taboo Groves zelfs de meest ondraaglijk ongelukkigen op.

DONNERWETTER – TRUMPOLINE (VIDEO)
Geweldige video van de mannen van Donnerwtter die tenminste nog eens een statement durven te maken! Goed bezig. Sowieso, petje af voor de Arnhemse band die een eigen krant uitgaf en de nieuwe plaat ‘Pavlov Beauty Saloon’ presenteert met Donnerwetter Day, een XXL releaseparty met veel gasten op zaterdag 14 mei 2016 in de grote zaal van Luxor Live, Arnhem. Daarnaast is Trumpoline ook een prima nieuw nummer. Video door Lotte Rosier.

HATEBREED – LOOKING DOWN THE BARREL OF TODAY (VIDEO)
Terwijl we al een tijdje in de loop van het matigste lenteweer keken… kwam Hatebreed to the rescue! Fakkin hardcore nummer en toffe video. Looking Down the Barrel of Today stamt van de plaat The Concrete Confessional, die 13 mei op Nuclear Blast Entertainment uitkomt.

BLINK-182 – BORED TO DEATH (VIDEO)
Ehm, ja echt. OOR wijst ons op de nieuwe Blink-182. En waarom ook niet? Best een ok single namelijk van de pretpunkers van weleer. Bored To Death is de eerste single van het nieuwe album en meteen eerste geluid sinds het vertrek van zanger/gitarist Tom DeLonge, die opgevolgd is door Matt Skiba van Alkaline Trio.

KOMATSU – ‘SO HOWS ABOUT BILLY?’ (VIDEO)
Dikke stoner/sludgende band uit Eindhoven komt 23 september met album Recipe For Murder One op Lighttown Fidelity en Argonauta Records en hier is vast ‘So hows about Billy?’. De song komt ook op een 7″, samen met het nummer Scavenger op de B-kant. Desertrocker Nick Oliveri ging Komatsu trouwens helpen met het album. We zijn benieuwd!

CHIEF OF SMOKE – A FRESH ROUND OF SMOKE (EP)
Heavy riffing & stomping stonerrock uit Groningen! Dig. Naar verluidt bracht het trio de A Fresh Round Of Smoke EP eind januari al uit, maar wij kwamen ‘m nu pas op het dikke spoor. We bevelen jou ook een Fresh round of Chief of Smoke aan. Goed begin met die bijna 9 minuten Man & Machine groovetrip.

SAMAVAYO – CROSS THE LINE (TRACK)
Heavy Berlin rockers die we je al middels track Overrun en middels Pinguin On The Rocks voorstelden. Vijfde plaat Dakota komt 6 mei uit via Setalight Records en nu hoor je Cross The Line. Dikke rocktrack weer hoor. The Obelisk recenseert de plaat vast.

LESS WIN – BURY THE HEART (TRACK)
Meer noise! Sowieso en zeker uit de rijke Kopenhaagse scene. Het duistere en wat sinister post-punkende ‘Bury The Heart’ is de eerste single van Less Win. De Denen komen 17 juni met debuutalbum ‘TRUST’ op The Big Oil Recording Company. Via DIY Mag.

LITTLE BARRIE – I.5.C.A. (SINGLE)
Nieuwe track van Little Barrie en we wisten niet eens dat de Engelse band nog bestond! Prettige verrassing dus. De bluesy rock ’n roll-groep is naar I.5.C.A. te oordelen niet veel veranderd en dat vinden we eigenlijk wel best. De single bevat met Shoulders Up, Eyes Down nog een lekkere B-kant.

SISTERS OF SUFFOCATION – BRUTAL QUEEN (VIDEO/EP)
Tip van ene Bidi, die daar de oren en het haar voor heeft. Zet gewoon eerst die EP op, en laat dan op je inwerken dat die brute grunt, ja dat diepe keelgegrom van frontvrouw Els Prince is. Wow. De Tilburgs-Eindhovense death metal-groep bestaat overigens uit louter brute vrouwen, maar belangrijker: die leggen dat metaalwerk er al een potje serieus op. Clipje eronder ter extra vermaeck. Volgens Bidi gaan ze het maken.


YURI GAGARIN – AT THE CENTER OF ALL INFINITY (ALBUM)
We hadden de eer om Dave Schmidt (aka Sula Bassana) met zijn uiting Zone Six op het NMTH/Roadburn stage @Cul de Sac te ontvangen. Hij stuurde ons een berg heavy psychende muziek op, waardoor we al dagen in allerlei trips verkeren. Deze outtaspace trip van de Zweedse Yuri Gagarin is een van de diepste. Plaat kwam in december uit, verdient het om door jou gehoord te worden. Is te bestellen op vinyl via Kommun2 Records en cd via Sulatron Records.

THE LIMIÑANAS – MALAMORE (ALBUM)
Daar is dat gekke Franse fuzzy garagepop en psych-echtpaar weer. The Limiñanas werkte met Peter Hook op het album Malamore. Vervreemdend en zeer de moeite waard.


THOMAS ‘BANG YOUR RADIO’ HARTEVELDS HOEKJE:
TRICKLEBOLT – DON’T FEEL LIKE TALKING (TRACK)

Sallandse bluesrockers Tricklebolt met een nieuwe track! De Overijsselse band maakt deel uit van de ‘Burger Beurs’, het bandcoachings-traject van het Burgerweeshuis dat eerder o.a. Paceshifters en De Sluwe Vos hielp.


DRIVE BY WIRE – KEROSINE DREAMS (VIDEO)
De Deventer stonerrockers dropten vorig jaar het album The Whole Shebang. Op die derde langspeler vind je ook het lekkere Kerosine Dreams, waar gitarist Alwin Wubben deze video bij maakte. De band speelt dus 22 juli op de Zwarte Cross en 27 augustus op het Tilburgse Woolstock Festival.

CARDINALS FOLLY – GOATS ON THE LEFT/HER TWINS OF EVIL (TRACKS)
De Finse doom metalband Cardinals Folly dropt deze single vooruitlopende op het album “Holocaust Of Ecstasy & Freedom”, dat 3 juni uitkomt. Prima muziek uit Helsinki.


CONDOR – PROGRESSION NOW (ALBUM)
Tip van Campking uit de Kruikenstad: Condor uit het Noord-Limburgse Grubbenvorst. “Jaar bezig, klinkt als de rafelige punk-kant van Mother Love Bone.” Noted.

MANON MEURT – ‘MANON MEURT’ EP
Tsjechische shoegaze! Met briljante naam bovendien. De fijnproevers kunnen Manon Meurt al even kennen (van Eurosonic 2015 zelfs), maar met deze EP debuteren Káta Elznicová, Vojtech Pejša, Jana Karlíková en Jirka Bendl op 10 mei in Noord Amerika dankzij het Obscura label. Dromerig en spannend plaatje.

WRONG – WRONG (ALBUM)
Verwoestende albumstream van vier hardcore grungende noise-bazen uit de Miami. Niet zo gek als je leden van Torche en Kylesa bij elkaar zet, maar we hadden toch niet direct verwacht nog een pisgave band tegen te komen die zo HARD aan de begindagen van Helmet refereert. Wrong brengt op 29 april het ‘selftitled’ debuutalbum uit op Relapse Records, die primeurde op Never Mind The Hype en je kunt ze 12 juli in OCCII, Amsterdam en 14 juli in Het Bos, Antwerpen aan het werk zien.

JUSSKA – TSUKI (EP)
Aparte mix van prog, metal, rock met cleane zang en ja hoor: Jusska komt natuurlijk weer uit België, toch vaak garant voor interessante muziek met meerdere, diepere lagen. Check die EP op Spotify, onderdeel van een concept van drie mini-releases die elkaar om het kwartaal opvolgen.

CIRCLE OF REASON – COLOURS – OFFICIAL (VIDEO)
Circle Of Reason Southampton met de nieuwe video/single ‘Colours’: een metal- en emo-achtige rocktrack, die ook op het album ‘Faith Or Theory’ terecht zal komen. Ook voor fans van Deftones, Funeral For A Friend, Biffy Clyro en Mastodon.

KAVRILA – RITUALS I (EP)
Een mix van post-hardcore/punk en doom uit Hamburg? Allerdings! KAVRILA noemt het kwartet zich en er is alle reden om je te laven aan Rituals I en te hopen dat het nog eens tot Rituals II komt.

AS PRAYERS FAIL – RUNNING BLIND (LYRIC VIDEO)
Hagelnieuwe track met lyric video van de Rotterdamse metalcore/hardcore band As Prayers Fail. ‘Running Blind’ is een voorbode van ‘Buried At Home’, de plaat die op 13 mei zal volgen.Deel dit artikel