Lewsberg, foto Zach Danson

Lewsberg, foto Zach Danson

Attentie voor een relatief nieuwe band uit de Rotterdamse underground: Lewsberg. De groep komt, voor ons althans, aardig uit de lucht vallen, maar de leden zagen we al eerder landen. Zo heeft frontman en initiator Arie van Vliet (Boring Pop, Yoshimi!) bassist Shalita Dietrich (Venus Tropicaux), gitarist Michiel Klein (Bonne Aparte, Eklin) en drummer Joris Frowein (Venus Tropicaux, ex-Rats On Rafts) om zich heen verzameld in deze rockband. Een band, die we toch wel zouden willen typeren als ‘rafelig’. Louder Than War primeurde net de nieuwe single van Lewsberg en Non-fiction Writer is inderdaad realistisch genoeg om een spin te geven. De track (met video door Wouter Venema hieronder!) schuurt heel prettig en doet enerzijds aan Velvet Underground en toch ook aan slackerpunks Parquet Courts denken.

En er is meer! Non-fiction Writer is het eerste deel van een 7″ single, die 2 november het volledige licht moet zien. Lewsberg bracht bovendien in januari al een EP uit, The Downer, die we nu pas voor het eerst horen en dat kun jij onderaan ook doen.

Net niet helemaal onderaan, want daar staan de tourdata al. That’s right; Lewsberg gaat meteen op weg. Althans op 2 november met die EP op zak en dan een stel randstedelijke podia af, via Groningen naar Duitsland en via Brussel weer terug. Op zaterdag 11 november zijn ze precies op tijd terug voor Le Mini Who? Op het Utrechtse festival, gratis toegankelijk!, hopen we ze meteen voor het eerst live te zien. Alle data dus ↓

Lewsberg live:
02/11 · Café de Kooning · Rotterdam · NL
03/11 · De Nieuwe Anita · Amsterdam · NL
05/11 · De Walrus · Groningen · NL · Matinee
06/11 · Aalhaus · Hamburg · DE
08/11 · Schokoladen · Berlin · DE
09/11 · Haldern Pop Bar · Haldern · DE
10/11 · Niko Matcha · Brussels · BE
11/11 · Le Mini Who? · Utrecht · NLDeel dit artikel