Andrew Stockdale van Wolfmother

Andrew Stockdale van Wolfmother

Deel 10 van ‘Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van…’. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met meer grote namen dan ooit: vers spul van Wolfmother, Foo Fighters, Turbonegro en Megadeth verdikkeme! Plus Monster Truck, Ape Machine en weer goed Nederlands spul als DeWolff, Taymir, The Fifth Alliance en traumahelikopter. Plus Deutsche hardcore, Israelische stoner, Noordse ziek harde, heidense black metal, Australische progressive death metal, Portland heavy psychrock, Melbourne shoegaze en Canadese psychrock.

En nog veel meer dus… Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

FOO FIGHTERS – SAINT CECILIA (EP)
Het muzieknieuws van deze week is de nieuwe EP van Foo Fighters, vergezeld van Dave Grohls aankondiging dat het wel even stil kan blijven rond zijn band. De EP bevat vijf nieuwe tracks, opgenomen in een geïmproviseerde studio in het Saint Cecilia hotel in Austin, Texas. Je kunt ze onder meer via Spotify beluisteren. De nummers staan ook op de bands YouTube.

WOLFMOTHER – VICTORIOUS/CITY LIGHTS (TRACKS)
Moeder! Te lang niks gehoord van Wolfmother en dan komen ze met twee tracks tegelijkertijd. Victorious en City Lights zijn voorbodes van het vierde album, dat frontman/perfectionist Andrew Stockdale weer grotendeels zelf in elkaar heeft gezet en 19 februari bij Universal uitkomt. De nummers zijn het resultaat van Stockdales wens om “terug te keren naar die grote Wolfmother sound”. Wolfmoederneukend goed zeg.


De STAAT – MURDER DEATH (LIVETRACK)
De Staat was te gast in 3voor12 Radio, speelde daar de nieuwe track Peptalk, het nog nieuwere en ongehoorde Murder Death (!) en nog een fijne uitvoering van klasse track Witch Doctor. Twee tracks van het aanstaande album O dus, de vierde plaat die 15 januari uitkomt. En passant maakte Torre Florim ook bekend dat De Staat op Eurosonic speelt. Heu! Interview en meer hier, live-opname hieronder:

DEWOLFF – SUGAR MOON (CLIP)
Het eerste geluid van Roux-Ga-Roux, het aanstaande album van DeWolff. Dat zesde studio-album laat nog tot 5 februari 2016 op zich wachten, maar met Sugar Moon hebben we al een fijn, psychedelisch en soulvol voorproefje.

TURBONEGRO – HOT FOR NIETZSCHE (TRACK)
De Noorse deathpunk-glamrockers Turbonegro zijn terug met hun eerste geluid in drie jaar tijd. Hot For Nietzsche is een redelijke meezinger en doet verder in niets aan deathpunk denken, maar toch goed om wat van ze te vernemen in aanloop naar die headlineshow op Scumbash.

MONSTER TRUCK – THE ENFORCER (TRACK)
Slash en Mike Inez (Alice in Chains) zijn al fan en het Canadese Monster Truck rockt dan ook hard. Het album Sittin’ Heavy komt uit op 19 februari 2016 bij hun nieuwe label Mascot Records in Europa en bij Dine Alone Records voor de rest van de wereld. Luister vast naar The Enforcer.

TRAUMAHELIKOPTER – LOOK THE OTHER WAY (TRACK)
De Groningse garagerockers traumahelikopter hebben een nieuwe track. Je hoort Look The Other Way bij 3voor12 Radio en als het goed is komen ze in maart met derde album Competition Stripe. Dan gaan ze ook voor de derde keer SXSW in Austin plat proberen te spelen. De single staat nu ook op Spotify:

TAYMIR – SOMETIME (LIVECLIP)
De Haagse psychrockers van Taymir laten van zich horen met een live-clip, die een beetje tegen de Britpoppy kant van The Strokes aanschurkt. Tof. En nog beter: ze beloven ‘keihard nieuw werk’. Voorproefje bij DWDD.

MEGADETH – THE THREAT IS REAL (TRACK)
Op de valreep komt daar een nieuwe Megadeth binnen. The Threat Is Real komt deze week als 12″ uit als onderdeel van Record Store Day’s Black Friday. De track staat ook op het vijftiende album Dystopia, dat 22 januari uitkomt. Voor luisteren en meer informatie ga je naar Blabbermouth.

A TRAITOR LIKE JUDAS – FRIENDSHIPS (CLIP)
Duitse hardcore! Op Impericon/Redfield Records en met goede boodschappen! “Friendships worldwide – refugees welcome.”

BIRD ON THE WIRE – HORSE (CLIP)
We tipten je al eerder over de alternatievere, dreamkraut en noisy (!) richting van Bird On The Wire. Nu ligt het eerste materiaal van tweede album ‘Elephanta’ er, in de vorm van een speelse, psychdelische, Aziatische vechtkunst-getinte clip voor Horse. Op 22 januari 2016 brengen de Amsterdammers de plaat uit.

Horse – Bird on the Wire from Fan Liao on Vimeo.

THE GREAT MACHINE – D9 (TRACK)
Israelische psychedelische stonerrock, jawel! Kom er maar in The Great Machine met deze track van het album The Great Machine.

APE MACHINE – COALITION OF THE UNWILLING (ALBUM)
Heavy psychrock op Heavy Psych Sounds, je verzint het niet. Ape Machine klinkt wel berevet. De band uit Portland kruidt op die vierde langspeler de psych weer met hardrock en dikke grooves.

MODERN NEEDS – ACTIVATION (7″)
Knetterharde, gruizige, overstuurde en waanzinnige garagepunk van Modern Needs uit San Francisco. Via Planet Trash.

BLOODHOUNDS ON MY TRAIL – ESCAPE II (EP)
Melbourne shoegazers Bloodhounds On My Trail hebben een Amerikaanse deal bij Moon Sounds Records getekend voor de release van de EP Escape II. Voor liefhebbers van Ride, Chapterhouse, Slowdive, luister ‘m hier:

THE BAND WHOSE NAME IS A SYMBOL – MASTERS OF THE MOLEHILL (ALBUM)
Goede bandnaam vast: the band whose name is a symbol. Dat staat voor een stevig stukje psychrock met hardrock en improvisatie uit Ottawa, Canada.

THE FIFTH ALLIANCE – DEATH POEMS (ALBUM)
‘Blackish sludge, gut-wrenching doom & hypnotic (post)hardcore/metal’ uit Breda. Lekker. De band The Fifth Alliance heeft de tweede langspeler Death Poems net uit via het Belgische Consouling Sounds en nu op de Bandcamp. De officiële releasedatum voor het vinyl staat op 13 december.

LIONHEART – PAIN (CLIP)
De Californische hardcoreband Lionheart heeft de eerste langspeler in vier jaar gereed. Love Don’t Live Here dropt 22 januari 2016 op BDHW Records en hier heb je een video voor Pain.

WOLFHEART – ZERO GRAVITY (CLIP)
Lionheart, Wolfheart; het is een wereld van verschil. De Finse melodic death metal-crew bracht in augustus album Shadow World uit via Spinefarm Records en heeft nu een clip bij Zero Gravity. Op tournee met Swallow The Sun en dus zaterdag (28-11) te zien in de Baroeg en zondag in de Gigant in Apeldoorn.

DESASTERKIDS – DEATHGAZE (CLIP)
Harde video van de nog veel hardere Deathgaze track van de Berlijnse Desasterkids. Na de EP Sex, Beer & Breakdowns hebben de metalcore-mannen nu de eerste langspeler ‘030’ uit op Redfield Records.

DAUDEN – MY SOUL WILL BE DAMNED FOREVER (ALBUM)
Stukje Noordse ziek harde, heidense black metal. De Noren streamen hun nieuwe album bij ZT mag.

PSYCHOSOMATIC – GRAND MAL SEIZURE (ALBUM)
US thrash metalcrew Psychosomatic streamt het album Grand Mal Seizure. De derde plaat van het brute viertal uit Sacramento hoor je nu ook hier.

OBSCURA – AKROASIS (CLIP)
De Duitse progressive metal-meesters Obscura hebben een nieuwe plaat uitgebroed. Het 55 minuten durende Akroasis komt 5 februari 2016 uit via Relapse Records en het titelnummer heeft vast een video:

KUBLAI KHAN – STILL HERE (TRACK)
De Texaanse metalcoreband Kublai Khan staat op het punt het album New Strength uit te brengen via Artery Recordings. Eerst is er nog deze track met gastvocalen van Vincent Bennett van The Acacia Strain.

ERITHERIUM – POLAR (ALBUM)
Australische progressive death metal mate! Eritherium heeft net de plaat Polar uit en die hoor je hier:

UITSMIJTER: EP TEASER THE APOLOGIST
De uitsmijter is voor de Amersfoortse ROCKband The Apologist, die de EP-release wegens een gebroken bassist heeft moeten uitstellen. Vrijdag 22 januari wordt die gepresenteerd in Fluor in de thuisstad. En hier is een harde teaser voor je van de track Hurricane.Deel dit artikel