wolfmother victoriousWolfmother! De moeder van de Australische rock komt met een nieuw album! Victorious heet het en de plaat moet 19 februari uitkomen via Universal Music Enterprises. Minstens zo goed nieuws is dat de band net twee nummers op het Vevo-kanaal heeft geslingerd. Luister hieronder naar het titelnummer en City Lights. Als je de plaat nu op iTunes bestelt, krijg je deze twee nummers meteen als downloads. Frontman/perfectionist Andrew Stockdale heeft net als op het debuutalbum zoveel mogelijk zelf geschreven en ingespeeld. Alleen voor de drums heeft hij hulp ingeschakeld van Josh Freese (Nine Inch Nails, Bruce Springsteen, A Perfect Circle) en Joey Waronker (Air, Beck, REM). 


Andrew Stockdale heeft grote ambities met deze vierde plaat, die is opgenomen in LA in de Henson Studios met producer Brendan O’Brien (Pearl Jam, AC/DC, Chris Cornell, Bruce Springsteen). Hij wilde “terug naar die grote Wolfmother sound”, zo noteert Blabbermouth. Volgens Stockdale balanceert Victorious tussen ‘garage-energie en een grote productie’. Hij noemt het ook “perfect for a festival main stage”, wat meteen die geweldige show op Pinkpop in herinnering roept. Meer graag!

Vooralsnog begint Wolfmother 24 februari in Mineapolis aan een dikke Noord-Amerikaanse tournee en staan er na 1 april (Vancouver) nog geen data in de agenda. Nog even duimen dus.Deel dit artikel