Het Zweedse Death And Vanilla, foto: Simon Fernandez

Het Zweedse Death And Vanilla, foto: Simon Fernandez

We gaan het kort houden, want Incubate begint maandag al en er komt uit die line-up nog tal van nieuwe muziek los. Na onder meer The Black Heart Rebellion en Iguana Death Cult slaan we je nu om de oren met verse, ‘alternative & deviant’ sounds van Death And Vanilla, The Homesick en Moon Moon Moon. Meer Incubate-tips? Check de favorieten van onze redacteuren.

Het gaat achtereenvolgens om:
Death And Vanilla – Follow The Light
De nieuwe clip van het Zweedse psychpopduo. Het nummer Follow The Light staat op de EP ‘California Owls’, die net uit is op Fire Records. Je ziet D&A donderdag 17 september vanaf 22:00 uur in Extase op Incubate en… 22 november op Le Guess Who? in Utrecht.

Moon Moon Moon – Leaking Rowboat
Donkerder wordt die folk bijna niet gemaakt, zeker niet in Nederland. Moon Moon Moon is het project van de pas 21-jarige Mark Lohrmann, die vorig jaar vanuit het niet verraste met het schone album I Want! I Want! Daar wilden wij ook meer van en dat is er nu: Leaking Rowboat is de voorloper van de als videogame verpakte EP ‘Will O’ The Wisp!’. Lohrmann staat zaterdag 19 september om 18:30 uur in de Pauluskerk en dat wordt bloedjemooi.

The Homesick – Boys
Smijten met patat en frikandellen; heerlijke, typisch Hollandse puberclip vol metaforen van de Friese kwajongens. The Homesick deelt twee leden met Yuko Yuko, is ook heel erg pyschedelisch, maar leunt net iets meer op gitaar en dat is fijn! Erg dromerige track die zo in je kop gaat zitten, met bovendien Fries bloot in de clip, evenals handige ondertiteling en ‘anti 058’ disclaimer: dit is Dokkum mensen, geen Leeuwarden. The Homesick speelt zondag 20 september om 19:15 uur in Cul de Sac.

Meer Incubate-tips? Check de favorieten van onze redacteuren.Deel dit artikel