Money & The Man op Popronde Enschede, foto Rick de Visser

Money & The Man op Popronde Enschede, foto Rick de Visser

Money & The Man - I Wanna Know (966x1024)Je zou kunnen zeggen dat het een logische optelsom is: Na zoveel goede singles en twee dijken van EP’s kom je vanzelf op een debuutalbum uit. Qua ontwikkeling klopt dat nog aardig ook, maar dat is zeker niet het hele Money & The Man verhaal. De spanning naar de zelfgetitelde debuutplaat is in 2018 langzaam doch gestaag opgebouwd met de singles I Wanna Know, This Season en Just Like The Sun. Gisteren (9 november) was het kookpunt bereikt, kwam die release naar buiten via BERT Music en zo zitten we nu in een 12 nummers en 37 minuten tellende gierende garageblues-rit. Lekker mannen!

WAIT!
Belangrijke dingen eerst:
Donderdag 13 december zie, hoor en beleef je die hele sleazy experience op NMTH Presents: Money & The Man, Grim Tim & Black Operator in Sugarfactory! Kom af en zet je brute zelf vast op aanwezig.

Money & The Man?!
We kennen het Zwolse duo al een tijdje, en ook al even heel goed, dankzij het Popronde-parcours waarin ze in 2016 – ook namens NMTH – uitgebreid rondvlamden. Zanger-gitarist Henk Wesselink en Ymte Koekkoek (drums/zang) maakten ook toen al lawaai, plezier en aanstekelijke rock ’n roll voor tien. Ze hadden met de EP The World Is Burning dat najaar ook al een sterk debuut op zak. In 2017 trokken ze de lijn aardig door en doken ze ook even bij DeWolff-baasje Pablo van de Poel de werfstudio in. Dat leverde de gloedvolle EP Riddles op, waarop het leek alsof de rauwe sound en livefeel van het duo met nog net wat meer gevoel en soul was verpakt.

De nieuwe plaat moeten we nog aan tweede, derde en heel veel meer luisterbeuren onderwerpen en er is alle reden om daar als de donder mee te beginnen. Je kunt er vandaag ook live van proeven, want het duo doet drie instores: in Minstrel Music, Zwolle en in de Plato’s van Deventer en Apeldoorn. Niet te geloven: Dan mogen ze vanavond ook nog door naar Sanne Hans’ Bierpop. En je ziet Money & The Man deze novembermaand ook nog in Stathe (Utrecht), Wilhelmina (Eindjehoven) en Hedon, Zwolle.

Na meer dan 250 shows, twee EP’s en een berg singles in vier jaar is het anno 2018 tijd voor het debuutalbum van Money & The Man. De langspeler is opgenomen in Eindhoven samen met Roel Blommers (Pauw, MOOON, Afterpartees, traumahelikopter), op vrijdag 9 november de aardkloot over geslingerd door BERT Music (een divisie van TCBYML) en is naar eigen zeggen ‘de volgende stap naar de ultieme werelddominantie van Money & The Man!’ Hear hear! Hieronder bijvoorbeeld:Deel dit artikel