Kitty Kitty Tuna op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Kitty Kitty Tuna op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Hopla! Alle reden om in te breken in deze Le Mini Who?-tip, want… de Kitty Kitty Tuna EP is hier. Vers van de Spotify-pers en zo. En dus kun je die nu, hier op NMTH, luisteren. Slinger die vijf nummers onderaan aan en dan zien we je zo 14.45 uur in Stathe in Utrecht voor de KTT LMW-gig! En anders toch zeker om 0.15 in Hans en Grietje op Popronde Deventer?

Nog maar vijf nachtjes slapen tot Le Mini Who? en dus hoog tijd om er een nieuwe tip in te gooien voor het gratis toegankelijke festival in de Utrechtse Breedstaart-buurt. Meet Kitty Kitty Tuna! Voor zover je dat nog niet deedd tijdens de Popronde, want de groep – tevens opgenomen in de NMTH-selectie ja ja – speelde al zes steden omver en deze donderdag zie je ze op de Popronde in Middelburg. Zaterdag wordt een spannende dag, want dan mag het Utrechtse fuzzrock-duo eerst op Le Mini Who? los (14.45 in Stathe) en dan ’s avonds de boel weer opladen voor een gig in Hans en Grietje op Popronde Deventer. Fairytale stuff indeed. Alle data vind je onderaan.

Wij zagen Kitty Kitty Tuna voor het eerst in Nijmegen, waar Robin van Saaze als een verkoper van witgoed stond te preken in ‘De Wit Wasserij, Donuts & Bar’. Daar worden we verrast (of: komt de gebrekkige voorbereiding aan het licht), want we zien niet Pimba van Utrechtse vlamrockers Rhinorino achter de drumkit, maar Bjorn Awouters. De langharige drummer ruggensteunt zijn oude Drive Like Maria-maat Robin en blijft ditmaal wel achter de drums en bekkens. Van Saaze, die de laatste jaren als Robbing Banks solo al Popronde en diverse festivals in de fik zette, heeft duidelijk de lead en er veel zin in.

Ze spelen heerlijk fuzzende (en in Nimma soms nog wat rammelende) garagerock en grunge, en we beloven met de hand op het hart dat we ze niet alleen tippen vanwege Son of a Gun, een cover van The Vaselines, die we vooral kennen dankzij Nirvana (’s vergeten album Incesticide). Zeker niet, want nummers als High Hopes en OK Alright OK gaan er ook in als gesneden koek. Nu ja, als een meter pintjes eigenlijk. En we denken zeker ook aan gejaagd Ty Segall/Fuzz-werk, Weezer (die vocalen) en Smashing Pumpkins.

Eerder tipten we al Lewsberg en The Lumes voor Le Mini Who?

KITTY KITTY TUNA SPEELT:
– zaterdag 11 november om 14.45 in Stathe op Le Mini Who?

+ Nog op deze Poprondes:
– Middelburg: 09 nov – Bar American
– Deventer: 11 nov – Hans en Grietje
– Breda: 16 nov – Mezz
– Oss: 18 nov – De BommelDeel dit artikel